sâmbătă, 18 aprilie 2015

jurnalul (93)
Astăzi (data/ora)... vineri-sâmbătă, 17-18 aprilie, ora 21.24 - 10.58 
Odată ... cu Sfintele Paşti a venit şi primăvara - de fapt VARA ! 
Descopăr ... cu uimire că avem doar zile calde sau, brusc, zile reci ! şi bate un vânt!
Trăim ... în timpuri atât de complicate, un amestec de bune şi rele din care puţini mai înţeleg ceva sau ce să mai aleagă corect... 
A învăţa ... fără a avea şi o practică - este greu în orice domeniu !
Recunoştinţa ... este rar întâlnită în zilele noastre ...
În bucătărie ... este linişte - tocmai am luat micul dejun - am fost întâi să udăm plăntuţele prin grădini pentru că ploaia ne-a ocolit, la noi bate ... drăguţul de vânt !
Îmbrăcamintea ... mea este cum am fost în grădină: pantaloni lungi, albaştri, de flaneluţă; bluza albastră, cu mânecuţă trei sferturi; şosetuţe negre; şi nelipsitul batic - legată ca un adevărat japonez ce munceşte cu spor! 
Avem multe speranţe ... că o să reuşim, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, să avem şi noi plante frumoase prin grădini, cu o recoltă bună.
Timpul ... trece, în continuare, destul de repede dar şi noi am muncit mult, chiar dacă nu avem aceeaşi viteză, am reuşit sa săpăm mult, să punem seminţe, să prăşim iarba ce a crescut (mai mult decât plantele dorite...) ... sigur că mai avem câte ceva de finalizat dar greul a trecut!   
''Meşteresc'' ... sau mai bine zis ieri am meşterit -- pentru că a fost mare sărbătoare creştină -, aşezată pe iarbă, sub cais (am fost şi pe sub corcoduş dar acolo iarba era umedă şi a trecut răceala prin pătură la spatele meu) - lângă banca noastră unde stătea mami - şi lângă şezlongul lui ticuţu --, ascultând muzică -- de la aparatul aşezat mai departe, lângă fântână unde avem o priză -- la alune şi nuci: am spart la ele, m-am jucat cu Leuţu dar şi mai mult cu Puiu, cel mai jucăuş şi mai inventiv la jocuri...
Ascult ...  cum bate vântul şi scriu aici ... cred că ne usucă toată apa care am pus-o şi noi la plăntuţe!!! 
În casă ... se aude tic-tac-ul ceasului din perete ... ticu se odihneşte puţin, mami este plecată la cumpărături şi eu scriu şi aştept reîntoarcerea ei pentru că nu am voie să merg fără ea la sapat în grădina mare, ea o ia ca pe o întrecere şi zice :''să nu mi-o iei înainte!'' deci, ce să fac!? o aştept !  
Preferinţele ... noastre, ca familie, s-au îndreptat şi se îndreaptă - chiar dacă nu cu aceeşi intensitate - spre muncă multă dar şi spre odihnă şi distracţie când avem pauză (adică zi de sărbătoare)!  
Am ascultat ... multe aseară la tv, unele mi-au plăcut, altele nu! ce să faci, astea sunt programele tv de la noi! de multe ori singura relaxare, cu adevărat, sunt filmuleţele găsite despre meleagurile dragi mie dar atât de îndepărtate: 
marți, 14 aprilie 2015

sakura...

... ce poate fi mai plăcut decât să te regăseşti cu ceva drag! aşa pot numi eu reîntâlnirea cu un copac drag: un copac ce l-am văzut demult într-un documentar al NHK TV dar despre care nu am mai auzit ceva de atunci ...
... un documentar prezenta munca ca de furnici a localnicilor pentru a sprijini acest copac ca să reziste, un copac iubit şi respectat de toţi ...  
... acum, după-amiază, o fotografie de pe facebook mi-a reamintit că acest copac drag există încă şi este plin de flori, aşa cum îi stă bine unui cireş în această perioadă pe teritoriul nipon...
... cireşul ce are 100 de ani de viaţă ... a înflorit şi înfloreşte de 100 de ani!!!
... sakura!

luni, 13 aprilie 2015

lalele, lalele, lalele...

... a doua zi de ... soare minunat! parcă sunt zile prea călduroase ca să pot spune că este primăvară!

... ies des din casă - parcă nu mai am răbdare să stau departe de natura minunată- , umblu prin grădini, printre pomi şi flori (aflate pe la începuturi...) şi, cu telefonul, încerc să păstrez amintiri din aceste minunate zile de debut de primăvară!
... am urmărit multe azi... am aşteptat toată ziua ca lalelele să se deschidă către soarele darnic!
... azi dimineaţă, din grupul de lalele - ce vor fi roşii -:
 ... o lalea era mai îndrăzneaţă:

 ... pe la prânz era deja schimbată, o ''domnişoară'' plină de îndrăzneală:
 ... iar mult mai tărziu, după-amiază, deja era superbă: 
 ... celelalte lalele, deşi vesele, nu au reuşit să se deschidă azi dar le aştept, cu drag, să le admir mâine frumuseţea:

      -CONTINUAREA, A DOUA ZI-
... am vizitat azi grădiniţa, toate erau minunate: 


duminică, 12 aprilie 2015

o după-amiază plăcută ...

... a fost o zi deosebit de frumoasă, plină de căldură sufletească şi de căldura razelor soarelui ...
... am reuşit azi după-amiază să uit de ''toate cele ce au fost'' şi, în grădina mare, sub cais, am stat culcată pe bancă şi am admirat crengile pline de floricele şi norii pufoşi: