luni, 7 noiembrie 2022

Despre climă...

                              George Washington Van Tassel

                            " https://en.m.wikipedia.org/wiki/George_Van_Tassel "

         Materia și spiritul sunt același lucru doar că în manifestare opusă. Materia este energie condensată și energia este materia în soluție. Fiecare este polarizat în spațiul infinit și ambele urmează un model de forme: Spațiul în Oceanul Infinit al Inteligenței (Spirit Creativ) sau Creatorul în odihnă (Creatorul Odihnei).

          Această Inteligență echilibrată se manifestă prin toate creațiile. Pentru a se manifesta "mișcarea", energia trebuie să fie dezechilibrată. Niciun lucru sau condiție în universul lui Dumnezeu nu este fără contrast în dualitate. Pentru fiecare "sus" există "jos", pentru fiecare "alb" este "negru"  pentru fiecare "noapte" este o "zi".

       ...Dumnezeu a făcut totul în dualitate ca să poată rămâne odihnit în mijloc. Dumnezeu este pace.

       ...Un foc te poate încălzi sau te poate distruge. Răceala este de dorit în frigider dar nu atunci când îl face inconfortabil. Viteza este necesară pentru a ajunge undeva rapid dar elanul acesta te poate ucide dacă pierzi controlul.

          Energia atomică este o forță de moarte. Radiațiile sale pot ucide fără ca o bombă să fie aruncată. În caz de uz comercial pentru putere, este la fel de mortală ca atunci când este folosită în bombe.

          Fisiunea sau fuziunea atomilor, sau izotopii lor pe o planetă - nu a fost așa cum a intenționat Dumnezeu: Dumnezeu a creat sorii pentru a-și opera reacțiile prin principiul fisiunii și fuziunii. De asemenea a plasat planetele departe de energia soarelui astfel încât să nu existe efecte nocive ale deșeurilor lor.

          Utilizarea umană a principiilor soarelui pe o planetă este în opoziție directă cu principiile creative ale unui Dumnezeu Atotînțelept... Aplicați principiile soarelui pe o planetă și reacția va face din planetă un soare. Cine scapă ? 

                                  "The Council of Seven Lights"-1958        ( https://books.google.ro/books/about/The_COUNCIL_OF_THE_SEVEN_LIGHTS.html?id=7eW8zgEACAAJ&redir_esc=y )

                                       --"Consiliul celor 7 lumini"-- 

                                              (Cap 1. Veriga lipsă)

-----*------*------*-------*-------*-------*------*------*--------*--------*-------*--------*-------*------

          Nivelurile de substanță din jurul scoarței Pământului sunt separate prin izolarea celui mai ușor (cu o lumină). Aceste straturi de izolație sunt Inteligența activatoare a Creatorului în relație cu straturile noastre de substanță. Fiecare strat de materie alternativă este de polaritate opusă și se rotește opus straturilor de materie de pe fiecare parte a acesteia.

             Pământul este o baterie, straturile sunt plăcile. Dumnezeu separă și centrează toate lucrurile prin liniile "G" ale Luminii liniștite. El activează toate lucrurile prin liniile de forță "A" pozitive și "B"  negative.


  (Energia luminoasă alternează predominanța polarității pe Pământ)

                                     --fig.Cele 4 anotimpuri--

       ...Liniile luminoase de energie pozitivă și negativă acționează asupra Pământului ca un corp alternativ încărcat negativ. Soarele acționează asupra emisferelor polarizate opus, așa cum sunt prezentate în anotimpuri. 

         Acțiunea relativă de creștere sau scădere a polarității variază continuu în funcție de înclinarea Pământului, rezistența câmpului de forță al Soarelui și efectele ciclurilor trimestriale asupra fiecărui ciclu următor.  

         Oamenii au mai puțină rezistență la boli în timpul iernii deoarece în acel cadran din orbita Pământului, liniile de energie luminoase sunt reduse datorită trecerii prin vortexul rotativ al câmpului de forță al Soarelui.

