vineri, 7 aprilie 2017

susţinătorul...

... de la prietena Ella ( http://homewithmrst.blogspot.ro/) provocarea a trecut la prietena Diana (https://diana-kundalini.blogspot.ro/ ) şi aşa am descoperit un test de personalitate ( https://www.16personalities.com/ro/test-de-personalitate-gratuit) !
... m-am gândit şi am zis, curioasă, de ce nu ?
... iată rezultatul:
“SUSȚINĂTOR”
(INFJ-T)
Extravertit
Introvertit
36%
64%
Intuitiv
Realist
56%
44%
Centrat pe Logică
Centrat pe Principii
19%
81%
Organizator
Căutător
100%
0%
Asertiv
Precaut
30%
70%
Tipul de personalitate INFJ este foarte rar, formând mai puțin de un procent din populație, dar, fără doar și poate, acesta își lasă amprenta în lume. Fiind Diplomați (NF), aceștia au un simț înnăscut al idealismului și moralității, dar ceea ce îi deosebește este trăsătura specifică Organizatorilor (J) – INFJ-ii nu sunt visători pasivi, ci persoane capabile să urmeze pași concreți pentru a-și îndeplini scopurile și a avea un impact pozitiv de durată.
INFJ-ii tind să aibă ca scop în viață ajutarea altor persoane, dar deși persoanele cu acest tip de personalitate pot fi văzute implicându-se în acțiuni de salvare și caritabile, pasiunea lor reală este aceea de a ajunge în miezul problemei pentru ca oamenii să nu aibă nevoie să fie salvați în primul rând.

               AJUTĂ-MĂ SĂ TE AJUT

INFJ-ii au într-adevăr o combinație unică de trăsături: deși blânzi la vorbă, aceștia au opinii puternice și se luptă fără încetare pentru o idee în care cred. Sunt determinați și au o voință puternică, dar își vor folosi rareori energia pentru câștigul personal – INFJ-ii acționează cu creativitate, imaginație, convingere și sensibilitate nu pentru a-și crea avantaje, ci pentru a crea o balanță. Egalitarismul și karma sunt idei atractive pentru INFJ-i, aceștia tinzând să creadă că nimic nu va ajuta lumea la fel de mult ca folosirea iubirii și compasiunii pentru a îmblânzi inimile tiranilor.
“Fiecare om trebuie să decidă dacă va păși în lumina altruismului creator sau în întunericul egoismului distrugător.”



Martin Luther King
INFJ-ii stabilesc ușor relații cu alții și au un talent pentru un limbaj cald, sensibil, comunicând mai degrabă în termeni pe înțelesul tuturor decât bazându-se pe logică pură și fapte. Este firesc ca prietenii și colegii lor să îi considere tipuri Extravertite tăcute, dar ar trebui să își amintească că INFJ-ii au nevoie de timp pentru a se decomprima și reîncărca, și să nu se alarmeze prea tare atunci când aceștia se retrag brusc. INFJ-ii au mare grijă de sentimentele altora, și se așteaptă ca aceștia să le întoarcă favorul – câteodată, acest lucru înseamnă să le oferi spațiu timp de câteva zile, atunci când au nevoie.

TRĂIEȘTE PENTRU A MAI LUPTA ÎNCĂ O ZI

Este important ca INFJ-ii să își amintească să aibă grijă de ei înșiși. Pasiunea pe care o dedică convingerilor lor are puterea de a-i aduce într-un punct critic, iar dacă zelul lor le scapă din mână, se pot trezi extenuați, bolnavi și stresați. Acest lucru devine evident mai ales când trebuie să înfrunte un conflict sau critici – sensibilitatea lor îi forțează să facă tot ce le stă în putere pentru a evita atacuri aparent personale, dar când circumstanțele sunt inevitabile, vor răspunde în moduri total iraționale și inutile.
Pentru INFJ-i lumea este un loc ce plin de nedreptăți – dar nu trebuie să fie așa. Nici un alt tip de personalitate nu este mai înzestrat decât ei pentru a crea o mișcare care îndreaptă ce este greșit, indiferent de cât de mare sau mică este acea greșeală. INFJ-ii au nevoie doar să își reamintească că, în timp ce sunt ocupați să aibă grijă de lume, ar trebui să aibă grijă și de ei.

... ps: rezultatul - destul de interesant !!! - mă caracterizează - aşa e ! 

8 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mă bucur că ai avut o surpriză, sper eu, plăcută !

      Ștergere
  2. Pe scurt, dai dovada de empatie si empaticii sunt fericiti cand ceilalti sunt fericiti dar si sufera atunci cand altii sufera. Empatia poate fi epuizanta, intr-un fel, asa ca e clar: trebuie, din cand in cand, sa te retragi (asa cum si scrie). :) Cei ca tine sunt balsam pentru sufletele celorlalti. :)
    Iti doresc sa ai puterea de a nu te schimba si de a ramane mereu cu bateriile incarcate. Si iti doresc sa ai parte de oameni care stiu sa aprecieze ceea ce le oferi.
    Pupici, cu drag. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, sunt empatică şi adesea este foarte greu de dus ''darul''...
      empatia mă ajută să simt organismul celui apropiat şi să îl ajut energetic... am folosit ''darurile'' doar pentru cei apropiaţi mie sufleteşte pentru că lumea este ciudată, devine apropiată doar din interes (omul bun este prost...) şi apoi, duşmănoasă...
      aşa îmi pot susţine familia fără grijă !
      ''bateriile'' mi le încarcă Bunul Dumnezeu dacă fac fapte bune !
      mulţumesc frumos pentru urări şi cuvintele calde, deosebite adresate ! pupic !

      Ștergere
  3. hm, ce interesant, o sa vad si eu raspunsul, sunt tare curioasa!
    iti doresc un weekend minunat si cald!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, este destul de interesant testul ! merită să încerci !
      pupic !

      Ștergere