vineri, 22 iulie 2016

jurnalul (158)


Astăzi ... 22 iulie, ora 22.43 
O zi de vineri ... călduroasă !      
Am gândit ...  toată ziua la cât de nedreaptă este această lume în care trăiesc ! o lume a bărbaţilor de când este lumea lume !!! oare când va fi o societate organizată şi coordonată de femei ? mi-ar place să trăiesc în acea lume, cred că totul ar fi altfel în toate domeniile !!!    
Am descoperit ...  că şi în scrierile sfinte ale bisericii există această nedreptate la adresa femeii ! ce exemplu mai bun să dau decât că azi a fost scris în calendarul creştin ortodox: ''Sf Mironosiţă, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena'' (http://www.doxologia.ro/sfanta-mironosita-intocmai-cu-apostolii-maria-magdale )... deşi scrie ''întocmai cu Apostolii'', totuşi Maria Magdalena nu are o zi de sărbătoare cu cruce roşie, în calendar... ciudat !  
Recunosc ... că de când ştiu despre Maria Magdalena, am avut ceva special în inimă pentru ea !
În bucătărie ... este linişte, cu excepţia mea care ţup-ţup, bat în tastele leptopului (tv-ul meu nu are sonor, este pe ''Travel Channel'' - azi noapte am avut o surpriză vizionând şi o vizită prin România, în căutarea vampirirlor ajungând la strigoi, în Oltenia...)...     
Sunt ... în pijamale...     
Scriu ... aici, ''jurnalul''  şi mai ciugulesc la nişte seminţe prăjite (pe timpurile îndepărtate le spuneau ''bomboane agricole'')... aşa au zburat acele timpuri, s-au îndepărtat aşa de mult că parcă nu au fost...parcă prea s-au şters cu buretele toate realizările societăţii de atunci ca şi când nimic nu ar fi fost util în continuare societăţii de acum!!!    
Am aşteptat ... mult ca florile răsădite de mami să înflorească, au întârziat incredibil de mult...au crescut subţirici şi înalte, ca nişte ierburi - de-abia acum au început să apară, cu emoţie, mici bobocei:
    

Munca mea ... este zi luminăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă... când reuşesc să stau puţin în fotoliul din bucătărie, adorm în câteva secunde ! sunt atât de multe de făcut şi timpul nu-mi ajunge ! mi-e drag de tot ceea ce realizez! 
Bodyguarzii ... sunt şmecheri: umblă după mami peste tot, ca nişte pisici - mami uită că le-a dat de mâncare şi le dă iar !!!
Preferinţa mea ... uneori este de a căuta informaţii despre ceva prea puţin aprofundat în cunoştinţele mele !!! 
Vă prezint ... ceea ce am găsit pe youtube, destul de interesant, despre Maria Magdalena:

joi, 21 iulie 2016

joaca de copil...

... a venit momentul ca să scriu despre joaca mea când eram mică, pe la părinţii mămicuţei...
... nu aveam păpuşi ...
... gospodăria părinţilor mămicuţei cuprindea vara: casa, hambarul, grădiniţa mică de zarzavat, lotul de porumb, apoi viţa-de-vie sus în deal (unde aveam viţa mea preferată...)...
... joaca mea era uneori în porumb...
... îmi plăcea porumbul, mătasea porumbului era atât de plăcută la atingere... o adevărată minune !!!
... şi ce frumos se împletea mătasea porumbului, parcă era mai frumoasă decât părul adevărat !!!
... acum mi-am adus aminte de joaca mea din copilărie... priveam prin grădină plantele şi admiram porumbul cum a crescut... 
... şi acum m-a atras mătasea porumbului:









... şi ca atunci când eram mică, joaca mea a fost şi acum ... împletirea mătăsii porumbului formând codiţe ca la o păpuşică:








... şi am fost iar un copil fericit !

duminică, 17 iulie 2016

Ushi-oni...

... este vară !
... ce festival este în iulie pe meleagurile îndrăgite de mine dar atât de îndepărtate ?!
... în prefectura Ehime - pe 9 iulie - există tradiţia festivalului Ushi-Oni !
... adică se sperie spiritele rele !


... fiind atât de cald, după festival, ce bună ar fi şi o baie fierbinte în izvoarele de pe aici, mai ales că sunt în jur de 3000 !!!