sâmbătă, 7 aprilie 2012

chiroşcă a la mamaia Stanca

      În amintirea celei ce a fost mamaia Stanca, a doua mamă a micuţei mele, vreau să transmit mai departe o prăjitură (foarte bună!!!) pe care o ştie micuţa mea de la mamaia Stanca:
   Ingrediente: 1,5 l lapte bătut, 1 cană (o cană are1/4 kg) de zahăr, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 10 ouă, 3 căni (o cană are 1/4 kg) pline de făină, 1 plic praf de copt, stafide sau rahat tăiat (potrivit de mic).
   Mod de preparare:
   Se amestecă bine cu mixerul: zahărul, ouăle, praful de copt si zahărul vanilat. Se adaugă laptele bătut si se amestecă bine, cu mixerul.Se adaugă toată făina şi se amestecă bine, cu mixerul, până se obţine o compoziţie mai "legată" decât pentru chec. Se toarnă compoziţia într-o formă de chec, bine unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se adaugă rahatul sau stafidele, distribuindu-le uniform în toată lungimea formei cu aluat. Se coace la foc potrivit. Se scoate din cuptor si se lasă să se răcească! Când s-a răcit prăjitura, se taie în bucăţi potrivite ca mărime!
   Poftă bună! Este o prăjitură tare plăcută de familia noastră!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu