duminică, 3 noiembrie 2013

intrebari ...

... tarziu in noapte, cand toate sunt terminate, asezata cat mai confortabil in fotoliu, langa soba calda (acum este cam frig pe la noi!), trec in revista posturile tv cu filme si incep vizionarea unor filme care ma atrag ca subiect sau care imi ofera si surprize - putin la intamplare, uneori - ...
... asa s-a intamplat si saptamana aceasta!
... filmele vizionate mi-au oferit, in doua nopti la rand, emotii atat de diametral opuse...pot spune ca subiectele acestor filme vizionate au descris 2 lumi - atat de departate intre ele !!!
... unul din aceste filme recent vizionate este "Micile suflete mari" ...
daca l-ati vizionat, stiti despre ce vorbesc, daca nu, va invit sa-l vizionati! film ce vorbeste despre lumea frumoasa a copilariei ! o lume a doi baietei orfani, ajunsi sa traiasca dupa un timp, la bunici !
...o lume minunat descrisa si care mi-a lasat ganduri atat de placute - in special din partea celor 2 micuti artisti dar mai ales pentru ca bunicul lor din film era interpretat de Charlton Heston (un actor ce m-a impresionat in orice film in care a jucat)! recunosc ca am vizionat atat de multe filme ce au la baza romanele ce vorbesc despre aventurile copilariei!!! ce lume frumoasa, o lume - a carei atmosfera plina de sentimente curate - mi-ar place sa o mai intalnesc si in viata noastra de toate zilele ... copiii pentru care exemple puternice de viata sunt bunicii si parintii lor ... si care se gandesc cum sa respecte si sa transmita la randul lor acele exemple!!!
... al doilea film, vizionat azi-noapte, care m-a atras prin titlu : "Alpha 07"... 
iarasi, daca l-ati vizionat, stiti despre ce vorbesc, daca nu, va invit sa-l vizionati - ca o experienta!
...film cu personaje majore, de aceasta data (tineri si ceilalti, mai maturi) ... dar lumea acestor tineri nu se mai poate baza pe exemplul parintilor sau al societatii ... aproape ca nu mai stiu ce este corect si real in jurul lor - si in cine sa mai aiba incredere!!! o viata,o gandire atat de afectata spiritual astfel ca, mult timp, vizionand filmul, ma gandeam daca sa-l mai vizionez in continuare sau nu... dar mi-am zis:"trebuie sa-l vad - pentru o experienta completa privind lumea pe care nu o cunosc bine!" stiu ca veti zice ca totul este imaginar, ca toate se intampla conform scenariului ! dar daca asa se poate intampla si real?! cu acele cipuri implantate, cu baze de date despre oricine, in cateva secunde, colectate din orice domeniu de viata, cu cipurile hainelor cumparate din anumite magazine/gps-uri/date din retelele calculatoarelor, cu fractiuni ale politiei/armatei-speciale care nu mai stii pe cine sprijina ... posibil ca s-au si intamplat real - la atatea atentate ciudate care au fost in ultimii ani!
... dupa un astfel de film - ajung sa ma gandesc altfel la unele grupuri de tineret ce demonstreaza prin lume, ce ajung sa-i vad la tv, prezentati in informatii scurte, neclare, ca pe niste ciudati ce se lupta cu niste forte de ordine, aparent ca niste nebuni! daca unii nu sunt nebuni ?! daca au dreptate in lupta lor?! nici in film, tinerii nu reuseau sa mai poata demonstra celor multi ca ei aveau dreptate - probele dispareau repede - ei se multumeau daca reuseau sa salveze viata cuiva din "reteaua lor de lupta cu sistemul" ...
...cum sa nu te intrebi ?! ce s-a intamplat, teoretic vorbind, intre cele 2 lumi atat de diametral opuse, prezentate in cele 2 filme de care vorbesc aici? cum s-a putut ajunge la aceste diferente majore de viata, de standarde morale? stiu, veti zice ca nici in primul film nu era totul in roz, ca erau si exemple comportamentale gresite ... dar nu era acea schizofrenie ce apare in al doilea film - dar care seamana foarte mult, prin comparatie, cu tot ceea ce traim in lumea reala...oare ce o mai urma sa se mai intample, in viata noastra de zi cu zi, cu generatiile vremurilor moderne, aflate si ele intr-un zbucium din ce in ce mai avansat?!
... unde sunt traditiile stramosilor?! cine a uitat sa le mai transmita urmasilor?! cum a fost posibil?! ce se va construi?! un viitor fara stramosi?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu