duminică, 9 septembrie 2012

gânduri ...

     Cred în Dumnezeu!
     Cred în forţa rugăciunilor!
     Dar am şi foarte multe lucruri neclare ...
     Practic, în viaţa curentă, am căutat reguli - apropiate gândirii mele ...
     De aceea am citit mult şi din multe domenii ...
     Nu ştiu dacă este corectă calea aleasă de mine....
     Dar este o cale (pe care o îmbunătăţesc continuu – accept toate ideile noi, nu sunt conservatoare ...) pe care încerc să realizez lucruri, sper eu, bune!
     Este greu să scriu pentru a transmite altei persoane ceea ce în adâncul sufletului am reuşit cu greu să realizez ... cum să fiu crezută într-o lume plină de minciuni?! Pentru mine, fiecare pas în descoperirea veridicităţii existenţei unor fenomene greu de înţeles - dar care există în jurul meu, a fost un experiment ... exact cum spune Toma necredinciosul, adică am experimentat pe propria piele !
     Am descoperit că deşi am bune intenţii în a transmite un experiment reuşit pe propria piele pentru a rezolva ceva neplăcut, sunt privită cu neîncredere, şi, în cazul mai fericit, poate sunt ascultată cu jumătate de ureche – aşa ca să nu mă supăr!
     Orice se întâmplă în această lume, are un resort ascuns, greu de explicat sau înţeles! Deşi se învaţă multe noţiuni la şcoală, toate rămân închise în spaţiul respectiv... De multe ori ceea ce învăţăm este explicat în fraze pompoase - greu de înţeles şi de aplicat!
      Am înţeles că lumea (tot ce are formă văzută şi nevăzută de către noi!) are la bază nişte reguli de funcţionare, numite LEGI! Şi toate au un înţeles simplu: dacă le înţeleg şi le respect, intru într-un circuit care are un înţeles mult mai mare! Este clar că fiind atât de mică într-un Univers fără limite, este greu să aflu multe – dar măcar pot înţelege ce LEGE am respectat/ încălcat ! Şi că urmează să primesc răsplata – ’’după faptă şi răsplată’’! Dacă încalc o LEGE/ regulă, imediat se creează condiţii anormale/simptome ... Natura va încerca de a înlătura condiţiile anormale şi de a restabili o acţiune normală/respectarea LEGII.
      Sufletul şi spiritul răspund la chemarea mea – Primesc ceea ce am cerut: cu gândul/ vorba/ fapta ... Conştient sau inconştient!
      Toate încercările mele de a înţelege ceva, de a evolua, nu sunt în van - le fac într-un ritm astfel că la un moment dat, ajung să intru în ritmul stabilit – şi să rezonez la evenimentele din jur, în mod corect! Este şansa mea de a fi sănătoasă, de a trăi în bună comuniune cu cei din jur! Lucrând cu mine, cu interiorul meu, dacă măcar reuşesc să îmi controlez/stăpânesc uneori reacţiile ce urmează să le exteriorizez, este un mare pas pe acest drum! Şi fiecare pas contează – ceva/cineva (pe care nu-l ştiu dar care este tot timpul în mine/împrejurul meu în orice clipă) mă ajută pentru pasul următor!
      A devenit o modă să se spună: trebuie să gândeşti pozitiv!!! Cum ? Despre ce ? Mintea mea are atât de multe gânduri – cum să gândesc pozitiv?!
      Am învăţat la şcoală multe legi (cunoscute ca legi cu valoare în fizică) dar nu ştiam că am să înţeleg mult mai tărziu că aceste noţiuni sunt aplicabile peste tot, în viaţa reală. În esenţă, înţeleg că LEGILE se manifestă peste tot – material, mental, spiritual! Ele nu sunt  simplă teorie, ele sunt ca un sistem creat astfel încât orice particulă a Creaţiei acţionează automat, iar particulelor se întrepătrund!
       Cum ştiu că respect LEGILE/ regulile? Voi încerca să vorbesc despre cele 7 LEGI pentru că sunt destul de cunoscute:
    1.
