vineri, 30 decembrie 2022

Jurnal (295)

 

💚 ... azi, vineri 30 decembrie, ora 12,53.

💚 ... săptămâna aceasta am fost cam bulversată de vreme: noaptea și dimineața friggg, iar amiaza vine cu temperaturi ce amintesc de primăvară...

💚 ... fac focul la fel, în fiecare zi, și dacă este frig de iarnă, și dacă este mai cald ca primăvara...

💚 ... am avut o surpriză foarte placută: o frumoasă felicitare ce mi-a adus bucuria fulgului de nea pe care nu-l am (pe la mine încă este primăvară 😃🙃🙂)... felicitare creată și prezentată aici:

https://universeofmyheart.blogspot.com/2022/11/beccys-challenge-day-21-letter-s-place.html

💚 ... căutând ceva pe internet am ajuns la altceva (mi se întâmplă des...😃)... așa am vizionat un video cu minunate imagini din Bucureștiul de altă dată (înainte de comuniști...)... melodia este cântată de cântăreața de operă, Alexandra Coman:

... despre care am aflat că este fiica unei artiste emigrate dar care a jucat și în câteva filme românești: Carmen Maria Strujac !!!

https://playtech.ro/2022/de-la-escroaca-agripina-la-grecoaica-caliopi-in-final-a-ajuns-sa-fuga-din-romania-socialista-ce-a-lasat-in-urma-carmen-maria-strujac-e-frumos-si-memorabil/ 

💚 ... ascultam o frază despre modificările genetice ce au apărut peste tot... aditivi, etc...mâncăruri și băuturi realizate special ca să producă modificări omului...dar nu numai nouă..."bobițele" și alte preparate special făcute pentru animale...cum vom arata noi peste câteva generații ?!...dar animalele, insectele ?!...și stau și mă gândesc cum toată suflarea pe care o văd aleargă după produsele aflate în "top"...

... deja m-am obișnuit cu vorbirea "aditivată"... cine mai are nevoie să folosească limbajul străvechi, totul este gata pregătit și servit în exprimări greoaie confecționate în altă parte și toți sunt în "trend" cu o exprimare gen "lumea civilizată"...când ascult din întâmplare limba de peste Prut parcă mă aștept să-l întâlnesc pe Creangă, o limbă dulce "necosmetizată"...

... am auzit la tv: "fac discuții" 🙃🙂... unii vorbesc minute în șir și nu spun nimic doar repetă niște vorbe goale...

💚 ... citesc în continuare din mai multe: conferințe din 1914 ale lui Rudolf Steiner ("Destine ale oamenilor și destine ale popoarelor"), despre chakre, ceva ușor SF ("Onix" de Jennifer L. Armentrout) ...traduc în continuare la cartea lui Van Tassel (cea din 1976)...

💚 ... filme ?... sigur că da... în continuare filme legate de sărbătoarea Crăciunului:

   ..."Magia filmelor de Crăciun"("Christmas Movie Magic"-2021) :

     ..."Coincidență de Crăciun" ("A Christmas Coincidence"):

                              


     ..."Crăciun în Conway" ("Christmas in Conway")... trist dar povestea de iubire este minunată:


       ... în "Un ajutor de sărbători" ("Twinkle all the way") mi-au plăcut jocurile realizate pentru copii (manevrezi o acadea-manetă, se declașează ceva într-un traseu interesant de cutii, tuneluri, lumini...și la final primești un cadou), un cort cu luminițe (montat în casă) unde poți bea ciocolată caldă și jocul drăgălașei Ruthie, și multe altele...


... dar cel mai mult m-a distrat (în mod neașteptat...), am râs cum nu credeam că mai știu...minunat de amuzant...un film francez, pe TV5 Monde:"Raid dingue" !


💚 .. ca amuzament, m-am delectat cu: lapte cu orez și scorțișoară...pentru că să mă simt realmente bine, mi-am cumpărat un micuț bol chinezesc (nu-mi permit...japonez):



 💚 ... am descoperit o micuță gânganie (negru cu roșu...) ce circula pe lângă terasă...la prima foto s-a oprit...la a doua foto, s-a enervat: a deschis puțin aripile ca să mă sperie...și am zis:"ok, ok!" și l-am lăsat în pace...



