sâmbătă, 13 septembrie 2014

jurnalul (63)




Astăzi (data/ora)... sâmbătă, 13 septembrie, ora 22.09
Ziua de azi ... a fost ca un ghiveci, cam din toate: muncă, oboseală, somn, tăiat pomi şi viţe-de-vie nedorite de mami şi ticuţu, cumpărături, ceva lucru la andrele ... 
Mă gândesc ...  că există prea multă vorbărie, un amestec halucinant de minciuni şi adevăruri ... şi am urmărit un fragment de reportaj unde oamenii erau întrebaţi ce limbă vorbesc şi nu ştiau !!! în ce societate trăim şi oare cum va fi următoarea perioadă ?!
Am învăţat ... multe în viaţa mea şi totuşi greu reuşesc să mă adaptez timpurilor actuale !  
Sufleţelul meu ... e în ''stand by''  oare? acum scriu dar parcă sunt cam ameţită ...
În bucătărie ... mami (ce a tras un mic puişor de somn între timp...) şi ticuţu au atacat o mică gustărică pentru că şi-au dat seama, cu stupoare, că nu au mâncat nimic în seara aceasta! eu am mâncat puţin mai devreme ... 
Sunt îmbrăcată ...  în pantaloni de pijama gălbui, tricou roşu...
Ce mai citesc ?... tot NIMIC....
Aştept ceva? ... nu mai aştept - muncesc şi nu mai gândesc, parafrazând o strigătură celebră din timpurile celebre ale lui Iliescu - altfel nu mai termin rubrica mea de munci ale sezonului ...
Realizări ?... am început să bifez una câte una din activităţile stabilite dar - ce mă fac?! -  apar multe neprogramate...acum 2 zile am săpat la cazma o bucăţică din grădina mare (7 m x 6 m), ore în şir până s-a întunecat şi noroc că s-a aprins becul din drum şi am avut lumină ca să termin ... eram încălţată cu o pereche de bocanci decupaţi de-ai lui ticuţu - parcă eram Muc cel Mic (din ''O mie de nopţi'', ştiţi povestea nemuritoare ?)- mami nu a vrut să-mi dea încălţăminte mai bună de frică să nu o stric săpând cu cazmaua)...dar acum ce ne facem ? eu am terminat bucata de săpat dar a început Leuţu - sapă pe unde crede el , azi am fost ''pedepsită'' de mami ca să astup toate gropile (am astupat vreo 3 sau 4 şi la una nu m-am mai dus că era mai greu de accesat acum, a izolat mami zona), una fiind chiar în parcela săpată de mine -  a vrut:
    1. să-mi arate că mă iubeşte şi sapă în locul meu, ca să nu mă mai obosesc eu ...
sau:
    2. să-mi arate că nu am săpat bine şi mă învaţă el cum trebuie ...   
deocamdată Leu s-a ales cu pedeapsă, noaptea este închis - chiar acum latră de mama focului, ''cât mai stă închis că el are de săpat!!! '' Puiu este suspect de cuminte - când o mai face şi el altă poznă ''colţoasă'' ?
Ce mai ascult ?,.. am ascultat, acum câteva minute, la tv - mami şi ticu urmăreau de fapt la ''Favorit''-, o emisiune ce a prezentat fragmente dintr-un spectacol cu Fuego şi m-a  emoţionat că am ascultat nemuritoarele melodii ale lui Dan Spătaru ! 
În casă ...  se  simte oboseala acumulată în toţi membrii găştii noastre ...  
Prefer ... să fiu cât mai activă, indiferent dacă reuşesc toate câte le încep, dar LUPT...
Sper ... să reuşim să cumpărăm lemne şi să fie multeeeeeeeeee...
Vă invit ... să reascultăm o melodie ce m-a emoţionat, a vibrat până şi cea mai mică particulă a sufleţelului  meu, ca şi cum aş fi fost iar copil, la şcoală, în clasa I.... 

duminică, 7 septembrie 2014

de aniversară ...

