vineri, 17 martie 2017

jurnalul (191)

Astăzi ... vineri,17 martie, ora 17.50
Am trecut ... deja de jumătatea lunii martie şi nu am scăpat încă de frig ! doar din când în când am avut câteva ore cu soareeeeeeeeee...
Gânduri-gânduri ... perechi de gânduri (când pline de optimism, când mai puţin...) ! ce pot să fac într-o săptămână cam amestecată (drumuri pe la oraş, ploi, frig...) ?!  
Am descoperit ... că există un site ( www.zelist.ro ) ce preia situaţia blogurilor ! uimită, am citit despre ''prietena-japoneză'' (http://www.zelist.ro/bloguri/prietena-japoneza.blogspot.com/posturi.html ) şi că este într-un clasament, undeva, la poziţia 8476 (http://www.zelist.ro/bloguri ) - când în ''urcare'', când în ''coborâre'' prin imensitatea de bloguri !
Revistele ... ''frunzărite'' de mine, în ultima perioadă, sunt din domeniul SF (de fapt realizez o mică ''curăţenie'' în căutarea acelor ce mi-ar fi utile doar prin bucătărie, la aprinderea focului... uf ! ce să fac ? 
Am intrat ... în primăvară - asta se simte ! dar aş vrea, din toată inima, să ajungem în perioada aceea mai veselă, mai înflorită !
Hainele mele ... sunt din ce în ce mai înjumătăţite - dar tot nu mă pot lăuda că mi-e cald şi bine şi cu hăinuţe puţine !!! încă !!!
Munca ... a fost din domeniul călătoriei la oraş (responsabilitate mare, griji, efort fizic şi psihic, ca totul să fie bine pentru familie)... pentru că facem focul doar dimineaţa (şi se menţine căldura în casă până a doua zi), am mai rărit şi cu spartul buturugilor... doar ieri, am avut o ''rundă'' de luptă - ajutată de prietenul meu mare şi greu, toporul - cu câteva buturugi ! azi, ce e drept, am fost prin grădina mare, însoţită de: toporişcă, araci, băţ ajutător, fire pentru legat... şi am pus aracul - cât am reuşit eu de adânc, în pământ - (cu ajutorul toporiştei şi băţului ajutător) şi am legat de el, viţa-de-vie... şi aşa pe la fiecare viţă-de-vie !  în fiecare seară, golesc apa din canalizarea bucătăriei (ca de obicei!)... 
Săptămâna ... nu s-a mai putut lăuda cu zone noi săpate, de mine, prin grădini pentru că a plouat des...
Bodyguarzii ... sunt fericiţi când se văd unul pe altul - când apare un picuţ soarele, Leu iese din casă ca un mare şef şi, în drumul său pe la el prin vechea căsuţă, prin grădini - adevărat control -, este însoţit, în mod respectuos, de Puiu... apoi, Leuţu doarme liniştit în pătuţul lui din atelier până pe seară când, trece frumos la uşa terasei pentru somnul de noapte, în casă !
Casa ... este încă aglomerată de noi toţi - pentru că nu prea avem ce face pe afară, încă ! 
Aici: am ales un filmuleţ ce m-a binedispus !

8 comentarii:

  1. Mult de munca in gradina! :) Cred ca in fiecare anotimp e ceva de facut.
    O singura data am spart cateva "lemne" (sa vad daca pot), dar am stivuit.... :)) de nu-mi mai simteam bratele si picioarele. :) A fost o experienta interesanta.
    Ma bucur sa citesc despre Leu, ca iese si se rasfata la soare. :)
    Iti doresc, cu drag, weekend minunat! Pupici! <3

    P.S. Foarte fain video! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, mai tot timpul se găseşte ceva de lucru, indiferent de anotimp - ori la casă, ori prin grădini !
      da, este interesant să încerci cât mai multe activităţi - viaţa nu mai este monotonă ! simţi că trăieşti !
      cu drag, şi eu îţi doresc un weekend cât mai liniştit !

      Ștergere
  2. Eu tare as fi curioasa sa-ti vad palmele...
    Am lucrat un pic in gradina cu sotul meu si am fost franta, dar sa mai sparg si lemne ... OMG!
    Filmuletul este tare fain, mi-a placut!
    Weekend linistit va doresc! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, aşa e cu mâinile dar le dau cu cremă, seara ! oricum nu mai este cazul ca cineva (aici la ţară) să-mi sărute mâna...
      mie mi-a plăcut mult ideea filmuleţului !
      şi eu, cu drag, îţi doresc o zi minunată în continuare !

      Ștergere
  3. Si eu abia astept sa vina primavara caldutza si zile cu muuuuult soare! Spor la treburi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, este o primăvară aşteptată mult de toţi !!!
      mă bucur enorm când este puţin soare !
      spor în toate activităţile tale !
      cu drag, îţi doresc un weekend minunat !

      Ștergere
  4. Cat esti tu de harnica!...mai demult crapam si eu lemne si chiar imi placea,dar de cand cu centrala lemnele sunt mai lungi si nu pot.O saptamana frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. mulţumesc frumos pentru vizită !
    eu am diverse activităţi, nu doar lemnele - nu aş rezista ca să fac numia asta... aşa, îmi diversific momentele ca să fie o plăcere ceea ce fac ! doar ieri după-amiază, am cam exagerat: am tăiat ca, vreo 3 ore la crengi şi crenguţe (mami le-a transportat de la un vecin care nu mai avea nevoie de ele) şi le-am şi depozitat (se anunţa ploaie pentru noaptea trecută...)! mi-a fost frică de centrală - nu am un specialist la îndemână şi singură, am avut teamă ca să mă ocup eu de ea !
    mulţumesc frumos pentru urare !
    cu drag, îţi doresc o seară minunată !

    RăspundețiȘtergere