vineri, 11 noiembrie 2022

Jurnalul (288)

💚 ... azi vineri 11 noiembrie, ora 10,15...

💚 ... încet-incet, am înaintat și prin luna noiembrie... la ora 11 și 10 minute, voi încerca să fiu ZEN - cu o rugăciune, pornită din inimă...

💚 ... urmărind pe YouTube, din întâmplare (nu caut des pe acolo...), am descoperit o emisiune de pe Antena 3 -"Voi cu Voicu"- cu 3 invitați și un subiect ce m-a atras:"gentlemen's club"...🙃🙂

https://life.ro/cornel-istrate-fondatorul-singurului-club-de-gentlemani-din-romania-absenta-cea-mai-mare-din-viata-mea-a-fost-iubirea/

...nu mi-am putut imagina că mai este un subiect interesant pentru tinerii societății actuale...un club organizat pe 3 nivele: începători, avensați și realizați... am amintiri frumoase din "Mândrie și prejudecată", plus multele romane cu lorzi englezi bine educați... [mai ales că, în viața de zi cu zi de pe meleagurile noastre, nu întâlnești așa ceva sau măcar să știe să discute despre un astfel de subiect... chiar și reclamele de pe la noi spun multe (în genul: berea "răcorește bărbatul"...)]... nu mai scriu despre "etichetă", cum erau îmbrăcați bărbații cu costum, vestă, cravată, pălărie... cum știau să poarte o discutie... cum știau să stea pe un scaun... cum știau să salute... cum știau să discute despre afaceri... 

... dar din toată discuția, am ajuns la final să îmi dau seama că este greu și pentru fondatorul clubului la anumite subiecte... de exemplu: cum vede femeia potrivită ?!...hm: educată, să-l iubească pe bărbat și să aibă și copiii educați... deci încă bărbații caută acasă să aibă o femeie care să știe să fie "femeie", să aibă grijă de bărbatul ce a muncit o zi întreagă și vine "încărcat" (😃)... deci tot femeia este cea care trebuie să fie ca o "Samantha"

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Ce_vr%C4%83ji_a_mai_f%C4%83cut_nevasta_mea

💚... în anii trecuți, am încercat să citesc multe din conferințele lui Rudolf Steiner, existente pe internet... 

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Steiner

... acum am regăsit scrisul mai concis, adecvat perioadei mai "lustruite", a noastră (dar care repetă dar cristalizat, ideile transmise de scrierile lui Steiner) al unei personalități care mi-a luminat unele noțiuni în încercarea de a cunoaște limbajul Astrologiei (descoperit prima oară la Urania...)! Este vorba despre site-ul lui Alexandru Nicolici, astrolog: ( http://nicolici.ro/articol.php?id=11 )  

unde am citit, în săptămână aceasta, câteva articole interesante: Istoria Inițierii, Creștinism ezoteric (1,2) Misiunea lui Mihail, Statutul omului, etc..

💚 ... nu caut în  mod special situațiile cu colocatarii...acum să vă scriu că nu mai sunt singură...un imigrant...s-a strecurat la ușa de termopan....cum a reușit ?! greu de imaginat dar în momentul când am deschis ușa, era subțire că foaia de hârtie parcă...părea mort...l-am scos din zona ușii cu o hârtie primindu-l în  baie deci..iată-l puțin mai târziu, zglobiu:

ce să vă mai povestesc despre greieraș ? este cred "bine, merçi" pentru că a început să facă mișcare...😃...cred că vrea să vină mai aproape de mine, în altă cameră...și eu trebuie să merg cu multă, multă atenție ca să nu-i aplic un papuc din greșeală...🙃🙂...în sfârșit, i-am descoperit locul actual...

💚 ... am început să fac focul, nu zilnic ci la 2 zile (plita este "renovată" de mine, cu puțin gled, așa cum m-am priceput... plita este în bucătărie, soba este în camera cealaltă):

(... soba este realizată de mami care era foarte pricepută în aproape toate domeniile având un dar aparte:"citea" oamenii și învăța repede...)

  Dumnezeu să-i odihnească în lumină și dragoste veșnică pe părinții mei !

💚 ... ca garnitură, fie la preparatul meu, fie la sandvich, am "atacat" verzele pe care le-am cumpărat pentru "iarnă"...toc mărunt varza, adaug puțină sare (de Himalaya ca să fiu sigură că nu are iod...), amestec de ulei și oțet de mere (proporție 2/1 și amestecate bine), mărar tocat mărunt (am congelat în frigider...😃), le amestec bine...

