vineri, 30 martie 2018

jurnalul (242)


Azi ... 30 martie, ora 21.43
Am vizitat ... un "jurnal" din 2015, calendaristic apropiat de perioada aceasta... Scriam şi atunci tot despre o perioadă plină de frig, cu iarna care nu mai pleca... Acum, mulțumesc Bunului Dumnezeu, am scăpat de iarnă (pssst! să nu afle...) şi soarele a început să fie mai aproape de noi, razele lui sunt plăcute - Puiu a trecut la adevărate momente de plajă...
Suntem ... aproape de o sărbătoare frumoasă, cu nume de flori dar nu prea avem flori... în anii trecuți, mergeam la biserică, în noaptea Învierii Domnului Iisus, cu zambile - chiar lalele - din grădinița din fața casei... Anul acesta o să am flori ?
Mă gândesc (aproape mai tot timpul...) ... că am fond sufletesc prea credul, am încredere în oameni deşi nu toți sunt cu gânduri bune...
Am învățat ... singură (autodidactă ?!) multe despre utilizarea unui telefon mobil, calculator (ĺa serviciu...), leptop, tabletă... greu şi cu multe greșeli de virusare când mi-era viața mai plăcută... Deşi am acumulat ani de studii, nu am avut parte de lecții despre IT - păcat !
Sunt bucuroasă ... că încep să zăresc - cu voia Domnului ! - "luminița de la capătul tunelului"!
Recunosc ... că am simțit adesea, în ultima perioadă, că am fost îndrumată de Sus de spiritele bunicilor din partea mămicuței - în copilărie, ei m-au deprins cu acele multe activități necesare traiului şi mai, ales prin modul lor de a fi cotidian...
În bucătărie ... sunt eu (fochist), Puiu (lat de somn, aerul tare al primăverii...), tv-ul (urmăresc serialul "Candice Renoir", seriale în reluare şi seriale noi...), tableta (cu care încerc să devin prietenă...) -- cam aglomerat,  nu ?
Sunt îmbrăcată ... mai golaş: am mai dat jos din 'straturi'...
Citesc ... cărțile nefrunzărite din bibliotecă dar şi din cele ce m-ar interesa pentru "Citate favorite" şi 'povestirile SF'...
Aş meșteri ... câte ceva dar mă împiedică perioada anului (nu pot să încep lucrări în prag de sărbătoare...), plus că prin grădini pămăntul este umed şi rece... aşa rămân cu activitățile deja ştiute, dinainte... bine că am reușit să zugrăvim bucătăria (ne cam afumasem...)!
Noutatea săptămânii ... este plimbarea prin grădină realizând un mic inventar...








9 comentarii:

  1. Tot citind la tine (si la altii, dar mai ales la tine) despre "casa la curte" sunt tot mai tentata sa fac tot ce pot sa ne mutam si noi in "casuta de pe deal". :) Nu am avea o curte la fel de mare, si ar trebui s-o impartim cu doi verisori (nu ar fi vreo problema!) dar nici accesul nu e facil - de la etajul doi nu pot iesi direct in curte, iar localizarea pe deal m-ar "izola" (mai ales pentru ca nu mai avem masina). Tentatia, insa, e mare! :)
    Ai suflet credul? :) Ramai asa! Mai bine sa fii inselata de 1000 de ori decat sa nu crezi in sinceritatea / bunatatea oamenilor! E doar o parere... :) o parere pe care o pastrez si in ceea ce ma priveste. :)
    Am pasit cu multa placere prin gradina voastra - si mi-am imaginat ca ma urmeaza un Puiu. :)
    Weekend minunat iti doresc, draga prietena-japoneza! <3 Sarbatoarea Floriilor cu bucurie s-o petreceti!
    P.S. Te rog - daca nu e vreo problema de discretie - spune-mi care e prenumele tau: Maria, Mariana, Marina? Mi-ar facea placere sa il stiu (daca nu e cu suparare). Multumesc. :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine să locuiești la casă dar este greu să te adaptezi după o viață trăită la bloc, la oraş... nu ştiu cum este să locuiești în aceeaşi casă cu alte familii, rude...
      Nu prea este bine cu credulitatea...
      Şi eu îți doresc o duminică însorită, cu multe flori !
      Pupic !

      Ștergere
  2. frumos la voi! ma bucur ca primavara s-a instalat si pe acolo... era vremea! ;-) Ce placute sunt serile la voi, cu Puiu care doarme, cu tine lânga soba, citind SF! parca va vad... am tabloul asta in minte.
    Astazi la noi a fost aevarata zi de plaja. Am stat mai bine de 3 ore pe sezlong in curte, imbracata doar cu un tricou lungut, cu maneca scurta. Vaaai ce picioare albe am! Dar las ca vine ea vara!
    Serialul mi-a placut si mie tare mult. Actorii sunt frumosi si joaca atat de natural. In plus, mereu sunt actiuni noi, dinamice, impletite cu intamplari nu doar din politie ci si din famiilii. Ma bucr ca il urmaresti si tu.
    Iti doresc o primavara minunata. Un weekend cu soare si flori! pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce minunat este când se schimbă un anotimp ce a stat prea mult...
      Cred că a fost bine să stai la o plăcută încărcare a "bateriilor"...
      Şi eu îți doresc o primăvară minunată ! Pupic !

      Ștergere
  3. Multumesc pentru recomandare, fetelor! (prietena-japoneza si Carmen):) Candice Renoir e politist?! :) Online am gasit doar episoade pe sarite - pe AXN - dar e bine sa stiu! Voi urmari AXN! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În fiecare zi, pe la ora 18 începe serialul (parcă 2 episoade), apoi pe la 23 (tot 2 episoade), da, pe AXN...Dar şi pe AXN SPIN...
      Da,în esență, este film polițist dar "mierea" acțiunii este ea, Candice... Un altfel de acțiune... totul amuzant, spumos, nu ştii când se termină şi ai mai vrea...
      O zi plăcută!
      Pupic !

      Ștergere
    2. Acum, 'Candice Renoir'este pe AXN WHITE, de la ora 18...

      Ștergere
  4. Draga mea, in sfarsit, a iesit soarele! Frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,a apărut un început de vreme plăcută-am umblat toată ziua prin grădină ! Acum e noros, spre ploaie...
      Pupic!

      Ștergere