         Orice schimbare a predominării polarității în atmosfera sau scoarța Pământului va avea ca rezultat schimbări climatice. Acesta este modul în care particulele încărcate pozitiv ale bombelor cu hidrogen au provocat schimbări meteorologice și extreme în întreaga lume.

          Straturile noastre atmosferice sunt doar un strat subțire de gaze și umiditate, emise de crusta Pământului. Încărcarea frecventă a atmosferei cu substanțe radioactive este un proces lent de autoanihilare. Scăderea temperaturii observată după fiecare explozie a bombei atomice este cauzată de pătrunderea aerului rece din straturile superioare.   

                  (acțiunea Pământului în orbită în jurul Soarelui)

                              --și polaritățile pozitive și negative-- 

       ...Soarele este alternatorul care schimbă predominanța polarității de la o emisferă la alta, la fiecare 6 luni... Cercurile "A" și "R" indică direcția forțelor de atragere și de respingere. Lumina primară negativă atrage cota pozitivă în Cadranul Negativ și respinge crusta negativă. Opusul este timpul în Cadranul Pozitiv. Aceste "perii" care atrag și resping pozițiile, își schimbă continuu pozițiile pe măsură ce Pământul orbitează. Atmosfera este de fapt o parte a crustei și este de aceeași polaritate. Acționează ca un rulment pentru crustă ca să se întoarcă.

        Atmosfera și oceanele sunt afectate de vortexul elicoidal stabilit în fiecare emisferă, care se rotește în direcții opuse...

     ...Lumina se transmite în energie prin pătrunderea în materia care o întrerupe. Materia capătă apoi mișcare.

        Un vortex negativ de energie luminoasă produce efecte de decelare asupra materiei negative. Un vortex pozitiv de energie luminoasă produce efecte de decelare în materia pozitivă.

     ...La fel funcționează miezul și scoarța Pământului, fiecare fiind un echilibru pentru celălalt. Crusta este câmpul și miezul este armătura.

       Din păcate explozia bombelor de putere "A" și "H", de kilotroni și megatone, au dezechilibrat condițiile naturale. Acest lucru va duce la o creștere a temperaturilor subterane din emisfera nordică și la o scădere a temperaturilor în emisfera sudică. 

       Deplasarea rapidă a polilor magnetici, înregistrată la suprafață, este rezultatul acestor bombe dezechilibrante pentru planetă. Oriunde se găsesc polii magnetici de pe suprafața cu polaritate negativă, ei indică locul unde se află axa miezului de polaritate pozitivă sub crustă.

       Miezul este ìncapsulat în fluid obsidian... Oscilațiile miezului, care au fost formate de reacția la forțele bombei, vor provoca o creștere a activității vulcanilor și cutremurelor, datorită creșterii căldurii de frecare  în separatorul de fluide... Pământul funcționează ca un giroscop (orice giroscop se va clătina dacă se mișcă din planul său de rotație - armătura ar pluti în fluid). 

      Dispozitivele nucleare (polaritate pozitivă) explodând în polaritatea noastră negativă, atmosfera provoacă rapid o condiție de schimbare polară pe suprafața Pământului. Emisia de particule cu polaritate pozitivă de la testele cu bomba "H", dezechilibrează predominanța de polaritate a Pământului.

      Particulele pozitive sunt atrase de polaritatea negativă a polului magnetic nord. Cănd particulele pozitive cad acolo pe gheața cu polaritate negativă, rezistența provoacă căldură determinând topirea gheții. 

      Apa (cu polaritate negativă) eliberată prin topire, este respinsă de scoarța Pământului (cu polaritate mai predominant negativă) într-o atmosferă cu polaritate mai puțin predominant negativă...în aer este atrasă într-un curs spiralat către emisfera sudică, predominant pozitivă - polul sud magnetic.

      Acest lucru face ca gheața sa se topească la polul nordic și să se acumuleze la polul sudic, aducând dezechilibru pe axa planetei (din explozia bombei nucleare). 

      Pe măsură ce sunt mai multe teste cu bombă, ele transmit materie de polaritate negativă la o condiție de polaritate pozitivă, efectele putând fi înregistrate în mai multe moduri. 