💚 ... am redescoperit o informație (puțin uitată... printre multe nepostate subiecte... ), emiterea unei monede aniversare la 100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia:

https://www.bnr.ro/EmisiuniDetails.aspx?idd=4262&WebPageId=726



 

10 comentarii:

  1. E dens jurnalul, asa ca voi mai reveni. M-a surprins foarte mult moneda aniversara. Nu auzisem, nu ca as auzi prea multe... Mi-ai facut pofta de varza. Cred ca gatitul la plita e mai gustos, presupun. Nu am cum sa fac diferenta. Nici nu am scotocit un site de astrologie. Poate a venit timpul... Ca tot ma batuse gandul sa fac un curs, dar ideea asta nu s-a materializat.
    Iti spun noapte buna, ca prea coerenta nu sunt. Felicitarile astea sunt mare consumatoare de energie...
    Pup si weekend placut!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă aș scrie mai puțin în "jurnal", ar fi ceva fabricat, doar așa.... de bifat ca activitate on-line...dar așa mă iau după cursul lin al săptămânii și înscriu câte ceva pentru ținut minte...pentru mine, de când am început "jurnalul", a fost cu această funcție!
      Încerc să descopăr cât mai multe din evenimentele plăcute - sunt atâtea zilnic dar necesită timp și căutare...
      Astrologia m-a ajutat mult în încercările mele de a înțelege comportamentul celor din jurul meu, eu fiind credulă, deschisă sufletește...prima "profesoară" a fost Urania (mă uitam la ea la tv și nu înțelegeam ce zice...😃)...ca în toate activitățile, depinde de model îți alegi (nu așa-ziși astrologi...)
      Da, eu mă bucur enorm când îți descopăr comentariul!... știu că este obositor să tot colinzi prin diversele postări ale prietenilor, scriind apoi comentariul adecvat (mai ales după o zi plină de activități...)!
      Îți doresc un weekend cât mai relaxant 👍
      Pupici ❤

      Ștergere
  2. In ziua de azi nu mai există gentlemani (foarte rar)..... pentru că a dispărut respectul! Mulți se cred superiori!
    Nu știam de moneda aniversară!
    Ești foarte pricepută, nu știu dacă aș reuși să renovez o plită. Mi-ai amintit de bunici și pâinicile făcute pe plită!
    Și -mi place și varza, salată sau călită cu multă grăsime.😅
    Weekend frumos sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, nu știu cât de pricepută sunt dar traiul descoperit la țară m-a obligat să învăț multe, din mers...
      Mi-ar place să descopăr, în jurul meu, o lume cu un comportament plin de respect unul față de altul ! ... vise...😃
      Îți doresc din toată inima un weekend cât mai relaxant 👍
      Pupici ❤

      Ștergere
  3. Cred ca nevoia te învață să faci orice, chiar dacă nu e perfect din prima încercare. Dar când nu suntem puși într-o anumită situație, ni se pare ceva deosebit când vedem la altcineva. Omul de la țară învăța să facă aproape tot în gospodărie.
    Ești o persoana descurcăreață dragă prietenă și observ că ai învățat multe de la bunicii tăi. Și eu am încercat să învăț cât mai multe de la ei și chiar îmi pare rău că sunt lucruri care nu m-ai interesat candva și acum ei nu mai sunt să mă învețe.
    Atenție cu greierașul. Eu am înțeles că ei rod foarte mult hainele. Nu îi las în casă.
    O duminică frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, tăticuțu a luat ca exemplu gospodăria socrului său și a încercat să realizeze multe ca la el...unele s-au putut realiza, altele nu - am cumpărat 2 case deja construite în alt stil...eu încerc să îmbunătățesc (cu ajutorul unui meseriaș priceput) și să mențin ce a realizat tăticuțu...
      Și eu îți doresc să ai o duminică frumoasă 👍
      Pupici ❤️

      Ștergere
  4. Heeeei :*!
    Am citit jurnalul de vineri. Dar abia acum am apucat sa scriu :)). sper sa nu ma mai intrerupa nimeni- desi parca vad ca fix acum, cand mi-am luat si eu avant ma pune Buni sa ii numar si iar imi fug ideile care incotro.
    Asa ca, sa ma asigur, voi incepe cu sfarsitul - wow. Vreau si eu o moneda aniversara cu Japonia :O. hahahaha (probabil ca era previzibil - si acum, si mai rau, mi s-a nazarit ca daca nu pot avea the real thing... sa imi fac eu una :O - cum habar nu am, inca).

