joi, 5 octombrie 2017

km...etrii... vieţii noastre...

... acum câteva momente, am citit o postare atât de interesant scrisă ! unde am citit ? la o prietenă dragă: doamna Laura ( Laura Schussmann ):
         ''Când destinul nostru se află la Km O, habar nu avem ce se va întâmpla cu noi, când, din pas în pas, din km în km, ne vom păși viața, poate doar ne vom strecura prin ea sau simplu, vom zbura.
          Nimeni nu ne spune, la km O, ce vom face, dacă vom merge de-a bușelea până la ultimul km sau dacă vom învăța să mergem în două picioare ne vom găsi și v
erticalitatea, sau, chiar dacă vom mai avea din când în când dureri de șale, lovituri în genunchi cu îngenunchieri repetate, sau dacă ne va lua leșinul când parfumuri puternice de realitate ne vor îmbăta până și ultima respirație, o vom găsi iar înapoi.
          Nimeni nu ne spune cât de frumoși și minunați suntem sau vom fi...
          Și stăm așa, la km O, gângurind a puritate, fără să ne treacă prin cap ce se va alege din noi... sau dacă se va alege ceva din noi...
          Așa că parcurgem cam inocenți și neștiutori, km pe km, învățând cum se dă cu capul de praguri de sus și cum te împiedici de pragul de jos când ești prea ocupat să îți vindeci cucuiele din vârful conștiintei și să reflectezi drept cu ochii în jos și cu dureri în suflet.
          Eheee... dar sunt și km când, obosit de atâta mers, te așezi pe o bornă, de aceea de piatră, cugeți și cugeți care din cele două lacrimi, stânga... dreapta, care se încrucișează de priviri, care va aluneca prima pe o fărâmă a unui suflet, a oricărui suflet și de acolo răsare, sau măcar încolțește o sămânță de iubire, cât de mică, care să se transforme, cândva, cumva în petale de trandafiri.
          Trandafirii să fie purpurii și nemuritori, știi că nu se poate, dar speri și lași visul să îți mângâie tâmpla cu șoapte de speranță.
          Dar dacă știi să visezi cu putere, petalele de trandafiri purpurii vor prinde siluete în forme pe care doar sufletul tău le conturează în secret și tainice mistere...
          Dacă înveți să crezi cu adevărat în tine, toți km... etrii ăștia ai vieții noastre vor căpăta al naibi așa o explicație și așa un sens că până și bornele ce marchează spațiile dintre pierderi și regăsiri, se vor înclina cu respect în fața regăsirilor din tine.
''
                
 (LAURA SCHUSSMANN, 
  ''KM...ETRII... VIEȚII NOASTRE...'')

10 comentarii:

  1. Primul gand, de la primul rand, mi-a zburat la sutele de copilasi care se nasc in familiile sarace... Acei copilasi care (foarte multi), la Km 0 au si sanse zero...

    Iti doresc sa ai o zi frumoasa. :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, aşa este ! sunt atât de mulţi copilaşi care suferă ! foarte trist !
      pupic !

      Ștergere
  2. :( Offf! Dar poate e bine sa nu stii dinainte ce-ti e rezervat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, uneori este mai bine că nu ştim - alteori ar fi minunat să ştim !
      ca oameni - greu ne mulţumesc ambele variante !
      pupic !

      Ștergere
  3. multumesc tare mult, o sa merg si eu in vizita la Laura! weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, m-aş bucura să îi vizitezi fb-ul - scrie atât de interesant ! are talent !
      pupic !

      Ștergere
  4. Sunt borne kilometrice la care drumul vieții se schimbă radical și nimic din ce s-a întâmplat pe drum până atunci nu te-a lăsat săbănuiești ce va urma. De asta și este frumos drumul vieții!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, am verificat personal că există aşa ceva ! trecem prin atât de multe !!! viaţa omului are şi bune, dar şi mai puţin bune !
      pupic !

      Ștergere
  5. M-am nascut aproape de Km0, cel din mijlocul Bucurestiului ... si uite unde am ajuns ... :)
    Sper sa mai adaug ceva km la arsenal! :)
    Pupici, weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mă bucur că te-am cunoscut ! interesant: la km 0 din Bucureşti !!!
      şi ai avut şansa să zbori aşa de bine !
      pupic !

      Ștergere