      Declinarea magnetică afișată de harta/diagrama aeronautică Los Angeles, în 10 martie 1953, arată declinația magnetică la 115,5 grade Vest. În 27 septembrie 1955, declinația magnetică arată o schimbare la 117,2 grade Vest, deci o schimbare de 1,12 grade în 2,5 ani sau 28,8 minute în fiecare an. Anterior era puțin peste 9 minute pe an.  

       Principalul motiv pentru straturile scăzute de smog în majoritatea orașelor mari este că particulele de carbon din aer nu sunt respinse în sus, așa cum erau înainte de apariția testelor cu bombe "H". Polaritatea acestor particule fiind în mod normal negativă, ele devin mai puțin negative datorită faptului că carbonul asimilează radioactivitatea (de polaritate pozitivă). Astfel acțiunea de respingere este redusă și particulele atârnă mai aproape de suprafață, în loc să se ridice pentru a fi dispersate de vânturi la altitudini mai mari. 

       Câmpul "timp" (nevăzut, infinit...) separă toate polaritățile primare, toate polaritățile magnetice și toate polaritățile electrice - menținând echilibrul între sarcinile opuse prezente în toate corpurile. Odată cu testarea continuă a dispozitivelor nucleare, dezechilibrul planetei va crește prin reacția egală și opusă a polarităților care se apropie tot mai mult de echilibru. Aceste lucru va aduce mai multă ionizare a atmosferei, cu o creștere a smogului, a umidității și a norilor...                                      

                                  --"Consiliul celor 7 lumini"--1958      ( https://books.google.ro/books/about/The_COUNCIL_OF_THE_SEVEN_LIGHTS.html?id=7eW8zgEACAAJ&redir_esc=y )

                                     (Cap 7. "Mama risipitoare")

-------*-------*--------*--------*--------*--------*-------*-------*-------*-------*--------*-------*-------

         Oricare dintre oamenii din Mesquite, Nevada, poate spune despre efectele radiațiilor de la testele atomice, de la 177 km depărtare de Yuca Flats, lângă Las Vegas. Mulți din acești oameni și-au pierdut părul de pe cap și de pe corp, atât bărbați, cât și femei. Autoritățile, care neagă că există efecte negative de la radiațiile atomice, sunt cele care profită de aceste forțe mortale.

         Unul dintre cei mai buni oameni de știință, dr. A.H. Sturtevant de la "Caltech", autoritate internațională în domeniul eredității, spune: "Nu se poate spune decât concluzia: bombele deja explodate vor duce la producerea a numeroase defecte la numeroși indivizi dacă rasa supraviețuiește mai multe generații. În plus la fiecare bombă explodată, resturile sale radioactive sunt dispersate pe scară largă pe Pământ, va crește recolta finală de defecte la indivizi. Fiecare student la genetică, familiarizat cu faptele, știe că orice creștere a nivelului de iradiații, va fi, cel puțin genetic, dăunătoare pentru om atunci când este aplicat la majoritatea locuitorilor Pământului. Nu trebuie să uităm că riscul este pentru întreaga rasă umană prezentă și viitoare."

        "Ca om de știință", dr. Sturtevant spune: "regret că un oficial al Comisiei Energiei Atomice a trebuit să declare că nu există niciun pericol biologic din cauza dozelor mici de iradiere cu bombe de înaltă energie."

                                       "Into this World and out again"-1956   ( https://books.google.ro/books/about/Into_this_World_and_Out_Again.html?id=udV1HwAACAAJ&redir_esc=y )

                                        --"În această lume și din nou afară"--

                                            (Cap.4 - "Începutul sfârșitului")  

... această postare face parte din jocul-provocare "Citate favorite" găzduit de Suzana ( https://suzanamiu.blogspot.com/2022/11/citate-favorite-153-ganduri-despre.html ).

