vineri, 15 iulie 2016

jurnalul (157)



Astăzi ... 15 iulie, ora 22.32 
O zi fierbinte ... dar seara a devenit, treptat, atât de plăcută: a început să picure, timid, soarele revenea şi trimitea câteva raze, iar picura - ca în: ''plouă cu soare, mâine este sărbătoare'' - apoi după ce am stat în aşteptare (pentru că eram pregătită cu bidoanele pentru a uda. ca de obicei, suflarea verde...) a venit şi ploaia binefăcătoare pentru orice verdeaţă din grădini - utilă sau buruiană !!! iar noi (inclusiv bodyguarzii) ne-am mai răcorit !      
Gândesc ...  doar la un singur eveniment: cum poate un om deveni atât de rău !!! adesea sunt speriată de filmele poliţiste dar ''viaţa bate filmul''... oare să mă bucur (?!) că trăiesc într-un colţ de lume mai puţin dorit? preţul plătit, uneori, de cei ce ajung în lumea super-frumoasă şi super-bogată, este prea mare în zilele acestea ! ce morţi cumplite ! triste zile !     
Învăţ ...  că trebuie să mă bucur de fiecare clipă: să muncesc cu drag, să mă joc cu bodyguarzii, să am grijă de sănătatea părinţilor, să mă înveselesc privind pomii, florile şi legumele din grădini, să pun apă păsărilor cerului (uccelli - în italiană sună foarte frumos, nu-i aşa? !) ca de obicei zâmbind când vrăbiile vin cu cioculeţul lor mic ca să bea apă sau fac plajă (''se scaldă'' în pământul transformat în praf...):

sau când guguştiucile, liniştite, merg pe aleea principală a grădinii mari:



Recunosc ... că, deşi trăim într-o lume ce crede într-o Forţă Divină, un Dumnezeu cu denumiri diferite, practic nu prea se vede asta ! prea multă violenţă, atât verbală, cât şi fizică ! unii mor de foame, unii mor ucişi fără ca nimeni să ştie despre ei, alţii sunt ucişi devenind simboluri pentru ceilalţi ... motociclistul ce a vrut să-l oprească pe criminalul cu camionul, în Nisa, un adevărat EROU - a murit încercând să facă o faptă bună !!!   
În bucătărie ... ascult şi privesc adesea la tv-ul - aflat în stânga mea -, ascult altceva de la tv-ul lui ticuţu, scriu la ''jurnal'', mai merg şi mai discut cu ticuţu - micuţa doarme, obosită după plimbarea pe care a avut-o azi la oraş...)...     
Sunt ... în pijamale...     
Scriu ... despre ceea ce gândesc, greu de descris în cuvinte...  
Nu mai aştept ... evenimente vesele... acum este zbucium şi în Turcia... în lumea arabă, ţară după ţară, a intrat într-un vârtej de violenţă, cu ecouri şi în Europa, în câte un colţ liniştit ce nu mai cunoscuse demult suferinţa !    
Munca mea ... este, ca de obicei, destulă - oriunde intru, în casă sau în grădini, există ceva de rezolvat, nu toate se pot finaliza imediat aşa că mai rămân pe mai târziu... seara, când se întunecă, după ce mâncăm, sunt obosită dar mulţumită pentru că am funcţionat bne, că am fost activă ! 
Bodyguarzii ... sunt speriaţi de obicei când plouă pentru că fulgeră sau bubuie - dar acum a fost o ploaie plăcută ce i-a liniştit şi dorm laţiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! 
Preferinţa mea ... dulciurile - zilele trecute am cumpărat prune şi mi-aş dori să pregătim mâine, eu cu mami, găluşti cu prune... am uitat să scriu că mami a adunat, pentru prima oară, săptămâna aceasta şi ne-a fiert porumbbbbbbbbbbb:

Vă prezint ... minunatele flori ale trandafirilor - dimineaţa bobocei, apoi florile îşi deschid petalele minunate dar razele fierbinţi ale soarelui le pârlesc, sărăcuţele, şi seara sunt tare amărâte: