vineri, 9 octombrie 2015

jurnalul (118)Astăzi (data/ora)... vineri 09 octombrie, orele 20.40
A venit frigul iar ...  şi ne anunţă la jurnalele tv că va fi şi mai frig !!! dar nimeni nu a spus cât durează... nu este mult timp de când la jurnale se spunea că luna octombrie va fi o lună cu vreme călduţă ... 
Mă gândesc ... dacă avem destule lemne... poate o mai veni vremea mai călduţă şi o să mai găsim lemne ca să cumpărăm...   
Nu învăţăm ...  mare lucru într-o viaţă de om... puţini sunt cei care acumulează într-adevăr ceva mai mult şi îşi înţeleg rostul lor pe Pământ !
Recunosc ... când întâlnesc oameni de valoare !!!
În bucătărie ...  sunt singură şi îmi scriu ''jurnalul'' şi privesc un film documentar ''Dinastia PSD'' - un film bine documentat aşa ca tot ce este realizat de marca Digi !!!... oare cât mai contează că se spune a nu mai ştiu a câta oară tot ce s-a întâmplat în aceşti ani de după 1989 ?! pe la noi totul este ca în mişcarea browniană, nu ştii care este corect şi care este amestecat până peste cap în mişcarea populară mafiotică de pe la noi !!! 
Sunt îmbrăcată ... în pijamale puţin mai groase... doar papucii mai amintesc de vara care a trecut !!! 
Bodyguarzii ...  au moţăit cam mult aşa că azi s-au simţit mai bine că a stat ploaia... au făcut gimnastică prin grădina mare... dar pe seară Leu s-a retras în pătuţul lui ca de barză (pentru că şi-a ales el o altă locaţie, sus pe legătura mare de paie, parcă este suspendat...) unde consideră el că nu vine frigul deşi eu i-am organizat bine zona de somn cu iarbă multă uscată şi hăinuţe !!! la Puiu nu am reuşit să aflu pe unde doarme în căsuţa lui (are 2 zone aranjate: în iarba uscată sau în cuibuşorul cu hăinuţe) pentru că nu te lasă să îl deranjezi când intră la culcare !!!     
Aştept ... să văd cum va evalua vremea de mâine !
Azi ... am măturat terasa şi am cumpărat pâine şi semnţe prăjite ... pe seară, am făcut, pentru prima oară, focul şi acum este cald în casă - o atmosferă atât de plăcută ! am avut o zi mai liniştită după ce ieri am săpat la cazma două suprafeţe mari - începuse să burniţeze deja pe seară dar nu m-am lăsat până nu am terminat !!!   
Am terminat ... de vizionat filmul serial ''Flash Forward'' dar am descoperit - citind comentariile postate la fiecare episod - că au fost mulţi care au criticat filmul... păcat, mie mi-a plăcut şi scenariul şi cum au jucat artiştii, mai ales Keiko, japoneza !!!  
Spaţiul terasei ... este bine compartimentat cu tot ce am adunat din grădini şi încă nu este momentul de a fi transportate în pivniţă !!! 
Prefer ... activităţile bine organizate !
Planuri pentru sfârșitul săptămânii ... nu ştiu ce pot să fac ... totul este ud ... 
Aici este o prezentare pe care m-am gândit să o împărtășesc:  o minunată idee descoperită pe internet 
( http://www.fabrix.ro/blog/hello-tokyo-kawaii-dolls-pisici-si-pasari/ ):

''aripă'' în singurătate...

... este seară, am încălzit casa cu primul foc în sobă ...
... ce să mai fac ?!
... am căutat şi am descoperit la NHK TV o serie de emisiuni sub titulatura:''Tokyo Eye'' prezentată de Chris Peppler...
 ... vizionând filmuleţul o să descoperiţi oameni cu suflete frumoase ce organizează (jucam un joc în copilărie strigând că vrem ''aripă'' când aveam nevoie de ajutor !) momente plăcute împreună cu alţi oameni, ieşind astfel din singurătatea timpului lor liber...
... de a face cumpărături, a găti şi a mânca în grup...
... de a antrena persoane în vârstă, ce trăiesc singure de obicei, în activităţi de a găti, cu bani de la organizaţii non-profit,  pentru diferiţi oameni: mame cu copii, străini...
... de a antrena, prin intermediul Camerei de Comerţ, diverse persoane în activităţi gratuite (gimnastică, confecţionarea diverselor lucruri şi coaserea lor la maşină, manichiură, confecţionare de mici bijuterii ...) astfel relizândându-se noi prietenii..

duminică, 4 octombrie 2015

în misiune ...

... vă prezint, cu drag, ipostazele pazei organizate ... adică, în plină misiune !!!
... ca un adevărat bodyguard, Puiu a ales un loc strategic, cu multă vizibilitate în toate zonele - în caz că vreun infractor îndrăzneşte să apară! -,  în timp ce noi eram la locul nostru de odihnă, pe banca de sub cais ...PS.
... pentru că am citit comentariile prietenelor mele, trebuie să scriu că Puiu te înşeală văzându-l aşezat cuminte aşa, de fapt este imprevizibil, repede îi sare ''muştarul'', latră tare dulce dar nu mai tace când se porneşte, din 2 salturi străbate ca o ''căpriţă'' distanţa dintre casă şi poarta din spatele grădinii mari şi a trebuit să repar gardul pentru că are forţă şi este în stare să rupă gardul când îl enervează ceva ... 
... şi insecta numită călugăriţa este aparent paşnică până descoperă viitoarea victimă !!! 
... dintre luptele de care ştiu, într-una Puiu a făcut praf o pisică, el alegându-se cu o zgârietură mică aproape de ochiiul drept !!! prinde şoareci cu o viteză fantastică ! pune curse pentru păsări: lasă special bucăţele de pâine şi stă aparent fără nicio activitate, în aşteptare, reuşind să le prindă de coadă pe coţofene, având pene ca dovadă ! Puiu este un vânător !!!