vineri, 4 decembrie 2015

jurnalul (126)
Astăzi (data/ora)... vineri 04 decembrie, orele 20.36
Avem zile ... mult mai calde - chiar dacă noaptea este frig - ajungem la orele prânzului să ne mângâie în mod plăcut razele soarelui !!!   
Mă gândesc ... că mai este puţin şi se va încheia şi acest an !!! când a zburat ?!  
Am reuşit să mai mă încadrez ... între limitele pe care le-am atins sau spre care am aspirat o viaţă întreagă: să îndeplinesc ceea ce mi-am propus... am fost la dispensar şi am primit azi cardurile de sănătate activate - pentru toţi din familie (le-am lăsat săptămâna trecută la dna doctor) ! 
Recunosc ... că sunt multe de bifat zilnic şi, mai ales, din domenii destul de variate !
În bucătărie ... este cald (am terminat, cam de o oră, focul) şi sunt singură (adică cu leptopul - prietenul meu)...  
Sunt îmbrăcată ... în pantalon de pijama, bluza din timpul zilei, o vestă şi picioarele goale...  cam aiurea, nu-i aşa?
Bodyguarzii ... au gândul doar la mâncare - excepţie doar când nu le place vremea de afară!
Mâine ... sper, să finalizez decorarea prin casă pentru sărbătoare - avem deja în camera mare doar o instalaţie de lumină, de la 1 Decembrie ! urmează să aşez coroniţele la uşile principale, un moş - ce face ''ho-ho'' pe un fond muzical.şi se urcă pe o scăriţă - în bucătărie, să împodobesc brăduţul artificial în camera principală unde stăm mai mult... nu am reuşit să reînnoiesc dotarea cu cabluri luminoase pe afară şi anul acesta (ca şi anul trecut...) nu o să fie luminiţe pe terasă - cum ne plăcea, ca nişte copii mari ce suntem - mai înainte să admirăm pe geam de sărbători !!!  
Ca muncă ... pot să spun că am fost cu mami, înarmate cu furcă şi greblă,  la cimitir - unde avem loc cumpărat - şi am făcut curăţenie - pe aici este obiceiul de a se arunca gunoiul şi tot ce nu îţi mai trebuie peste locurile altora... în pauză am băut cafea adusă cu noi şi la plecare am găsit, tare bucuroase, crengi groase pe care le-am mărunţit şi le-am dus acasă! astăzi după-amiază şi mai pe seară, m-am ocupat de mami... a făcut puţină modă îmbrăcând pantalonii de sezon - pe care îi are mai demult primiţi cadou - şi am stabilit pe unde trebuie realizat tivul cel nou (mami este din ce în ce mai mică...). am reuşit să termin cu bine activitatea de a coase tivul la toţi pantalonii - cu excepţia a doi pantaloni de care nu sunt sigură dacă o mai cuprind - i-am lăsat pe mâine ca să-i probeze! azi am reuşit o mare victorie pentru că mami avea 2 perechi mai vechi de care nu se îndura să se lipsească în ultimul timp deşi începuseră să dea semne mari de oboseală şi am convins-o de i-a tăiat bucăţi mici cu utilitate prin alte colţuri ale gospodăriei !!!    
În grădina ... din faţa casei am reuşit să ne ocupăm de trandafiri: eu i-am tăiat, mami le-a pus o hăinuţă de pământ...şi a mai sădit alţi trandafiri, roşu şi grena, hotărând că vrea mai mulţi trandafiri pentru la anul !!! tăticu s-a plimbat prin grădini şi pe terasă şi a fost mulţumit de activitatea noastră !!!              
Acum oare ce mi-aş dori ?... este cam greu de stabilit...poate că aş vrea prea multe şi nu ştiu cu care să încep !!! (oare Moş Nicolae şi Moş Crăciun cum mă vor înţelege?!) cert este că sunt lângă plita caldă, savurez o cafeluţă, am şi nişte seminţe prăjite şi ... scriu la ''jurnal''...
Sfârșitul săptămânii ... mă face să mă gândesc că se apropie ziua Sf Nicolae ... şi dacă am fost cuminte, tot nu mai contează, Moş Nicolae are băierile pungii foarte strânse ... nici beţişor nu îmi poate lăsa (aşa, simbolic, ca să ştiu că a trecut totuşi şi pe la noi...) pentru că ar şti că s-ar putea să-l ard la foc ca să fac căldură !!!

2 comentarii:

 1. La toate te pricepi, cusut, spart lemne, sapat, bravo, bravo!
  Ce fel de soba aveti?
  Un sfarsit de saptamana frumos si odihnitor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   soba este cu plita în bucătărie şi restul sobei încălzeşte o cameră mare (formată de noi din 2 camere mici)...
   mămica mea a vrut să fiu o bună gospodină adică ''să-i calc pe urme...'' şi m-a învăţat din toate domeniile ... deci am exersat de toate, mai bine sau mai puţin bine...
   spartul lemnelor l-am deprins de nevoie, în aceşti ultimi ani când tăticu nu mai poate munci (a fost bolnav, acum este mai bine) şi a trebuit să devin eu ''bărbatul familiei'' ...cândva, când eram foarte mică, tăticu îmi zicea:''Marinel, băiatul lui tăticu !!!''
   şi eu îţi doresc, din toată inima, un weekend minunat plin de dulciuri aduse de Moş Nicolae !

   Ștergere