8 comentarii:

  1. Acum inteleg ce spuneai ca traduci din el si dureaza mai mult.
    Astfel de texte tehnice sunt destul de aride.Sunt atatea lucruri pe care le stim prea putin despre planeta si cosmos in general si probabil cu abordarile bizare contemporane, sunt mici sansele de a sti mai mult, noi, la rasul solului!
    O sa revin, ca acum ma concentrez cam greu, recunosc.
    Pupici si spor la tot, draga Prietena!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nu este ușor la traducere: uneori preiau ce îmi scrie dictionarul-internet, alteori merg pe ceea ce imi spune intuiția că este mai corect în traducere, sensul ...
      Nu știu cât am reușit...am căutat fragmente mai simple în explicații pentru această postare-provocare...
      Mulțumesc frumos pentru cuvintele transmise referitor la munca mea de traducător 😃
      Pupici ❤️

      Ștergere
  2. Iti multumesc pentru articol. Este foarte interesant. E scris chiar intr-o perioada cand testele nucleare erau vizionate ca la circ... Timpul a dovedit ca observatiile de atunci au fost corecte.
    E hilar cum ne prostesc unii dintre "stiintifici" sustinand ca.... vacile polueaza, comustibilii fosili sunt cah si cohorte de "pitulici" ii cred, si incep sa manance iarba vacilor si sa planteze panouri solare si eoliene "ecologice" peste care se scutura norii radioactivi aparuti in urma testelor armelor nucleare in atmosfera...
    Cum, oare, au unii "stiintifici" tupeul sa sustina chiar si azi ca testele nucleare nu dauneaza Terrei pentru ca sunt facute in... cosmos? Hm. O multime de "pitulici" le dau crezare...
    Saptamana frumoasa iti doresc! Pupici! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooooo, m-au "uns" la inimă cuvintele tale...adevărat...oare chiar lumea nu înțelege sau se prefac că așa este după cum le spun cei de la putere ?!
      Am ales aceste fragmente gândindu-mă la marea întâlnire mondială, sub auspiciile ONU, pentru luarea unei hotărâri pentru protejarea planetei...
      O lume care se întâlnește de zeci de ani, nerezolvând nimic...doar se bucură că se pot reîntâlni atâtea popoare...
      Dar războaiele își văd de treburile lor, poluante...
      Pupici ❤️

      Ștergere
  3. Mi-am amintit de Luceafarul.. „Traind in spatiul vostru strimt, norocul va petrece...”
    Noi oamenii privim asa dispersat toate lucrurile.. ignoram ideea de cauza efect (apaland spre marea bucurie a beneficiarilor la medicatii care sa rezolve rapid problema suparatoare.. sau mai degraba sa ascunda niste simptome deranjante).

    Normal ca toate experimentele alea afecteaza intreg pamantul. of.. Nici nu stiu daca atunci explodase deja marele Tzar. Pfff. O nebunie.

    Ma bucur ca ne oferi si noua aceste fragmente si iti multumesc.
    pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cărțile lui Tassel abundă de multe informații, le traduc mai greu dar mă atrag subiectele prezentate...Un alt mod de a vedea lumea...fără minciuni...dar adevărul nu este pentru toată lumea, cărțile lui nu au fost traduse pentru alte limbi...cărți scrise începând din anii 1950 până în 1978...în perioada lui scurtată de viață, au fost și bombele din Japonia, au fost și alte experimente...și totul a continuat, ca un tăvălug, azi cerându-ni-se să oprim noi poluarea mică, de zi cu zi...
      Mulțumesc frumos pentru versurile din Eminescu - ai dreptate...
      Am realizat un articol cu puține fragmente din cărțile lui Tassel - nu știam cum vor fi primite de grupul meu de prieteni...
      Degustibus non discutandum, parcă ?!
      Pupici ❤

      Ștergere
  4. Acum, in lume, e ceva mai clar că orice acțiune are consecințe in echilibrul sistemului Pământ. Problema este că nu se pot coordona statele. Desigur, sunt și interese meschine...
    Felicitări pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Speranța tuturor este în ONU dar care este un loc de întâlnirea statelor, nu de luarea unor hotărâri...
      Marile puteri fac jocurile ...
      Mulțumesc frumos pentru aprecierea articolului !
      Să ai o seară plăcută 👍

      Ștergere