luni, 20 martie 2017

roboţelul EMIEW3...

... am vizitat şi eu puţin sitte-ul ''http://www.cebit.de/en/ ce prezită puţin din multiplele date prezentate de participanţi la Hanovra (https://en.wikipedia.org/wiki/Hanover )...
... am vizitat şi site-ul nipon: http://www.cebit.de/en/exhibition/specials/partner-country/ !
... bineînţeles că m-au atras informaţiile prezentate privind roboţei !
... dar în Japonia roboţeii fac parte din multele activităţi derulate...
... de exemplu, firma HITACHI (https://de.wikipedia.org/wiki/Hitachi_(Unternehmen) ) este prezentă la Hanovra! printre multele prezentate, se discută şi că această firmă prezintă, din 2016, pe aeroportul Haneda din Tokyo, un roboţel (de 90 cm înălţime ) - numit EMIEW3 - ce ajută vizitatorii străini comunicându-le (în japoneză şi engleză) informaţii ! în fotografie, este un roboţel ce o conduce pe doamna (ce-l urmează) la un centru de schimb valutar (la solicitarea doamnei...) !   

(sursa foto şi date:
http://www.japantimes.co.jp/news/2016/09/02/business/tech/hitachi-starts-trials-emiew3-humanoid-robot-haneda-airport/#.WNA7htKGNdi

6 comentarii:

  1. E faina ideea roboteilor care sa ajute omul, dar prea multi roboti poate insemna tot mai puţine locuri de munca pentru tot mai multi oameni...
    Fapt divers: Google a dezvoltat un robot care... spala si vase. :) Cine stie ce fel de roboti se vor mai inventa si omul... va deveni cam inutil in a desfasura unele activitati, a presta anumite munci. Tot Google (de cand a cumparat compania care dezvolta roboti) lucreaza la un asa-numit "buton rosu" care sa previna distrugerea omenirii de catre roboti – un sistem prin care oamenii sa poata prelua comanda asupra unui robot... indisciplinat! :)
    Noapte buna iti doresc, si o zi minunata! Pupici! <3

    P.S. Am sters comentariul pentru ca scrisesem ca nu pot vedea foto – dar dupa ce am postat comentariul... am vazut si foto.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      cred că şi pe mine m-a impresionat SF-ul ce prezintă, prin cărţi şi prin filme, un viitor tot mai ciudat pentru oameni !
      nu prea cred că omul ştie să controleze tot ce are în dotare - la momentul actual - doar ştie să le folosească într-o anumită fază ! oricum, nu cred că roboţii vor face rău, deocamdată pe Pământ, ci tot oamenii: roboţii luând locul oamenilor la muncă, oamenii vor fi prea mulţi şi cu ce se vor ocupa ?!
      tot felul de ăntrebări ne punem cu toţii ...
      cu drag, îţi doresc multă sănătate !

      Ștergere
  2. Cei mai tari robotei de care am fost îndragostita 😅 sunt R2D2 si BB-8 amandoi din "Star Wars" si apoi Wall E ... ♡ era sa-l uit pe Sonny din I,Robot ... da, iubesc robotii! :))
    Iti doresc o zi fantastica! pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, ai dreptate-au fost simpatici cei din ''Star Wars'' !
      mie mi-au plăcut jucăriile (dar nu am avut când eram mică...)-mi-ar place să am o jucărie-robot !!!
      cu drag, îţi doresc multă sănătate !

      Ștergere
  3. Wall-E...adorabil, trebuie sa revad desenul, neaparat!

    RăspundețiȘtergere
  4. mulţumesc frumos pentru vizită !
    mă bucur că ţi-a plăcut roboţelul - e tare simpatic !

    RăspundețiȘtergere