sâmbătă, 14 ianuarie 2017

jurnalul (182)


Astăzi ... sâmbătă, 14 ianuarie, ora 18.55
Prefer ... ''jurnalul'' scris vineri dar am fost atât de obosiă ieri încât am ''căzut'' la datorie - cum m-am aşezat în fotoliu (a venit moş Ene pe la gene rapid !!!)... 
Am ajuns ... deja ca să finalizăm a doua săptămână a noului an ! mai cu o sărbătoare, mai cu o ninsoare, mai cu un viscol... avem toate cele ale iernii: zăpadă, ţurţuri de gheaţă... acum o să vină (poate că nu ! Doamne ajută!) şi ploaie - aşa ca să avem şi patinoar natural oriunde vrem sau nu vrem !!!   
Trebuie să gândesc ...  corect despre ceea ce este necesar gospodăriei - pentru a depăşi cu bine provocările iernii ! 
Învăţ... zi de zi câte ceva - uneori fără ca să-mi dau seama ! 
Sunt recunoscătoare ... Bunului Dumnezeu şi îngeraşului meu păzitor că am reuşit să rezolv toate activităţile legate, lunar, de oraş şi să aprovizionez gospodăria cu tot ce este strict necesar următoarei perioade de ninsori şi ce-o mai fi !!! ! 
Bucătăria ... este activă - am cinat cu toţii şi soba duduie ! căldura trebuie menţinută mult timp în casă... 
Sunt îmbrăcată ... tot cu multe haine...
Curios ... că s-a terminat de ceva timp serialul-japonez ''Aripi de mătase'' şi mi-e dor să revăd secvenţe măcar! 
Aştept... ziua de  duminică - poate va fi tot o zi plăcută - azi s-a topit multă zăpadă (mai ales de pe casă)! 
Ce am mai meşterit ? ...  am avut cumpărături la oraş (la magazin unde l-am lăsat la bagaje, au făcut manevre greşite cu căruţul şi cred că mă va lăsa până la urmă...), plăţi de facturi, aprovizionare de la magazinul din comună - mi-a fost teamă de viitorul val de ninsori şi ce-o mai fi, şi am zis să avem strictul necesar ! câteva zile şi seri am avut bodyguarzii în casă - a fost gerul prea mare ! - şi eu am muncit cu ei (eu le-am asigurat dormitoare separate - nu se suportă în acelaşi loc -, eu le-am dat de mâncare, i-am supravegheat zi şi noapte, eu i-am plimbat periodic pe afară pentru necesităţi astfel încât să nu se întâlnească unul cu altul...)... ca să fie totul super, azi am avut şi o defecţiune la cabina de duş şi am rezolvat totul pompieristic: am umplut bidoane cu apă, am izolat cum am putut zona defectă şi am oprit apa - din bazinul de intrare în curte - şi aştept vremea frumoasă ca să putem remedia defecţiunea... cine vine pe frigul acesta pentru reparaţii ? 
În casă ...  este cald, plăcut !
Aici am ales:  imagini cu zăpada ce a fost (va veni în curând alta proaspătă...) şi care strălucea parcă era formată din miii de cristale de diamant:

4 comentarii:

  1. Instalatia de apa la curte ,trebuie facuta foarte tehnic,sa reziste la frig.Eu am inchis apa de la camin primii ani,dar au inghetat toate tevile,toate coturile,robinetele.Primavara plesnea cand una,cand alta.Cu timpul le-am demontat ,tot ce era aerian si a fost ok.E neplacut pe gerul asta sa ai probleme.Esti o harnicuta,vei rezolva tu cumva.Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      adevărat - dar la noi au apărut aceste probleme doar de 2 ani...
      cred că vrei să-mi dai curaj - să devin o Samantha şi să folosesc ''năsucul'' şi ca prin vrajă să fie totul bine ! aş vrea aşa ceva!!!
      pupic şi o seară plăcută !

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      sunt de acord - din toată inima - strig ca şi tine:''Să vină vremea caldă !''

      Ștergere