vineri, 2 martie 2018

jurnalul (239)


Astăzi ... vineri 02 martie, orele 21.28  
Am ajuns ... deja în martie dar parcă suntem în decembrie-ianuarie... am atât de multă zăpadă... azi a mai venit şi puţină ploaie (câte puţin, de mai multe ori pe zi) aşa ca să se facă... POLEI ! 
Gândurile ... mi-au rămas la un film revăzut aseară, cu un artist ce mi-a plăcut cândva: Patrik Swayze ! ce talent avea !!! 
Am văzut ... că se anunţă la tv că până va trece iarna, o să mai avem căteva episoade de zăpadă şi ploaie, vânt... acum or fi toate la un loc sau câte ceva pe la fiecare... o mai veni gerulllllllllllllll ? 
Bucătăria ... este sediul căldurii ! ca într-un film nebănuit altădată, am fost şi sunt dotată cu găletuşa cu amestec de cenuşă şi gaz pentru aprinderea focului, hârtiuţe (am mai distrus din arhiva personală tot ce nu mi-a mai trebuit...), lădiţă în care am lemnişoare şi cartoane rupte mărunt, pentru aprins focul, lădiţă cu lemne mai mari pentru a continua focul şi lădiţă cu lemne mai groase pentru menţinerea focului toată ziua...ca la NASA - ei au pupitre pentru programarea, pornirea şi  supravegherea zborului rachetelor; eu am de toate pentru pregătirea, aprinderea şi supravegherea focului !!! dar eu am (în plus...) şi 2 vătraie !!! şi uneori, mai am şi fum ! cred că va veni o zi când bucătăria va reveni la rolul ei normal, firesc: doar pentru gătit şi luat masa... 
Puiu ... este principalul beneficiar al căldurii din bucătărie !!!
Sunt ... tot în haine groase... aş putea să iau şi hăinuţe subţiri - aşa de distracţie - dar nu aş rezista prea mult în ele... 
Weekend-ul ... acesta se anunţă doar cu polei ?! sincer, nu ştiu să patinez !  
Munca mea ...  este monotonă dar utilă - ce bună este căldura !!! dar am scăpat de golirea apei din canalizarea bucătăriei - nici nu se vede zona aceea de câtă zăpadă este în grădină !!! azi am avut curaj şi am plimbat zăpada depusă între casă şi grădina mare: a fost o zonă de 10 metri X 1 metru lăţime X 1 metru înălţime... astă-seară am împrăştiat puţină cenuşă pe unul din traseele principale...
Noutatea săptămânii mele ... este legată de aşteptarea, cu drag şi mare emoţie, a unei surprize minunate de la o bună prietenă ! azi, sunt fericită - am primit pachetul ! 
... acum, pe seară, terminând activităţile zilei şi serii, deci intrând în perioada mea de pauză, am trecut la jucăria roz primită: un minunat telefon (pe care eu nu mi l-aş fi permis să-l cumpăr încă mult, mult timp de-acum încolo...)! 
... Bunul Dumnezeu mi-a trimis cel mai minunat mărţişor-surpriză (pe care l-am primit vreodată !) prin intermediul acestei minunate prietene !
... cuvintele îmi sunt sărace pentru a descrie bucuria din sufletul meu (încă de copil) şi bucuria părinţilor mei - care se bucurau de bucuria mea ! sper ca bucuria care mi-a încălzit sufletul a ajuns la prietena mea - şi să o primească ca pe o mare, mare, mare mulţumire din partea mea pentru acest mărţişor neaşteptat !!!

15 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      sunt exact ca un copil - mă bucur din toată inima !
      îţi doresc multă, multă, multă sănătate !
      pupic !

      Ștergere
  2. Îmi plac lădițele tale cu lemne și cartoane rupte...Te îmbrățișez călduros,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      chiar îţi plac ? mă bucur că te-am amuzat !
      cu drag, îţi doresc un weekend liniştit !
      pupic !

      Ștergere
    2. Mama tinea ,,potiunea" magica intr-un borcan de 800 g. Ei ii tb o lingura sa aprinda focul, mie un borcan intreg (cel putin).

      Ștergere
    3. da, eu am o găletuşă (mică, de la iaurt) plus o lingură !
      m-am obişnuit - ce nu învaţă omul ?
      mulţumesc frumos pentru ceea ce mi-ai scris !
      pupic !

      Ștergere
  3. Ma crezi ca nu am aprins un foc în viata mea?
    Cum descrii ceea ce faci ca sa aprinzi focul, îmi pare pura magie! :))
    Pupici Marinel! Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      aaa, la sobă m-am obişnuit acum, de câţiva ani de când sunt acasă... într-adevăr, nu ştiu dacă aş fi într-un loc pustiu, fără chibrituri şi hârtii, etc, cum m-aş descurca...
      eu zic că o adevărată magie este o sobă care dă căldură când afară este atât de frig !
      îţi doresc o seară cât mai plăcută !
      pupic !

      Ștergere
  4. De câte ori mă duc la țară, la părinți, aprinderea focului în sobă este o treabă plăcută. Îmi amintesc de copilărie, de focul care ardea frumos în sobă, de mirosul acela minunat de lemne arse...
    Numai bine și o seară frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, este plăcut să aprinzi focul şi apoi să obţii căldură în casă... mă bucur că ţi-am adus aminte de ceva plăcut şi pentru tine!
      îţi doresc o seară cât mai plăcută !

      Ștergere
  5. Oh!Sa il folosesti cu mare mare drag si sa ne arati poze frumoase din minunatul locusor in care traiesti.
    O duminica frumoasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, cu cât se va îmbunătăţi mai repede situaţia temperaturilor, voi avea ocazia unor imagini, sper eu, mai reuşite decât cele dinainte!
      şi eu îţi doresc, cu drag, o seară cât mai plăcută !
      pupic !

      Ștergere
  6. sa-l folosesti cu mare drag, sa ne dai numarul neaparat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      sper să pot reuşi să am imagini cât mai frumoase în viitor !
      pupic !

      Ștergere