       Există în interiorul meu o voce care îmi vorbeşte! Depinde de fiecare cum şi cât ascult vocea interioară/ intuiţia! Prin intuiţie obţin o informaţie (aflată în conformitate cu LEGILE)  şi apoi trebuie să acţionez în direcţia dată de intuiţie/vocea interioară! Dacă intelectul/mentalul meu se rupe de intuiţie şi stabileşte altă acţiune, se rupe accesul la sursa originară – şi acţiunile ulterioare îmi vor fi dirijate doar de planul material ! Am înţeles că prin mental (gândirea rece) manifest din ce în ce mai puternic răul!
       Când reuşesc să cobor mintea în inimă (vocea interioară), reuşesc să iau hotărârea bună – care mă ajută! Şi atunci întâlnesc persoana potrivită, la momentul potrivit, în locul potrivit, pentru rezolvarea corectă a unei acţiuni!
      Trebuie să dăruiesc eu prima: bunăvoinţă, încredere, iertare sau diverse lucruri materiale!
      Când reuşesc să realizez aceasta, am descoperit că totul, în jurul meu, reacţionează brusc, automat – ca la o comandă!!! Altfel - am numai stavile în încercările mele!
      LEGEA care stă la bază este LEGEA UNITĂŢII ÎN DIVERSITATE!
     2.
     Am înţeles că sunt pe Pământ şi sunt fizic departe de LUMEA SPIRITUALĂ!
     Ori de căte ori, respect LEGILE prin acţiunea mea, am o legătură directă cu LUMEA SPIRITUALĂ, pentru că spiritul meu este departe de egoism şi devine uşor înălţându-se spre LUMINĂ.
     Ori de căte ori sunt egoistă în acţiunile mele, mă influenţează planul material devenind un spirit impur, greu, ce mă trage în jos departe de LUMINĂ!
      LEGEA care stă la bază este LEGEA ORDONĂRII DUPĂ GREUTATEA SPECIFICĂ!
     3.
     Am înţeles că mintea/intelectul este un produs al materiei!
     Fără intuiţie (care vine din Spirit) nu pot depăşi limitele materiei, dincolo de spaţiu şi timp, pentru a mă înălţa către LUMINĂ! Spiritul este etern şi preia cunoştinţele acumulate prin intelect în timpul vieţii pe Pământ, devenind o memorie ce va rămâne dincolo de spaţiu şi timp! 
     Evolutia este legată de Spirit!
     De aceea trebuie să îmi îndrept acţiunile în mod conştient către echilibru, dinamism, mişcare, ecologie, etc.
     Dacă nu înţeleg să respect în acţiunile mele (prin voinţa mea creând dezbinare între semeni, poluare, etc) această manifestare a Spiritualului, riscurile sunt: să rămân înlănţuită în materie, să nu mai evoluez spiritual – dispărând, prin descompunerea materiei, ca individualitate ...
      LEGEA care stă la bază este LEGEA EVOLUŢIEI!
     4.
     Există multe proverbe în limba fiecărui popor!
     Unul dintre ele spune:’’Spune-mi cu cine eşti prieten, ca să îţi spun cine eşti!’’
     Există o atracţie între persoane, dictată de vibraţia interioară a fiecăruia – degeaba în vorbe vreau să prezint altceva! Vibraţia mea spirituală va atrage oameni care sunt similari prin vibraţia lor spirituală! Nu voi putea depăşi acel prag spiritual decăt prin evoluţie spirituală!
     Puritatea gândurilor şi acţiunilor va atrage puritatea, spre planul sferele superioare! Impuritatea gândurilor şi senzaţiilor atrage impuritate, trăgând spre planul sferele inferioare ale materiei!
     Depinde de mine, prin gânduri, vorbe şi fapte, să evoluez spiritual respectând vocea interioară care mă va ajuta pas cu pas, orientându-mă către BINE! Evoluţia spirituală va modifica sufletul meu, purificându-l şi astfel să fiu atrasă spre sfere superioare, datorită afinităţii dintre vibraţii.
      LEGEA care stă la bază este LEGEA ATRACŢIEI AFINITĂŢILOR!  
     5.
     Există atâtea gânduri şi acţiuni, bune sau rele, pe care le-am realizat (percutat) în viaţa mea!