💚 ... zăpadă depozitată de japonezi așa cum nu am văzut în alte părți, nu-i așa ?
 (Sursa: https://www.google.com/search?q=zapada+japonia+poze&oq=z%C4%83pad%C4%83+in+japonia&aqs=chrome.2.69i57j0i22i30l2.8561j0j8&client=tablet-android-samsung-ss&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&chrome_dse_attribution=1#imgrc=m8emlM3vY9eSaM)

12 comentarii:

  1. Ce bine arată bolul cu orez cu lapte și scorțișoară!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce surpriza mi-ai facut!
    Multumesc si pentru toate linkurile, poate cine stie, mai ma uit si eu la vreun film. Un meniu aromat pe care nu l-am mai mancat de ani buni. Si se asorteaza cu bolul.
    Nu stiu daca maine mai ajung pe la tine, asa ca iti zc de azi: La Multi Ani!
    Pupici si multa liniste in sufletel!😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bucuria a fost reciprocă în suflețelele noastre azi ❤️❤️
      Filmul francez este o comedie simpatic realizată - te va binedispune...👍
      Cred că o să mai încerc să găsesc câte ceva gustos special pentru bol (castronele mai aveam dar nu așa de mici și drăguțe...) - noroc că pe aici gospodinele au nevoie de castroane pentru răcituri..., iar magazinele se aprovizionează cu toate mărimile și culorile...
      Sper să mai treci și mâine pe aici: o să am o scurtă povestire SF - ca de sfârșit de an...
      Pupici ❤️

      Ștergere
  3. Buna draga jurnalule!! :) Cu multa bucurie te citesc, de fiecare data :D.
    Vremea este intr-adevar cat se poate de ciudata. Si, ne resimtim, toti. Mai mult, sau mai putin.
    Azi am impins geamul de la camara - de vreo 3 zile e irespirabil seara - se face focul, dar cred ca ard gunoaie, haine, plastic ... e atat de toxic. Trist.. ce pot sa zic. Inconstient.. trist, dezolant.
    La tv nu ma uit pentru ca circul acesta a distrus o tara intreaga. Si rezultatul se vede.... se simte.. afecteaza.
    De fapt ma uit la tv.. dar mai mult ca la un obiect (nici macar la dvd player nu am mai dat drumul :O) de care si pe care sprijin lucruri dragute.. :)) - Nu si un bibelou peste ce e drept :))). Desi.. sincer, nu cred ca mi-ar displacea un bibelou micut :))).
    Felicitarea este superba - o stiu si ma bucur sa o revad!! Chiar azi am pus pe geamul de la bucatarie fulgi de nea, aurii (sunt foarte dragalasi, stilizati) - se dau jos usor si se pot refolosi... asa vecina care se tot uita pe la noi in bucatarie, o sa aiba ce vedea, interesant. Si eu o sa vad si lucruri dragute cand ma uit pe geam .. nu doar gunoaie. :))) Ca acum fiind iarna (teoretic), planta din balconul de la ghena, nu mai este asa de inverzita.
    Imi place tare mult sa vad imagini (video cu atat mai mult) din Bucurestiul vechi. Intr-un timp stiam sa recunosc o gramada de locuri, suprapuse pe ce este acum. :) Interesanta idee.. si mai interesant este faptul ca pentru vinerea viitoare am ales sa scriu despre o piesa care ne invita sa vizitam Bucurestiul - vei vedea :D. Azi aveam altceva despre care voiam sa scriu, asa ca am amanat pt saptamana viitoare :D.
    Dar e foarte interesant cum se aliniaza lucrurile, nu? :)

    Din nefericire pentru noi (si imi amintesc iar de povestea SF pe care ai scris-o, cu ce isi face omul cu mana lui) ... oamenii nu inteleg ca fiecare modificare genetica ne afecteaza direct pe noi, cei care suntem beneficiarii acestor minuni si intreaga planeta...
    O intreaga lista de filme :D. ha.. nici macar Singur acasa nu am apucat sa vad anul acesta :O. De fapt stai... luna acesta nu am vazut niciun film - noroc ca ai mai scris si am vazut trailere. tot e bine :).
    Francezii au uneori niste comedii absolut hilare :))))).

