sâmbătă, 27 iunie 2015

the creative women...

... urmărind emisiunile recomandate de NHK TV, televiziunea ce îmi înveseleşte, periodic, gândurile ... am găsit o emisiune ''The Creative Women''...
... şi aşa am descoperit date despre viaţa unei artiste japoneze: Kiki Kirin
 ( https://en.wikipedia.org/wiki/Kirin_Kiki , http://asianwiki.com/Kirin_Kiki)!
... din numeroasele filme în care a jucat Kiki Kirin, am ales filmul ''Returner'' (titrat în spaniolă) - film science-fiction.
... filmul o prezintă pe tânăra Milly (ce se întoarce în timp), Miyamoto (un tânăr pistolar) şi bătrâna misterioasă, Xie, ce luptă pentru a preveni împreună invazia extrateriştilor şi distrugerea rasei umane în 2084 ca răzbunare pentru luarea ca ostatic a unui extraterestru în 2002 ...  

vineri, 26 iunie 2015

jurnalul (103)
Astăzi (data/ora)... vineri, 26 iunie, orele 22.40
La fiecare două zile, aproape ... a plouat...grădinile s-au simţit bine, ziua soare, noaptea ploaie ! dar azi a plouat atât de mult şi cu atâta violenţă, parcă eram în ... ''locuinţele lacustre''  ale lui Bacovia ( http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/lacustra.php )... se termina ploaia, plecau norii şi parcă se întorceau după un timp, ca şi când un zid nevăzut îi blocase în zona noastră... rezultatul: şanţurile pline ochi cu apă, apă şi în curte în zonele mai joase, plantele mai mici nu se mai vedeau bine de atâta apă care era în grădina mare... mulţumim Bunului Dumnezeu că s-a oprit ploaia !
Mă gândeam ... că, dacă mai continuă ploaia, o să căutăm zona podului casei dar cum să-i împăcăm pe Leu cu Puiu ca să stea la un loc amândoi, cu noi ?!      
Nu am învăţat ... cum să mă protejez, am tendinţa de a mă sacrifica, poate şi inutil, depun eforturi cam prea mari, brusc, şi mă refac apoi în câteva zile !       
Fizic ... sunt un adevărat sprijin pentru părinţii mei dar moral nu prea reuşesc întiotdeauna - sunt cam repezită, nu prea am răbdare deşi de multe ori mă gândesc că ei sunt în vârstă şi poate că şi gândirea lor este mai greoaie...      
În bucătărie ... este linişte... azi am mâncat cam aiurea, gândurile lui ticuţu se îndreaptă spre ... slăbire - s-a cam îngrăşat şi mănâncă mai puţin !     
Sunt îmbrăcată ... în: pantaloni lungi, maieu, flanel, şosete groase  ... 
Am citit ... ştirile zilei - cam triste şi aiuritoare ! 
Aş fi dorit ... ca în fiecare zi să aud doar veşti plăcute !       
Realizările ... nu sunt deosebite, cel mai mult încerc să descopăr la timp dacă apar ''puricei'' pe plante, dacă au venit omizile... două zile mi-am făcut bătături la palme - am tăiat în bucăţi mici trunchiurile de copaci transportaţi acasă mai demult - şi toporul nu mai este aşa de ascuţit !!!     
Ascult ... la tv o emisiune despre evenimentele zilei - ticuţu ascultă cu sonor tare! 
Munca ... mea s-a mai uşurat în această perioadă - atâtea ploi !!!            
Prefer ... să ascult muzică şi să citesc de obicei dar în ultima perioadă, caut filmele... 
Sper ... să fie şi zile călduroase - acum este cam prea frig !!!      
Postez ... o fotografie ce mă face să visez frumos...

joi, 25 iunie 2015

tehnică...

... într-adevăr interesant:
''Cel care este într-adevăr pregătit, nu ''pare'' pregătit deloc !'' 

miercuri, 24 iunie 2015

minunatele floricele...

... este cald ... foarte cald ... 
... grădina din faţa casei abundă de culori ...
... floricele minunate se răsfaţă ...

... am încercat să ţin o evidenţă a culorilor dar este foarte greu pentru că a intervenit polenizarea...
... de la crini albi la crini imperiali, de la trandafiri la maci japonezi, cavaleri, petunii, guriţa mielului, regina nopţii ...   
... garofiţe multe şi îndrăzneţe:

... delicatul crin alb:

... crinul imperial a fost plin de flori:

... drăgălaşa guriţa mielului: ... micul mac japonez:


... trandafirii sunt răsfiraţi prin grădiniţă:


 ... petuniile sunt de o diversitate fantastică, adevărate grupuri colorate: 

... covoraşe vesele, zburdalnice de pietricele pe care roiesc harnice albine:

... iar ca o curiozitate - cel puţin pentru noi aşa este -, unul din gutui care este plin de fructe, are şi o minunată floare ce a apărut acum câteva zile ... oare de ce? 

 ... când se lasă seara, începe să crească puterea parfumului unei flori aparte, începe să radieze de frumuseţe ... regina nopţii: