O prăjitură dragă familiei mele, apărută gândindu-ne la Melina, nepoţica noastră:
Pandişpanul:
6 ouă, 2 căni (o cană are 1/4 kg) de zahăr, 1 pahar ulei, 1 pacheţel praf de copt, 22 linguri lapte, esenţă lămâie, coajă lămâie, nucă de cocos, 2 căni (o cană are 1/4 kg) de făină (cernută);
Se amestecă în vasul mixerului (până compoziţia creşte de 2 ori) ouăle cu zahărul, esenţa, coaja de lămâie, nuca de cocos; se adaugă treptat praful de copt; începe să se adauge treptat făina şi se picură uleiul, câte puţin; se pune alternativ făina şi uleiul, până se termină; începe să se adauge treptat laptele, amestecând continuu.
Se unge din timp forma (tava este cât pentru 2 forme de chec, o tavă lată) cu ulei, se tapetează cu făină.
Se toarnă compoziţia încet în formă.
Se poate opri o parte din compoziţie, pentru a se amesteca cu puţină cacao (1-2 linguriţe), amestecând bine! Se toarnă încet această compoziţie cu cacao în formă, deasupra compoziţiei fără cacao.
Se coace la foc mic, iar spre final, la foc mai mare.
Crema:
4 ouă, 1 l lapte, 120 g zahăr, 6 linguri rase de făină, 2 pacheţele de zahăr vanilat, nucă de cocos, coajă de lămâie, 1 pachet de unt (250 g), ciocolată( cu lapte);
Se amestecă bine făina, zahărul şi aromele; se adaugă treptat câte un ou, următorul se va adăuga numai după ce s-a omogenizat compoziţia; când se termină ouăle, se adaugă treptat laptele, amestecând continuu,
Se pune pe foc mic (de preferinţă, pe baie de aburi) compoziţia amestecând continuu, până ce începe să se îngroaşe, dând în clocot; se răceşte puţin; se poate amesteca bine, cu un pachet de unt.
Decorarea:
Se taie blatul formând 2 foi.
Se aşeaza o foaie de blat, apoi toată crema se aşează deasupra; se aşează a doua foaie de blat.
Se poate orna pe deasupra cu ciocolată topită!
Se ţine la rece şi se taie a doua zi, în bucăţi potrivite ca mărime!!
Este o prăjitură delicioasă şi răcoroasă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu