vineri, 12 mai 2017

jurnalul (199)


Astăzi ... 12.05.2017, ora 22.40 
Am ajuns ... - la final de săptămână... o săptămână când cu soare, când ploaie şi frig brusc... a fost o zi cu începutul ploios, apoi jumătatea cealaltă de zi, continuarea a fost toridă !!! ce să mai înţelegi ?!
Am gândit … de câteva ori desfăşurarea acestei zile dar, la final, am uitat tocmai despre ce era mai important - noroc că mai am ţinut minte datele necesare şi că existam deja în baza lor de date... asigurarea casei !!!   
Am învăţat … multe dar, la fel de multe, am şi uitat ! cred că învăţarea e la egalitate cu uitarea ! 
Recunosc că ... am tendinţa de a-i crede pe oameni prea repede, văd mai mult  partea lor bună... şi când, brusc, îmi arată partea cealaltă, mai puţin plăcută, mă simt atât de afectată încât mă ''închid'', mă izolez... mă retrag din zona aglomerată...  
În bucătărie ... nu mai este răcoare, nici prin casă - am fost iar astă seară, fochistul ! afară, foarte caldul împinge răcoarae în casă...    
Îmbrăcămintea ... este deja: pijamalele !!! sunt atât de obosită, că ştiu sigur că voi adormi greu... 
Nu am citit ... în ultimele zile, mai ales ieri şi azi... acum sunt jumătate orientată către un film, ''Grimm'', cam aiurea, poliţist, cu tot felul de trimiteri la personaje şi comportamente ciudate, spirite sau monştri...  
Speranţe avem ... ca ploile din ultima perioadă să ne ajute în grădină - deşi a fost şi frig ! curios, azi mă întorceam din oraş şi la marginea comunei unde locuiesc, au apărut copii care vând cireşe... la ei cum o fi fost cald ? la noi nu s-a colorat nici un fruct darămite să fie şi copt !!!
Munca ... zilnică îmi ocupă toată ziua !  când termin de tăiat iarba prin toată gospodăria, vine ploaia şi apoi o iau de la capăt !!!  
Nu ascult ... la tv-ul meu sonorul fimului (la filmele ce mă sperie, nu las sonor...) ci ascult comentariile de la tv-ul lui ticuţu - se vorbeşte doar despre puşcării şi condiţiile de acolo...
Am avut o preferinţă ... pe care am îndepărtat-o, demult, de mine până aproape că am uitat-o: pop-corn ! dar am trecut la alta: seminţele...
Planificarea de acasă ... nu bate cu ceea ce mi se întâmplă prin oraş - tot timpul apar distorsiuni... 
Printre multe altele, pentru că mi-a plăcut:

6 comentarii:

  1. Mi-ar plăcea să se vorbească mai mult de spitale decât de pușcării.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, ar fi bine ! dar spitalele nu-i interesează pe cei ce ne conduc de după 1989 !

      Ștergere
  2. Ma bucur sa te recitesc..imi era dor de tine..
    Chiar am vazut un spot cu Grimm dar nu cred ca as avea timp de el..desi ar trebui macar sa ies putin din rutin asta..
    Imbratisari si zile frumoase draga mea..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      şi mie mi-a fost dor de tine!
      am reuşit să văd doar un serial din ''Grimm'' - cam dur...
      vă doresc multă, multă sănătate !
      pupic şi multe îmbrăţişări !

      Ștergere
  3. Cantecul imi place tare mult... chiar daca mi se pare, oarecum, trist (sigur, nu inteleg cuvintele) :)

    Oh, oamenii... "Asteapta-te la orice de la ei" si nu vei fi dezamagita in veci. :)

    Am incercat sa vad serialul "Grimm" dar mi-a fost imposibil sa urmaresc mai mult de doua episoade. :) Sunt "amatoare de gen" si renunt repede atucni cand vreun film nu se ridica la nivelul unora care mi-au placut. "Grimm" mi s-a parut slabut si prin jocul actorilor, nu doar in ceea ce priveste trucajele si actiunea.
    Un serial destul de interesant pe aceeasi tema (desi are si faze plictisitoare; jocul unora dintre actori nefiind cine stie ce) mi se pare a fi "Supernatural" (inceput in 2005), cu doi frati "vanatori de ciudatenii".

    No, mi-ai facut pofta de floricele de porumb, cu unt si sare! :) Tata ne facea, cand eram mici, in tigaie - pocneau boabele de porumb de numa'-numa', spre distractia noastra. :)

    Iti doresc sa ai o saptamana frumoasa, cu vreme buna. :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mulţumesc frumos pentru toate cuvintele calde cu care îmi comunic ceea ce simţi sau îţi place din ceea se scriu prin ''jurnalul'' meu !
      nici eu nu am reuşit să văd mai mult de un serial din 'Grimm'' ! mai mult îmi plac SF decât cu monştri ce mă sperie doar... îmi place ca filmul să aibă un subiect ce îmi pune mintea la contribuţie, nu-mi plac filmele la care trebuie să-mi fie frică !
      da, şi noi ne-am lăsat greu de floricele !!!
      mulţumesc frumos pentru urare - sper să mai şi plouă (să mai mă odihnesc şi eu...)!
      pupic !

      Ștergere