vineri, 26 mai 2017

jurnalul (201)


Astăzi ... 26.05.2017, ora 21.09 
Aproape că am ajuns ... spre finalul lunii mai ! uneori a plouat şi a fost răcoare, uneori au fost raze calde de soare... 
Mă gândesc … la postările citite pe blogurile prietenelor - toate atât de interesante ! adesea stau şi revăd în minte - am o bună memorie vizuală - imaginile cele mai interesante, descoperite pe internet !
Am învăţat … multe vizitând blogurile prietenelor !
Recunosc că ... îmi place să lucrez prin grădină dar, adesea, mi-e dor de o altfel de activitate... 
În bucătărie ... sunt doar eu, leptopul şi tv-ul...
Îmbrăcămintea ... este încă cea pe care am avut-o pe afară... 
Puiu ... este la culcare, la el acasă... toată ziulica doarme pe terasă, când la soare-când la umbră... când se grăbeşte, mai îmi deranjează plantele aşezate la uscat...
Sperăm să avem ... plante multe şi răsadurile noastre cresc încetişor-încetişor, uneori mă uit la ele şi nu-mi vine să cred cât au crescut ! şi mi-e tare drag de ele !
Muncă ... multă şi prin grădină, şi prin casă, plus plantele medicinale şi dulceţurile !!! mami culege căpşunile (adesea nu are răbdare, le ia şi pe cele jumătate coapte...), le curăţă, le face dulceaţă... eu o aprovizionez cu zahăr (merg la magazin...) şi apoi, pun dulceaţa în borcane şi siropul în sticluţe, le aşez etichete şi le duc în pivniţă... am făcut şi suc de soc, am băut deja...  eu am întins peste tot, pe terasă, plantele pentru ceaiuri, de prin grădini: muşeţel, pătlagină, gălbenele, rostopască, pelin, soc, urzică... le sucesc pe toate părţile, umplu cu ele, uscate, apoi săcuţii de pânză... 
De dincolo ... ascult tv-ul lui ticuţu dar mă concentrez pe scrierea pe blog...
Prefer ... zilele de marţi şi joi - am 2 seriale, pe AXN, ce îmi plac ! altele, de unde ? mai ales că îmi place să stau seara până târziu, în noapte, cuibărită bine în fotoliu - mai aţipesc, mai văd filmele...
Pentru că ... îmi plac jocurile de artificii:

8 comentarii:

  1. Noi urmaream ,,Dragoste infinita" pe kanal d, dar Sofia nu mai are voie l tv...

    RăspundețiȘtergere
  2. mulţumesc frumos pentru vizită !
    am luat o pauză la serialele turceşti - am fost legată de câteva, nu mai aveam timp pentru altceva !
    lasă, nu te necăji, e mai frumoasă o plimbare cu Sofia !
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
  3. Am trebaluit si eu prin gradina,dar nu ca tine.Eu le mai las balta de multe ori.Am uitat ca in mai se culeg plantele medicinale,poate mai am timp...Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      eu ştiu că tu călătoreşti mult, stai mult cu drăguţele tale fete (fata şi nepoţica)! mă bucur că ai o grădină minunată-am văzut eu la tine !
      eu nu am cum să călătoresc, sunt ''legată'' de gospodărie, locuiesc cu părinţii !
      mai ai timp pentru plante !
      pupic şi weekend cât mai plăcut îţi doresc !

      Ștergere
  4. Ce pooofta de dulceata de capsuni mi-ai facut! :)) De joi pana vineri am mancat 2 kg de capsuni! :) Am promis ca urmatoarele le las pentru dulceata! :)
    Plantele medicinale! Un alt motiv pentru care mi-ar placea sa am gradina. Se zice ca plantele medicinale apar pe langa casele oamenilor in functie de afectiunile pe care le au acestia - ca si cum ar "veni" sa ii ajute sa se vindece (un fel de grija pe care Natura o are de oamenii care o apreciaza) :) Probabil ca e doar legenda - n-am verificat vreodata dar mi se pare o "teorie" interesanta. :)
    Am vazut cam 10 minute din spectacolul focurilor de artificii - o adevarata arta.
    *
    Poti vedea filme/seriale online, fara sa le descarci pe laptop (sunt cateva siteuri cu filme faine - ai la alegere, opresti filmul cand vrei si reiei de unde ai ramas, cand vrei) :)

    Iti doresc sa ai un weekend frumos. Pupici! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mă bucură enorm cuvintele tale pline de căldură sufletească şi spontaneitate !
      eu am reuşit să vizionez ăntreg filmuleţul - merită să revii şi să-l vizionezi de pe la jumătate încolo - este un spectacol extraordinar !
      da, ai dreptate cu plantele medicinale ! am descoperit zi după zi (de când am cumpărat proprietatea) cum au dispărut treptat unele plante şi au apărut cele de care aveam urgentă nevoie ! unele plante le cumpăr pentru că nu am cum să le cultiv eu !
      da - mulţumesc frumos pentru sugestie !- ştiu de filmele on-line dar ecranul leptopului este mai mic decât cel de la tv şi poziţia de relaxare este mult mai plăcută în faţa tv-ului... ce să fac, când sunt obosită mult fizic, prefer să mă relaxez într-o poziţie cât mai comodă...
      pupic şi îţi doresc un weekend cât mai relaxant !

      Ștergere