vineri, 23 ianuarie 2015

jurnalul (81)




Astăzi (data/ora)... vineri, 23 ianuarie, ora 21.04
Ziua de azi ... a fost aglomerată !!! încerc ''să sar''' debutul zilei (ce este legat de probleme cu vecinul de peste drum - omul ce ''face legea'' în zonă şi care a rămas nemulţumit, din toamnă, că nu a luat toată piatra adusă pe drum, de către primărie, şi pentru că a mai rămas ceva şi pe la noi la poartă, s-a hotărât acum să îşi ia revanşa...) şi care se repetă de parcă Bunul Dumnezeu ne cere să revedem totul şi să acţionăm corect, măcar de această dată !!! 
Mă gândesc ...  că oamenii confundă mersul la biserică, pentru activităţi administrative (curăţenie, adunat colaci, etc), cu manifestările de credinţă!  
Am învăţat ... că ceea ce primesc de la cei din jur, este un răspuns la gândurile şi faptele personale  - de acum sau din alte perioade de viaţă ... oare chiar nu am avut un comportament corect, bun ?! sau mai este vorba şi de moştenire, de ceva ce nu s-a rezolvat bine, cândva, în neamul din care provin (oare care neam: al lui ticuţu sau al mămicuţei - cel atât de complicat deoarece a fost înfiată şi a avut 2 mame şi 3 taţi ...) ?! tare mult aş dori să se rezolve corect acum şi să nu mai am parte de aşa ceva vreodată !!!
Sunt recunoscătoare ... Bunului Dumnezeu că, deşi nu sunt atât de credincioasă aşa cum aş dori, totuşi are grijă de noi şi nu ne părăseşte! 
În bucătărie ... e linişte, soba şi-a făcut datoria şi acum, oră târzie, eu scriu, într-o atmosferă caldă, ''jurnalul'' ...
Sunt îmbrăcată ...  în haine tot groase ... am o senzaţie totuşi de disconfort - cred că de la umezeala de afară: plouă !!!
Am citit ... ceva date pentru a realiza o informare pentru o prietenă (mult mai tânără ca mine) încercând s-o ajut să îşi cunoască mai bine propriul organism şi căile de imbunătăţire a sănătăţii !
Ar trebui ... să fiu mai veselă - şi chiar mă străduiesc să redevin ! - pentru că se zăreşte ''luminiţa de la capătul tunelului'' şi o să mai scap din strânsoarea ca de cleşte prin care am trecut de o lungă perioadă de timp!!!
De ''meşterit'' ... nu am cu ce mă lăuda !!! poate când va veni timpul mai călduros, voi reuşi să mă gândesc să şi realizez ceva din planurile ce le aveam cândva ... 
Ascult ...  la Digi Tv informaţiile pe care le urmăreşte ticuţu la această oră ... mami doarme de mult, de fapt a început runda a doua de somn ! am vizionat mai devreme un film, ''Dansând la Rivers Moon'', ce mi-a plăcut şi care face parte din rubrica de filme ce îmi alimentează romantismul incurabil (încă visez la ''prinţul'' ce va veni la mine pe un cal alb ..., la iubirea dorită de sufleţelul de japoneză delicată ...) ...
În casă ... totul dă o senzaţie de refugiere ca la război: fiecare şi-a adus, în această latură a casei, la căldură, tot ce este necesar în această perioadă dedicată frigului (iarnă).       
Prefer ... dar chiar ce aş mai prefera acum, cu adevărat !? un singur răspuns; să am condiţii să îmi revin la structura mea de bază, să realizez chiar ceea ce ştiu ... 
Sper ... să vină mai repede vremea caldă, să pot circula peste tot în gospodărie, cu multă uşurinţă, fără să mai fiu zgribulită - uneori renunţând la diverse activităţi, din această cauză ! 
Aici vă prezint ... un fragment din filmul vizionat în această seară:
http://youtu.be/ad2l2Ce0jOs

luni, 19 ianuarie 2015

despre o cale a desăvârşirii ...

... am reuşit să ascult ceva atât de plăcut sufletului meu (deşi evenimentul a fost în 2010 ... iar postarea există din 2011...)!!!
... AIKIDO  şi ... Dan Puric - o inteligenţă desăvârşită ce realizează conexiuni uimitoare (ajungând de la arte marţiale la ... român şi ... ''nădăjduirea în Dumnezeu !!!''):