marți, 14 martie 2017

preţul modernităţii...

... lecturile pe internet m-au îndrumat spre cele scrise de cel ce a fost Natsume Soseki
(http://www.japantimes.co.jp/culture/2016/11/26/books/hidden-heart-natsume-soseki/#.WMhjtNKGNdg ):
            ''Singurătatea este preţul pe care trebuie să-l plătim că ne-am născut în această perioadă modernă, atât de plină de libertate, de independenţă şi de propriul nostru egoism.''
                        (Natsume Soseki, ''Sărmana inimă a oamenilor'')
                      http://autori.citatepedia.ro/de.php?a=Natsume+Soseki 


8 comentarii:

  1. E adevarat ce zice dar... e o alegere, in acest context. Stiu sigur ca cei care se aseamana se intalnesc la un moment dat - atunci cand... e timpul. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      este un citat ce implică multă reflecţie asupra timpului acordat, cu adevărat, apropierii noastre sufleteşti de cei din jurul nostru !

      Ștergere
  2. hmmm, oare asa sa fie? da, este de reflectat!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, un citat bun te îndeamnă la reflecţie !
      mai ales că cuvintele vin de la un japonez ce a simţit cu adevărat efectul brusc al modernităţii - la noi totul a fost altfel !

      Ștergere
  3. Citate cu trimetere si nelipsitul " Multumesc frumos ptr. vizita !" ...
    In rest , toate sunt la fel si ma bucur sa aflu ca Ticuțu , Micuța , sunt bine , toate fiind in ordine .
    Ma bucur si de binele vechilor simpatii : Puiuț si Zăvod ( parca asa se numeau ) .
    Nu stiu cand voi mai trece pe la tine dar am sentimentul ca si peste douazeci de ani toate vor fi neschimbate , sfidand inexorabila trecere a timpulu ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o, dragă prietene necunoscut (anonim..)! cum să nu-ţi scriu, cu drag:''mulţumesc frumos pentru vizită''? aceasta este o formă elementară de politeţe ! da, pot spune că sunt bine cu toţii: ticuţu, micuţa, Leu şi Puiu - doar că a mai trecut ceva timp ! Cât de mult aş fi vrut să vorbesc cu tine, în particular - am avut discuţii adesea despre ceea ce mi-ai scris, odată, demult (şi am găsit târziu comentariul pe la ''spam'')... ticuţu ar fi vrut să ştie mai multe despre tine ! dar asta depinde de tine dacă vrei să îţi divulgi identitatea printr-o adresă de email ! noi am dori să mai comunicăm cu tine, mai sinceri...
      sper, din toată inima, să mai găseşti un picuţ de timp pentru a mai reveni pe aici ca să citeşti acest răspuns !
      pentru mine, a fost o mare bucurie că mi-ai scris !
      mulţumesc frumos (doar sunt o micuţă japoneză în sufletul meu...)!

      Ștergere
  4. In ordine !

    Am luat nota de bucuria ta nesperata si ma bucur la randul meu nespus ca Ticuțu s-a gandit la mine uneori , asa cum eu l-am purtat in ganduri amintindu-mi de povestirile tatalui meu si a prietenilor sai de alta data din Onestiul neasemuit de frumos al timpurilor acelea grozave .
    Au fost mai multe comment.uri - unele nu au mai ajuns la tine iar altele s-au dus in spam , asta deoarece uzitam platforme diferite - eu sunt pe Android si voi evita rigidul Windows asta si din pricina lipsei de aplicatii dedicate multimedia ( prelucrari coloane sonore si editari video ) in care limitatul Windows este deficitar dintotdeauna .
    Am considerat intr-un timp ca te incomodez cumva si nu am mai venit ...
    Ramasese sa refac schitele editarilor video dedicate lui Ticutu pe baza unor foto de calitate pe care trebuia sa le faci tu insa totul a ramas la stadiul de proiect .
    Voi forma zilele acestea cateva noi conturi cu adrese e.mail aferente , astfel ca tu sa ai ptr. contact sigur cu mine cateva adrese rezerva .
    Vei avea si cateva numere telefon .
    Nu te-am gasit pe Facebook cu numele de blog si nici pe Instagram ori celelalte .
    Desi pare oarecum fortat , iti voi spune ca-l privesc pe tatal tau cu mare drag si incredere , asta si in memoria tatalui meu care a plecat timpuriu si definitiv .
    Iti precizasem dintr-un inceput ca in amintirea si continuitatea relatiilor de prietenie dintre parintii nostri - noi doi trebuie sa fim apropiati , in pofida distantelor , adversitatilor de tot felul , etc .
    Nu este timpul pierdut - mai avem inca vreme .
    O sa mai adaug ca in anotimpurile care au trecut m-am gandit la voi , la truda voastra zilnica din primavara ptr recolta din toamna ori la frigul iernii care implica eforturi de toate felurile ptr. a-l evita ...
    Nu inteleg de ce online.ul care pe altii îi apropie , pe noi doar ne-a indepartat ...

    Asadar :
    vom stabili variante sigure de contact si voi face in asa fel incat sa ne vedem cat inca mai suntem ...
    S-au intamplat multe in viata mea in ultimul timp si poate am devenit mai intelept .
    Voi continua sa cred in tine si in voi cu aceeasi tarie ca la inceput si am presentimentul ca toate se vor aseza asa cum trebuia sa se intample de multa vreme .

    Cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cuvintele îmi sunt sărace ! ce să scriu ? cu ce să încep ? la această oră, deja ticuţu a adormit de câteva minute (o să-i citesc mâine mesajul tău...) ! Dumnezeu să-l odihnească pe tăticuţul tău ! te rog să mă scuzi că eu nu sunt aşa de bine dotată pentru internet şi nici nu am un android pentru o mai bună comunicare ! prietene de departe - ce ciudată şi surprinzătoare este viaţa uneori ! ne ''leagă'' atât de puţine amintiri (pe noi doi) şi acestea vin prin intermediul părinţilor noştri ! ticuţu meu a trecut peste a 89-a aniversare şi are tot timpul gândurile prin evenimentele vieţii sale ! când se porneşte să povestească, nu reuşesc să-l mai opresc !!! va fi o mare bucurie pentru el să afle mai multe despre tine - tu, ce îi aminteşti de o perioadă, cred eu, destul de frumoasă din viaţa lui (era încă un bărbat tânăr pe atunci !)... în speranţa că nu te vei mai ''supăra'' pe mine pentru momentele mai puţin reuşite din ''activitatea'' mea de blog, aştept comentariile tale viitoare care m-au surprins totdeauna într-un mod plăcut ! sincer, mă bucur că japonezul Natsume Soseki te-a adus iar în vizită prin blogul meu ! cu drag, prietene anonim !

      Ștergere