    Si eu am avu o varza si am tocat-o dar nu am facut salata (insa stiu despre ce vorbesti - Doamne ce bunatate!! Adoram sa mananc salata de varza... yummy). Am pus in borcan cu sare de acelasi fel. Azi i-am pus si putina apa, ca sa reziste pana miercuri. Am musafiri, surioara din dotare cu puiul mic. Sa am ceva deosebit, asa trufanda, cum sa zic, sa ii servesc. :)))

    Soba este absolut geniala - ce priceputa Mamica ta, draga!!! Este greu sa faci o soba, pentru ca nu presupune doar exteriorul, ci mult mai mult de atat. Minunat!! Si are cam aceeasi nuanta pe care o avea soba din bucataria apartamentului lui Buni, unde am copilarit. Din pacate au dat-o jos (blocurile aveau soba inainte in bucatarie). Dar sa stii ca si tu ai reparat asa bine plita <3!!! :*
    Dragul de greieras - a gasit si el putina intelegere si adapost. Sper sa te rasplateasca si cu un cantat frumos :).
    Forte interesant site-ul pomenit in jurnal. Mi l-am salvat si eu, sa ma uit cand am ceva mai mult timp liber pe el - astrologia este fascinanta.
    Iti multumesc :).

    Despre clubul gentlemen-ilor, nu prea am ce sa zic, doar ca m-a dus automat cu ideea la o manga pe care am citit-o acum... sa tot fie 8 ani. Cred.Si am uitat cum se chema :)))))). Dar cred ca am vazut si o ecranizare facuta dupa povestioara aceea.
    Daca insa stau sa imi amintesc de domnii din copilaria mea (cand inca mai erau domni)... Oh, ce vremuri frumoase. Ce maniere, ce respect pentru sine si cei din jur... Ce oameni frumosi. Imi amintesc si acum paltonul si palaria bunicului meu. si mai ales faptul ca nu iti muta nasul de la 2 km cu o tona de parfum :))) cum se intampla in zilele noastre. Un cockail de detergent plus balsam plus spray, plus parfum, plus aftershave de iti doresti sa fii intr-o capsula la adapost:))).

    pup cu drag! si sper ca ai fost zen <3!!


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc din toată inima că ai reușit să îmi acorzi timp - știu ce înseamnă pentru tine ! Și pentru mine contează enorm comentariul meu - eu așa discut zilnic cu prietenele mele (cele virtuale pentru că altfel nu am vizite...❤️👍)
      Plita a fost frumos reparată dar de când am reînceput cu focul, materialul folosit s-a uscat și s-a strâns...știu că mama vitregă a lui mami (la ea am stat mai mult când eram micuță), folosea alte materiale (azi nu se mai folosesc pentru că ne-am "civilizat"): pământ galben plus deșeuri proaspete de la cai (era o moară aproape de noi și veneau căruțași mulți...)...Ìți doresc din toată inima să îți îndeplinești ceea de vrei !
      Da, am fost ZEN (să zic așa am reușit prin rugăciuni mult timp rostie -"Tatăl Nostru", altfel nu prea îmi reușesc momentele pentru meditație...🙃🙂)
      Pupici ❤️

      Ștergere
  5. Soba imi aminteste casuta bunicilor materni. Am inteles ca nu prea multi oameni mai stiu azi sa construiasca sobe - si nu oricine le putea face "pe vremuri".
    Dumnezeu sa odihneasca in pace pe parintii tai.
    Cand am citit ca nu mai esti "singura" m-am gandit la un pisoias! 😊 Greierele a fost maaaare surpriza! Greierasul nici n-a mai incercat sa ceara ceva de la furnica! 😊 A venit direct la tine - parca stia ca-l vei adaposti de "griul toamnei" - griul toamnei, care-i mai mult ruginiu. 😊
    Ce mult mi-a placut sa le ascult cantecul asta vara!

    Gentelmeni! Hm. Pare ca teoria si practica sunt doua lucruri diferite... 😊 (e un zambet aproape trist) Dar... daca ei se cred ca cei din secolul trecut... e de inteles si mentalitatea gen "femeia face copii, are grija de barbat, asculta de barbat, educa si copiii si merge si la munca - de preferinta!" :))

    Pupici! ❤
    Si mie-mi place varza asa cum ai pregatit-o tu! Marar si patrunjel manac din "buchet". :)) Imi plac foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oftez când mă gândesc la "club"...cred că este așa o toană de moment a unui grup de visători...
      Sunt multe meserii care se "duc" încet-încet în această lume care vorbește doar de JOB...
      Da, greierașul a fost o surpriză plăcută ! Nu mai vreau animale de companie - sufăr prea mult la "pierderea" lor !
      Pupici ❤️

      Ștergere