sâmbătă, 11 octombrie 2014

jurnalul (67)




Astăzi (data/ora)... sâmbătă, 11 octombrie, ora 15.00
Ziua ... este plăcută - ieşind din casă am  fost înconjurată de un aer puţin umed dar cald, plăcut !    
Când mă întorc de la muncă, merg şi mă gândesc ...  la toate evenimentele la care am participat dar şi la tot ce întâlnesc în cale ! astfel, azi dimineaţă am reflectat la ceea ce am văzut: parcă a fost ziua ''omul şi găleata'' ... în căruţă, pe bicicletă sau mergând pe jos, toţi erau grăbiţi către VIE - cred că mai au de cules struguri !
Nu am reuşit să învăţ ... cam tot ce trebuie - periodic apare, în manifestările mele, un soi de încăpăţânare sau o reticenţă la unele noţiuni sau activităţi  !!!    
Sufleteşte şi fizic ... sunt un pic cam obosită ...  
Bucătăria ... se poate declara mulţumită: mami a descoperit că este bine să mai realizeze puţină dulceaţă ! deci mărunţeşte nişte gutui - cad din pom şi se strică repede, nu putem să le păstrăm pe pervazul ferestrei: ''galbenă gutuie, dulce amăruie ...''
Sunt îmbrăcată ...  jumătate de ziuă şi jumătate de noapte, cam aiurea: bluză de pijama şi pantaloni groşi, picioarele goale aşezate peste papucii de casă (de vară...) - legată cu un batic la frunte (doar sunt ''japoneză'', nu-i aşa?)...
Citesc ... - doar pe facebook câte puţin, şi mai mult mesaje...
Nu mai ştiu dacă mai aştept ... ceva ... oare ar trebui să mă gândesc sau este prea din timp, la Moş Nicolae ?! anul acesta o veni şi la mine? cât de mult mi-aş dori !!!  
La rubrica ''realizări'' ... muncă la lucru, iar acasă am plimbat prin grădini locaţia unor pomişori - la indicaţiile preţioase ale mămicuţei şi tăticuţului ! sper să le placă pe unde le-am găsit noile locuri !
Ascult ,.. o emisiune ce vorbeşte, câte puţin, despre ''minunatul nostru conducător'' din perioada comunistă sau socialistă sau ... ce a mai fost pe timpuri !!! aşa ca să mai ştie şi generaţia tânără câte ceva de pe atunci !!!
În casă ...  este încă o atmosferă plăcută, sunt 2 zile de când am început să facem focul seara ... în prima seară, nu ne-am mai văzut de fum !!! dar curajoase, tuşind, nu ne-am dat bătute - nici eu, nici mami - şi am învins UMEZEALA din sobă sau coş şi ce căldurică a fost mai apoi în casă !!! nu vă puteţi imagina ce se afla în coşul casei !!! ŢÂNŢARI !!! se ascunseseră acolo şi când a năvălit fumul pe coş peste ei, s-au împrăştiat înnebuniţi ... ajunseseră apoi să se adăpostească pe terasa casei, altă problemă! noroc că au plecat până la urmă, sper cât mai departe de noi !!!   
Ce mai prefer ?... un fotoliu în locul scaunului ... deci prefer confortul !  
Speranţe ... gânduri ... rugăciuni ... doar Bunul Dumnezeu ştie cu adevărat la câte lucruri mă gândesc uitând să mai acţionez !   
Am descoperit ... pe internet o fotografie minunată ( Fotografiile postate de < Bellissime Immagini > )şi mi-e drag să v-o prezint:

8 comentarii:

  1. Mi-a plăcut povestea ta,dar și poza îmi place mult!
    O seară și o duminică cât mai frumoasă îți doresc!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      povestea este viaţa mea !
      şi te pup - vizita ta contează mult pentru mine!
      îţi doresc o seară plăcută!

      Ștergere
  2. Liniştitor jurnal ai scris de această dată.
    Îmi păreai puţin tulburată interior, la un moment dat.
    Mă bucur că te-ai liniştit :)

    Mie îmi dă senzaţia de confort baticul legat pe frunte, probabil pentru că îmi încălzeşte şi protejează zona (am probleme cu sinusurile).
    Nu ştiu dacă ţi-am spus până acum... îmi place mult stilul vostru de viaţă, cu timp pentru gânduri, cu muncă în grădină etc. Graba oraşului în care trăiesc mă invadează uneori atât de mult, parcă mă rupe de mine însămi :(
    Şi-mi place şi cum te exprimi... numele părinţilor îmi transmit aşa o căldură.... mulţumesc!

    Duminică plăcută, draga mea "japoneză"! :) te îmbrăţişez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      este prima oară când comunici cu mine atât de apropiat sufleteşte ! aceste rânduri, scrise de tine, mă bucură enorm pentru că încerc să descriu cât mai bine atmosfera de prin gospodăria noastră... şi eu am partea mea de oraş (lucrez dinnou în oraş de câteva luni...) şi mă întorc amărâtă pentru că nu mai îmi place viaţa din oraşul zbuciumat... dar nu am ce să fac... cât sunt acasă, se deschide portiţa pentru o lume plină de căldură sufletească, timpul are altă viteză de petrecere... şi mai ales mă bucur că sunt cu părinţii dar şi cu cei 2 căţei care mă iubesc mult!
      cu drag, te pup şi îţi doresc o seară plăcută!

      Ștergere
    2. Chiar reuşeşti să transmiţi asta, simplu şi foarte plăcut :)
      Puţini tineri se mai bucură să fie cu părinţii.. (ai mei nu mai sunt) şi-mi place asta foarte mult la tine.
      Te pup şi eu, noapte bună!

      Ștergere
    3. mulţumesc frumos că revii în vizită!
      îmi pare sincer rău pentru tine - e greu să pierzi părinţii !
      mă bucur că tot ce scriu, despre părinţii mei şi altele, îţi aduc un bine în sufleţelul tău!
      nu sunt în categoria ''tineri'', fac parte dintr-o generaţie care respectă tradiţia - atât cât se mai poate respecta în ziua de azi!
      cu drag, îţi doresc o seară plăcută!

      Ștergere
  3. Sti ca nu pot sa sar aceste postari,indiferent cat ar fi de tarziu.Talentul tau ma fascineaza.Iti doresc o saptamana cat mai buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      mă încurajezi cu aceste rânduri scrise cu atâta spontaneitate!
      am ''cochetat'' când eram mică cu scrisul dar acum chiar îmi place să scriu, este din inimă, şi mai ales când am şi inspiraţie! şi mai ales mă bucur enorm când reuşesc să am puţin timp liber ca să intru pe blog! şi mai ales, ticuţu mă întreabă:''ai scris jurnalul ?...''
      cu drag, intru şi la tine pe blog, simt atâta sinceritate şi sentiment în tot ceea ce scrii! iar micuţa ta prinţesă îmi place mult!
      îţi doresc multă sănătate ! o seară plăcută!

      Ștergere