sâmbătă, 9 aprilie 2016

lalele, lalele, frumoasele mele lalele ...

... evoluţia lalelelor roşii - celelalte culori vor urma când se vor termina cele roşii - din grădiniţa din faţa casei...
... sunt atât de frumoase şi îmi atrag privirile ori de câte ori trec pe lângă ele şi dacă am telefonul cu mine, iar mai imortalizez o altă floare:




















vineri, 8 aprilie 2016

jurnalul (144)



Azi ... vineri 08 aprilie 2016, orele 18.28
Zilele ... au zburat cu energia primită de la razele pline de căldură pe care ni le-a trimis darnic soarele de aprilie...   
Gânduri ... am dar în continuă schimbare de subiect pentru că sunt atât de multe de realizat !
Căldură ... multă a fost afară zilele trecute dar zidurile casei au rămas reci... şi o uşoară umezeală care face totul puţin jilav...ciudat ! acum au trecut zilele calde... cred că s-au încurcat traseele anotimpurilor ! sau Bunul Dumnezeu ne-a dat mai întâi câteva zile de VARĂ ca să ne încălzească trupurile zgribulite de atâta ger polar !!! acum am revenit la temperaturile de PRIMĂVARĂ ! este bine dacă o veni şi ceva ploaie (am udat cu stropitoarea atâtea zile...) dar parcă era mai bine cu zilele pline de căldură !!!
Recunosc ... că ne place mult să umblăm pe afară ! tăticu are zilnic turele de plimbare prin grădină atât ca să facă mişcare în frumosul decor al grădinilor, cât şi pentru a mai slăbi - nu-i place că a devenit un bărbat solid (nu gras !)... fiind mai frig azi, nu a mai avut plimbarea pe afară şi a fost trist !
Bucătăria ... este puţin uitată de noi... mai este deranjată doar de mami care vine să facă o cafeluţă proaspătă cu care merge în grădină şi mă caută pe unde lucrez...iar cu gătitul, aproape că încearcă să lucreze pompieristic, şi îi este gândul tot pe afară, să mai vadă ceva... acum, în aceste zile, se va odihni şi ea puţin!
Sunt ... deja în pijamale !.
Bodyguarzii ... au fost cam blegi zi lumină... Leuţu aproape că nu ştii pe unde îşi face veacul: când prin casa lui Puiu, când pe la el acasă, când prin căsuţa fântânii... dar este atent la tot ce se discută peste tot...la un moment dat, stam cu mami pe băncuţă sub cais, şi mami l-a bârfit că nu stă pe lângă noi...nu a durat mult şi apare şi Leuţu, încetişor-încetişor, pe alee, se plimbă oe lângă noi, pune un semn pe ciaja caisului şi plecă la locul lui de somn... aseară am ieşit pe afară, noaptea, că nu aveam somn (se pregătea Luna Nouă...)şi Leuţu era de rond, patrula peste tot vigilent ! noaptea Puiu doarme... 
Weekendul ... va fi plin de activitate: duminică o să mergem sigur la târgul de săptămână după răsaduri pentru grădină...
Munca ... se află numai în sectorul grădini: am tăiat la iarbă, am săpat la cazma fiecare bucată de pământ (le-am săpat şi în toamnă) şi mă bucur că mai am foarte puţin. seara am udat, cu stropitoarea de 6 litri, toate plăntuţele ce au ieşit treptat de prin pământ: fasole, porumb ...am udat şi rândurile de căpşuni pe care le-a mutat mami, în toamnă, pe sub vişini... azi am tăiat un piersic mare ce nu mai are rost în grădină - fără frunze, fără flori, cam tare amărât - greu m-am hotărât ca să-l tai (posibil mâine să mai tai unul din grădina de lângă căsuţa lui Puiu)... seara sunt atât de obosită că mănânc puţin şi de-abia aştept să îmi întind oscioarele pe pătuţul meu...ce bine este !!! am neglijat blogul şi facebook-ul, nu mai am putere să stau aşezată pe un scaun şi să citesc sau să scriu...nu pot să spun că este neplăcut să muncesc în grădină... vrăbiuţele ciripesc (cucii vin şi ne distrug firele de porumb...), guguştiucii se caută să formeze perechea şi sunt tare simpatici, am văzut minunaţi fluturi galbeni, albinele bîzâie printre crengile pomilor la miile de flori minunate... din când în când am pauză de cafea sau de ceai - ce preferă mami la momentul respectiv!  
Nu am citit ... nimic...
M-am hotărât ... să postez minunata muzică a lui Vivaldi şi imagini cu florile primăverii pentru că şi la mine în grădini sunt mii de flori, în faţa casei râd vesele zeci de lalele roşii (celelalte vor apare mult mai târziu...):