     Dar aceste gânduri şi acţiuni, după natura lor, îmi vor aduce ca răsplată, un bine sau rău – după cum merit, adică se vor repercuta asupra mea, după un timp!
     Deci, prezentul vieţii mele l-am creat cândva în timp şi acum primesc răsplata (se vor repercuta asupra vieţii mele toate gândurile şi acţiunile mele anterioare)!
      Deci, trebuie să îmi asum responsabilitatea găndurilor şi faptelor în orice moment al vieţii!
      Cum spun proverbele: ’’Ce semeni aia culegi!’’ ’’Cine seamănă vânt, culege furtună!’’
      Cum gândesc şi acţionez în prezent, îmi pregătesc viitorul! Toate gândurile momentului (exprimate prin acţiuni sau nu) creează o forţă ce vor avea o rezultantă, determinând direcţia de acţiune! Dacă devin egoistă ca să înving, devin legată de materie şi sclava materiei....
      Numai suferind mi se va produce trezirea la realitate, trezirea la conştiinţa spirituală, şi voi putea evolua conştient!
      Pentru a obţine ceva trebuie mai întâi să dăruieşti.
      Dacă în acţiunile mele am în vedere binele semenilor din jurul meu -  voi obţine şi eu Binele!
   ’’Cum îţi aşterni, aşa dormi!’’. 
      Acţiunile generate de gândurile bune (urmărind binele semenilor din jur), produc o fortă ce mă pot propulsa spiritual către sferele superioare, spirituale. Dar dacă acţiunile mele au fost generate doar de gânduri urmărind beneficii materiale, atunci eu pot rămâne spiritual înlănţuită în materie.  
      Dacă voi lucra pentru binele oamenilor din jurul meu fără a cere nimic pentru mine în schimb, cu plăcere, voi ajunge să mă cunosc şi să mă preţuiesc....conform proverbului: ’’ Nu este important să faci ceea ce îţi place ci să-ţi placă ceea ce faci!’’ Să muncesc bine din dragoste faţă de muncă şi pentru lucrul bine făcut – ceea ce lucrez se va încărca cu energia gândurilor mele din acel moment – şi se va întoarce, în timp, la mine cu energia transmisă!               
      LEGEA care stă la bază este LEGEA CAUZEI ŞI EFECTULUI!    
     6.
     Există un proverb: ’’După faptă şi răsplată!’’
     Orice activitate trebuie să o realizez bine, pentru binele celui căruia este destinată! Nu pot primi nimic dacă mai întâi nu ofer! Voi obţine o compensaţie a eforturilor proprii!
     Nimic nu este gratuit!
     Şi mai ales, timpul nu trebuie risipit pentru că a fost acordat pentru perfecţionarea spirituală!
      LEGEA care stă la bază este LEGEA RECIPROCITĂŢII!       
     7.
     Există fenomene ciclice: zi/noapte; anotimpurile; stările fizice şi fiziologice; funcţiunea organelor interne; etc.
     Modelul funcţional al unui ciclu cuprinde stadiile succesive: naşterea, creşterea, maturizarea, fructificarea, dezagregarea (în vederea unui nou ciclu).
      LEGEA care stă la bază este LEGEA CICLURILOR ALTERNATIVE!      
CONCLUZIE:
     Cred că multe persoane ştiu despre aceste LEGI dar oare câte persoane sunt conştiente ca să le respecte pricipiile de bază şi să le înţeleagă resorturile în funcţionare!?
     Pentru evoluţia mea spirituală, trebuie să îmi doresc sincer şi cu convingere fermă această evoluţie! LEGILE vor acţiona asupra mea fie că ştiu sau nu ştiu/ vreau sau nu vreau/ cred sau nu! Drumul evoluţiei este un drum al suferinţei prin efectele determinate de greşelile făcute. Evoluţia mea spirituală este încetinită ori de câte ori greşesc separând intelectul de spirit (mintea despărţită de inimă)! Dar dacă reuşesc să iert şi să iubesc aproapele, forţa degajată mă va înălţa spiritual mult mai rapid!
      Zilnic mă ajută şi:
             ’’nu face altuia ce ţie nu-ţi place!’’
             ’’trăieşte şi lasă şi pe altul să trăiască!’’