... pentru că mâine este sărbătorită Naşterea Maicii Domnului, pentru toţi prietenii blogului meu, m-am gândit să postez o frumoasă melodie populară cântată de o artistă dragă sufletului meu, melodie ce am ascultat-o mult în ultima perioadă - ca un şlagăr al acestei veri - ''Constantine, Constantine'':

jurnalul (62)




Astăzi (data/ora)... duminică, 07 septembrie, ora 10.44
Ziua de azi ... e altfel decât de obicei... în primul rând este răcoroasă după atâta ploaie!!! în al doilea rînd, ar trebui să dorm pentru a-mi odihni organismul cam obosit de munca de la serviciu dar nu reuşesc fiind în aşteptarea unui prieten al familiei, ce ne va aduce cu căruţa lui, un sac cu ciment ... şi eu fiind băiatul familiei, trebuie să-l recepţionez şi să-l transport la viitorul lui loc ! 
Mă gândesc, cu tristeţe ...  că parcă a venit prea brusc frigul ... nu m-am pregătit sufleteşte ! fizic, nici atât!
Am învăţat ... tot timpul câte ceva nou încercând să realizez astfel o mică bucurie unei persoane, o mică surpriză!  
Sufleţelul meu ... e în continuă aşteptare - o veni şi vreun timp mai bun şi pentru mine! ah, am uitat să scriu despre o experienţă ce am avut săptămâna aceasta: am înţeles cam ce este să fii blocat într-o buclă a timpului - eram într-un spaţiu dar în acelaşi timp nu existam ... parcă timpul staţiona dar în acelaşi timp şi curgea dar ciudat, ceilalţi îşi trăiau viaţa dar eu simţeam că sunt suspendată sau mai bine zis, nevăzută şi neauzită, inexistentă şi inutilă, aşteptând ... greu de descris senzaţiile prin care am trecut !
În bucătărie ... mami prepară ceva, nici nu ştiu bine despre ce este vorba! sigur va fi ceva foarte bun ! 
Sunt îmbrăcată ...  în pantaloni scurţi, tricou - plus o bluză cu mânecă lungă ...dar îmi este puţin cam frig!
Ce mai citesc ?... NIMIC!....trist dar adevărat !
Aştept ... să vină şi o vreme când să fim mai bine !
Realizări ?... sunt programate, treptat, începând cu săptămâna viitoare!
Ce mai ascult ?,.. ascult de la tv, emisiunea favorită a lui ticuţu, pe ''sport'' - pasiunea lui este fotbalul ! ...iar eu sunt amplasată cu leptopul lângă tv-ul lui ticuţu !!!
În casă ...  este atmosferă plăcută, specifică zilei de duminică! ...  
Prefer ... să nu mă îngrijorez prea mult pentru a nu amplifica situaţia destul de tensionată - Puiu păzeşte terasa, s-a proclamat stăpân şi doarme aici, îi apără pe micuţa şi ticuţu de eventualii hoţi - cât eu nu sunt acasă - dar, periodic, muşcă pe cineva care nu este suficient de atent ca să stea departe de locaţia mâncării lui !!! acum a fost rândul papucului, şosetei şi degetelor de la piciorul stâng (doar degetul mic a scăpat) ale lui ticuţu ... am auzit că el se lupta cu piciorul lu ticu, mami ţipa şi încerca să-l îndepărteze de acolo ...apoi, după ce ticu a scăpat şi a fugit în casă, Puiu a trecut la fereastră ca să-l vadă şi să-i mai arate ''colţii'' că ''îi arată lui ticuţu dacă mai vrea să-i fure mâncarea...!''  - toată iubirea lui pentru noi se termină atunci când este vorba de a-şi apăra hrana lui - un mic nebun !!!  
Sper ... să fim sănătoşi cu toţii ! Doamne ajută ! 
Vă invit ... să o ascultaţi pe Alizee - mi-a plăcut de când s-a lansat !