    E superb bolisorul. Sa te bucuri de el :*! Apropo de vase japoneze... Cand imi amintesc .... Erau prin 2000 (2005.. poate) magazine Daiso in Ro.. Super faine!! Am apucat sa imi iau niste perdelute si acum le am la bucatarie si vreo 2 chestii de pus la flori: o floare si o morisca mica). Dar vas nu... ca nu aveam atunci la mine bani .. Si nici papusele mici in costumele diverselor popoare (si ce dulci erau). Preturile super decente.... Cand sa imi iau au dat faliment. Pf.. acum vin chestii din Japonia la niste preturi, vorba ta... :)). Ne uitam si noi. Inca mai sper sa revina Daiso - ca aveam lucruri tare dragute. :)
    Simpatic vizitator :)).
    Imaginile cu zapada sunt ... asa te lasa fara cuvinte. De fiecare data cand le revad, desi dejale stiu de foarte multa vreme, ma surprind.

    Pupici cu draaaag!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietena mea dragă, mă bucur ori de câte ori îți găsesc ideile exprimate prin comentarii...😃...sunt ca o ploaie de vară (cum era înainte...) !
      "Jurnalul" meu are puține activități, și poate uneori repetitiv, dar îl scriu cu drag!
      Pupici ❤️

      Ștergere
  4. Din punctul meu de vedere, francezii au cele mai bune filme de comedie si in mai toate filmele lor (pe care le-am vazut, evident) pare ca-i doare la juma' de metru de cot de "corectitudinea politica" (ceea ce apreciez foarte mult). 😊

    E frumos bolul! E... gingas. Orezul insa... Pfuuu! Mai adun "pofte". 😂 Inca am in minte imaginea prajiturii cu gem de corcoduse si bezea prezentata de Rux.

    Despre "modificatele genetic" si despre limbajul "elevat" ce sa mai spun?! De n-am avea de ales as intelege dar altfel, acest "progres" e orice, dar nu progres. Hm. La cum arata lucrurile pare ca unii vor sa ne aduca in situatia de-a nu avea de ales si sa consumam chimicale la conserva. Maine-poimaine de vor da pastile... "pastile rosie e mar", "pastila verde e salata" si tot asa (nu mai stiu in ce film am vazut faza cu pilulele).

    Iti spun La multi ani! An Nou cu realizari importante, cu bucurii si prosperitate! Sanatate!
    (vreau sa fiu sigura ca ti-am transmis gandurile de bine - la cum au mers lucrurile in acest an nu m-as mira sa raman fara laptop de pe o clipa pe alta, chiar daca nu exisa vreun 'semn" pentru asa ceva) 😊
    Pupici! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo, ai dreptate cu pastilele dar cred că astea vor veni după (după...) ce ne vom face mai puținei...
      Filmul francez a fost o surpriză pentru mine, credeam că este un film polițist dar am râs tot timpul uitând de orice...
      Îți mulțumesc frumos pentru cuvintele-urări pe care le-am citit cu drag !
      Pupici ❤️

      Ștergere
  5. Oare de ce mi se pare mai frumoasă felicitarea aici decât în ziua cand a fost creată? Oare pentru că a fost oferită și primită cu atât drag? Mă bucur să vad astfel de relații create în online.
    Am văzut și eu măcar pe sărite o parte din filmele de Crăciun. Unele chiar interesante.
    Bolul este foarte frumos. Sper să îți îndeplinești și visul de a achiziționa unul japonez.
    Un an nou cu mai multe lucrui bune în viața ta. La mulți ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur, sincer, că am prietene virtuale, de fapt reale...🙃🙂...
      Mă bucur, sincer, când găsesc comentarii la care răspund imediat cu mult drag !
      Mulțumesc frumos pentru urări !
      Pupici ❤️

      Ștergere