luni, 13 octombrie 2014

calitatea contează...

... ştiu că peştele are un mare rol în alimentaţia japonezilor, crud sau gătit ! 
... o scurtă dar interesantă emisiune - ''Fish Flying Fresh'' -, la televiziunea mea preferată - NKH TV - prezenta imagini şi date despre importanţa transportării peştelui proaspăt din insulele nipone - cu avionul - spre restaurantele japoneze din străinătate (de exemplu în Thailanda...) şi, în general, în lume... 
... specialiştii din Hokkaido au testat tot felul de variante şi au descoperit că apa de mare îngheţată ( minus 5 grade) păstrează peştele cât mai proaspăt, la destinaţie textura cărnii peştelui se păstrează foarte bine!!! 
... m-a uimit câtă grijă pentru calitate - deşi tot ce vine din arhipelagul nipon vorbeşte doar despre CALITATE!

5 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      mă bucur că ţe-a atras informaţia prezentată de mine!
      cu drag, îţi doresc o seară plăcută!

      Ștergere
    2. Da' de ciorba de fasole boabe parfumata cu cimbru , n-ai auzit ?
      Chiar trebuie sa ne uitam in ograda vecinului atunci cand mestecam in propia mamaliga si sa-i laudam bucatele alese de parca asta ne-ar face mai interesanti si emancipati ?
      Lasi impresia ca parca ai fi consumat toata viata sushi la micul dejun ... doar ca noi stim adevarul !

      Ștergere
  2. Aproape ca la noi! (glumesc)Am vazut si eu niste reportaje cu o licitatie de peste.Mie imi place pestele,dar numai sa-l mananc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      japonezii - ca şi la noi, nu-i aşa ? - se ocupă, prin cercetări continue, de orice domeniu perfecţionându-l la maxim!
      cu drag, îţi doresc o seară plăcută!

      Ștergere