vineri, 8 ianuarie 2021

Jurnalul ( 274)


👧Azi ... vineri, 8 ianuarie, ora. 14,27....

👧 Ce ... repede au trecut zilele, nu-i aşa, în perioada aceasta !...

👧 Munca ... mea este aproape aceeaşi în fiecare zi... ca un ritual... ca o lecție pe care trebuie s-o învăț cât mai bine...😀 .... dacă mă gândesc bine, cel mai mult efort îl depun zilnic cu "îmbrăcatul-dezbrăcatul" de "n" ori când ies-intru în casă...😀.... şi sunt destule "straturi" pe mine, ca la varză...😀

👧 Vremea ... se menține înspre mai cald (adică nu este iarnă adevărată doar frig ...)...  în schimb nu ne lasă ploile: când picură, cănd plouă puternic. ..

👧 Am descoperit .... cât de gustos este piureul obținut din cartofi fierți pe plita sobei şi culoarea este mai plăcută, gălbuie (secretul lui Polichinelle)...

👧 Pisicile ... încearcă să fie tot mofturoase... dar eu le dau tot "boabe", sâc !

👧 Puiu ... este un "şef de trib" simpatic... s-a obişnuit ca să le tolereze pe pisici...dar într-o zi, l-am prins când voia să facă "pipi" intr-un vas în care le pun de măncare pisicilor.., l-am oprit la timp, l-am certat... nu a mai repetat gestul... dar le face, periodic, vizite pe la"adăpostul" lor, le "analizează" mirosurile...😀.. în rest, doarme (îl invidiez adesea...)!...din când în când ridică capul şi mă studiază: mănânc sau ce fac ?!   

👧 Noutăți ... nu prea am.... aștept un pachet de la surioara mea (trimis dinainte de Crăciun....) dar cred că pachetul are covid.... mai circulă puțin, mai stă la izolare, mai circulă puțin... deci - răbdare multă ! 

PS. Acum ninge !!!

6 comentarii:

  1. Au cam zburat zilele, ai dreptate.
    Atitudinea lui Puiu - deloc politicoasa! 😊 - m-a amuzat. Voia sa fie sigur ca pisicile stiu ca si blidul lor e al lui.
    Sper sa soseasca pachetul cat mai repede!
    Azi avem putina zapada, dar nu pe asfalt - pe asfalt e o flescaraie de zile mari, care aluneca. Ma bucur sa vad alb prin pomi. 😊

    Zile linistite iti doresc, cu drag! Pupici! 😘 ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, Puiu însemnează peste tot...e ŞEFUL !
      Da, este și zăpadă (ninge în continuare...) dar e şi multă apă peste tot...
      Mulțumesc frumos pentru urări ! Pupici ! ❤👍

      Ștergere
  2. Nu mi-as fi imaginat asa ceva la un caine. Interesant comportament. Am mai invatat ceva! 😊
    Traseul pachetelor ca si al felicitarilor este intotdeauna ciudat. Sper sa ajunga cu bine in mainile tale. Sincer nu ma mai gandesc la timp, ca tot la fel trece! Bine, mai putin cand am ceva la cuptor. Dar si atunci imi pun un ceas sa sune, ca altfel mereu depasesc normalul necesar!
    Numai bine si liniste, draga Prietena! Pupici!😘 ❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puiu mă surprinde tot timpul cu căte ceva...acum, mai nou, când vrea carne (care este în frigider, amplasat aproape de uşă...), bate în uşă ! 😀😀😀😀
      A fost o perioadă care s-a "petrecut" repede...
      Mulțumesc frumos pentru urări ! Pupici ! ❤👍

      Ștergere
  3. Ah... am citit azi ca pamantul s-ar roti mult mai repede si ca s-ar fi venit cu propunerea sa se elimine o secunda (treaba asta nu am inteles-o prea bine, lol - dar s-ar potrivi, ca mai toate stirile recente, ca subiecte de povesti SF, lol).

    Cu ninsoarea.. hmm m-a pacalit acum cateva zile o lapovita. Si acum e una... Pana nu oi vedea zapada serioasa depusa, nu o cred. Chiar im este dor. De alb, de curatul alb imaculat al zapezii. Cand era Dodo, ieseam si topaiam prin zapada... si apoi il duceam in casa cu bulgari lipiti de snurulete. :)).
    Piticul Kouki nu a parut la fel de pasionat de zapada ca el. Nu zic ca nu ii place - dar, poate nici nu prea am avut parte de asa ceva.

    Noi sa fim sanatosi :D.

    Revenind la timp - chiar nu stiu cum sa il induplec sa se dilate putin, ca sa am si eu cand sa le fac pe toate.. :))).

    Tin pumnii sa ajunga cu bine pachetul. Eu incerc sa o conving pe sora mea sa imi trimita un pachetel (cu ceva lucrusoare garate la ea si ramase acolo de mai bine de un an, pe motiv de restrictii - trebuiau ai mei sa mearga sa le ia). Mi-e ca pana se hotaraste ea, sa nu le vina celor de la posta vreo idee :))).

    Te pup si iti urez o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este o adevărătă problemă cu ceasurile - măsurarea scurgerii timpului...uneori am timp berechet, alteori îmi fuge printre degete...😀
      Pachetul cred că are covid...sper să nu decedeze. ..😀😀😀...
      Eu am zăpadă - nu multă dar suficientă...s-a topit şi multă din câtă a venit...acum avem ger....😊
      Pupici ! ❤👍

      Ștergere