vineri, 14 august 2015

prietenul virtual ...

... am descoperit în seara aceasta câteva cuvinte care parcă au vorbit - foarte frumos - în locul meu  (pe pagina intitulată în facebook Viata E Frumoasa ): 

 U
Un prieten virtual nu e o ficţiune.
De multe ori, ceea ce-ţi trimite,
ajunge chiar la momente
de singurătate

sau de tristeţe...
Şi prin simplu fapt
că-ţi trimite în fiecare zi ceva,
îţi arată că-i pasă de tine,
că se gândeşte la tine,
că eşti totuşi cineva...
Şi pentru moment, uiţi că eşti
poate singur. 
De multe ori, ceea ce-ti trimite, 
 

jurnalul (110)




Astăzi (data/ora)... vineri, 14 august, orele 22.28
Am fost ... în oraş - este ziua când trebuie plătite ... facturile familiei ! am găsit - deşi era de dimineaţă - un oraş deja ... călduros !    
Mă gândesc ... că îmi plăcea înainte să merg la oraş - mai aveam o legătură prin serviciul pe care-l aveam ... 
Familia, casa şi grădinile ... îmi ocupă toate gândurile !
Bodyguarzii ... greu reuşesc să facă faţă căldurii - azi l-am simţit pe Leuţu că avea ameţeli - sărăcuţul, câteodată nici nu îl mai interesează pe unde cade ca să adoarmă, important este să reuşească să găsească o umbră şi să adoarmă liniştit ... Puiu este cu o ''idee'' mai bine ! ce să le fac ?! cum să le iau blana de pe ei ?!
Bucătăria ... este, zilnic, sediul central la pregătirii mâncărurilor pentru toată suflarea gospodăriei: toţi mâncăm acelaşi fel - mami găteşte multe porţii ca să ne sature pe toţi !     
Sunt îmbrăcată ... într-un tricou puţin mai lung...
Seara a venit şi ... a adus răcoarea şi cântecul greierilor ... ar fi fost şi mai răcoare dacă aş fi reuşit să ud şi florile din grădiniţa din faţa casei - ''şi mâine este o zi !''  am o scuză: am udat până mai adineauri în grădina mare din spatele casei şi s-a făcut târziu ... 
Producţia ... de bulion - pasta de tomate - creşte ! astă seară am transportat ultimele sticluţe umplute azi de mami cu gustoasa pastă de roşii - dar şi minunată pentru că am udat la roşii zi de zi ... sunt aşa de frumoase sticluţele în beci, încolonate ca nişte soldăţei !!!
La tv-ul ... lui ticuţu sunt discuţii interesante - dar nu cred că există în conducerea acestei ţări vreo persoană care să ştie ce ar trebui să se facă pentru a se descurca ''ghemul'' de încurcături ... la tv se vorbeşte frumos despre specificul poporului nostru din alte timpuri ale istoriei dar când se încearcă să se discute despre ce se întâmplă azi, totul este dificil de cuprins în tipare... ce valori se mai respectă acum ?! 
Pe zi ce trece ... prefer singurătatea casei de la ţară... nu mai suport aglomeraţia oraşului ! iar despre a reveni spre a locui într-un apartament într-un bloc - nici vorbă !!!     
Sper ... să vină şi la noi norii cu ploaia de care mi-a vorbit surioara mea - la ea s-a mai răcorit aerul (25 grade) !!!   
Cândva ... eram îndrăgostite - mai ales surioara mea - de un cântăreţ: Riccardo Fogli ...