miercuri, 15 octombrie 2014

optimism...

... a trecut aproape ziua de miercuri ...
... cred că ar fi binevenit să postez aici câteva rânduri scrise de o prietenă dragă, dna Laura Schussmann, rânduri ce te îndeamnă să fii optimist şi să vezi şi partea plăcută a zilelor actuale: 
'''Când începe o nouă zi este ca și cum ai începe o nouă viaţă.
Dacă eşti prea legat de trecut, continui ziua de ieri, dacă priveşti prea adânc în viitor te grăbeşti să faci şi mai multe planuri uitând să trăieşti ziua în care eşti...
Când începe o nouă zi, începe o nouă viaţă pentru că poţi să schimbi cursul la tot ce ai făcut până acum, să corectezi greşeli şi să o iei de la început, să aduci pe lume un copil, să sădești un copac şi să săruţi o floare. Chiar să te îndrăgosteşti iar... să fii fericit... să zâmbeşti oamenilor cărora nu ţi-a trecut o clipă prin cap să le zâmbeşti... să cunoşti suflete noi... gânduri noi... drumuri noi... vise noi... Să îţi schimbi destinul ...
Trăieşte fiecare zi ca şi cum ai începe o nouă viaţă... priveşte-te cu alţi ochi în oglindă dimineaţa ca şi cum te-ai descoperi pentru prima data şi pune-ţi în gând să faci ceva nou și special cu tine...''

(Laura Schussmann, 
''GÂNDUL DE MIERCURI ... 
SĂ DEVINĂ ZIUA UN ZÂMBET LARG PE CHIPUL VOSTRU PRIETENI DRAGI...''
O NOUĂ ZI.. O NOUĂ VIAŢĂ...'') 

... şi articolul se termină cu un mesaj adăugat:
''O zi superbă de Miercuri superbii mei.. şi cine ştie ce ne aduce ziua de azi ... Lăsaţi viaţă să vă facă numai surprize minunate... nu fugiţi de tot ce este nou doar pentru că nu cunoaşteţi, suflete frumoase !''
(Laura Schussmann) 


luni, 13 octombrie 2014

calitatea contează...

... ştiu că peştele are un mare rol în alimentaţia japonezilor, crud sau gătit ! 
... o scurtă dar interesantă emisiune - ''Fish Flying Fresh'' -, la televiziunea mea preferată - NKH TV - prezenta imagini şi date despre importanţa transportării peştelui proaspăt din insulele nipone - cu avionul - spre restaurantele japoneze din străinătate (de exemplu în Thailanda...) şi, în general, în lume... 
... specialiştii din Hokkaido au testat tot felul de variante şi au descoperit că apa de mare îngheţată ( minus 5 grade) păstrează peştele cât mai proaspăt, la destinaţie textura cărnii peştelui se păstrează foarte bine!!! 
... m-a uimit câtă grijă pentru calitate - deşi tot ce vine din arhipelagul nipon vorbeşte doar despre CALITATE!