sâmbătă, 6 ianuarie 2018

jurnalul (231)



Astăzi ... vineri-sâmbătă 5-6 ianuarie, orele 00. 30
Sunt ... deja de ceva timp în noul an 2018 ! ciudat - parcă 2017 s-a îndepărtat tare repede !!!
Gândurile ... îmi sunt la aceste timpuri ciudate..., la anomaliile zăpezilor şi gerurilor parcă din ce în ce mai cumplite..., la orele de căldură solară ce ne pot înşela pomii (liliacul este cel mai credul, am observat...)...  
Am reuşit ... să depăşesc greutăţile din multe perioade ale vieţii - uneori fără să-mi dau seama de ajutorul primit, iar în ultimii ani din ce în ce mai conştientă de ajutorul primit de la Bunul Dumnezeu care - nu poate veni direct... - mi-a oferit şansa de a cunoaşte oameni cărora le pot spune cu drag suflete-surori !
Recunosc ... că m-am obişnuit cu traiul mai uşor din ultimele zile...
Bucătăria ... este, când aglomerată (eu, Puiu, mami şi ticuţu), când liniştită, doar cu Puiul nostru, cel răsfăţel...  
Sunt ... tot în hăinuţe groase...
Puiu ... nu poate sta fără mine - excepţie:noaptea târziu, când fug la culcare -, mă însoţeşte peste tot ! 
Weekendul ... acesta va fi închinat sărbătorilor religioase: Boboteaza (apa sfinţită ce trebuie să o aduc acasă pentru a sfinţi, cu busuioc, peste tot în gospodărie) şi Sfântul Ion (dar nu avem în familie vreun sărbătorit...)!!! 
Munca ... mi-a fost ca de obicei: focul, apa din canalizare... azi am reuşit să cumpăr 2 sticle cu gaz ca să facem un amestec de cenuşă şi gaz pentru aprinderea mai uşoară a focului... am ales locul (în continuarea celorlalte două vechi gropi, astupate acum), am însemnat pământul cu cazmaua, am început săparea unei noi gropi pentru gunoiul menajer (ce nu se poate arde...)... 
Sunt bucuroasă ... că suntem sănătoşi (atât cât se poate pe la fiecare, datorită vârstei...) - mulţumesc Bunului Dumnezeu !

6 comentarii:

  1. Mereu e ceva de facut! :)
    Imi place sa-mi imaginez scena cu voi si Puiu in bucatarie, dar si cea in care Puiu-rasfatelul te urmareste peste tot, ca fierul magnetul. :)
    Sanatate va doresc, si putere de munca! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, trebuie să fiu cât mai mult timp, ziua, în bucătărie, cu el... dacă ies afară, imediat cere să iasă şi el... dacă dorm în pat la mine, în timpul zilei, vine şi se aşează de-a latul pe covor, aproape de patul meu, ca să nu trec nici eu, nici altcineva fără ca el să nu ştie...
      este cam greu că, pentru iarna aceasta (care nu prea are aspect de iarnă încă...) l-am învăţat prea mult în casă... dar este singur (înainte mai era sărăcuţul de Leu...) !
      mulţumesc frumos pentru urare !
      pupic !

      Ștergere
  2. Clar! Inca sunt zapacita! Ma insoteste zapaceala anului trecut! :)
    In Brasov exista "Asociatia Musashino", unde, cu ani in urma am fost destul de des - de cand au mutat sediul (cu ani in urma) nu am mai fost, dar nu-i tarziu. Aici se organizeaza diferite evenimente: origami, ceremonia ceaiului s.a., iar cei care doresc se pot inscrie pentru curs de limba japoneza. :)
    De cate ori ajung in casuta ta virtuala imi amintesc si de aceasta asociatie... Am fost tare bucuroasa - cu muuulti ani in urma! - cand am aflat ca in Bv exista aceasta asociatie - cred ca asta voiam sa spun. :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru ninformaţia transmisă !
      mă bucur când aud de aşa ceva !
      o seară plăcută îţi doresc, cu drag !

      Ștergere
  3. Ce frumoasa trecere in Noul An! cu tihna si pace... Tare frumos ai descris atmosfera celor doua zile.
    Iti doresc in continuare zile senine si linstie, multa sanatate si bucurie sufleteasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mă bucur mult că ai citit pagina mea de ''jurnal'' !
      cu drag, şi eu îţi doresc zile şi nopţi minunate !
      pupic !

      Ștergere