vineri, 21 octombrie 2016

jurnalul (170)Astăzi ... vineri, 21 octombrie, ora 21.19
Am ajuns ... chiar în plină toamnă !!! acum 2 săptămâni, când a început vremea ploioasă şi frigul, tot aşteptam ca la ''meteo'' să se spună: ''urmează iar un val de căldură...''... acum nu mai aştept valul de căldură, mă bucur de orice zi când nu mai plouă şi bate vântul !!!   
Ce gândesc ...  eu nu cred că interesează... lumea are atât de multe preocupări, viaţa este plină de evenimente! mă simt ca într-un spaţiu restrâns, izolată, din care ies din când în când pentru a rezolva câte ceva util familiei noastre...  
Învăţ ...  zi de zi câte ceva dar sunt atât de multe !!! cred că mi-ar trebui câteva vieţi ca să pot învăţa tot ce mi-aş dori !
Recunosc ... că m-am obişnuit ca să îndeplinesc, atât cât îmi stă în putinţă, câte o dorinţă de a părinţilor...
În bucătărie ... a fost ceva activitate în ultimul timp; dimineaţa mami porneşte focul la plita sobei, apoi preiau eu activitatea când mă trezesc, mami pregăteşte mâncarea ( este mai gustoasă la plită)... facem căldură până se încălzeşte soba şi ticuţu se trezeşte, verifică soba şi spune că este mulţumit... apoi închidem soba şi se menţine căldura până a doua zi... azi după amiază,  mami a făcut gogoşi (dar la aragaz) !!!  
Sunt ... în: pijamale; halat lung; şosete...
Am citit ... pe internet în ultima perioadă mai mult... aş citi seara şi câte o carte dar am mâinile obosite şi mi-e mai uşor ca să mă relaxez stând aşezată confortabil în fotoliu în faţa tv-ului... 
Aştept ... ca să fie câteva zile fără ploaie... m-ar ajuta ca să mai termin buturugile de spart... 
Activităţile ... mele au fost cam aceleaşi, zi după zi: alimentarea cu lemne la focul de la plită, spargerea buturugilor (în zilele când nu plouă), curăţenie prin casă, cumpărături la magazin, câte o mică joacă cu bodyguarzii, adunatul şi transportul frunzelor de varză (periodic se mai ''maturizează'' câte o varză), mai suflu în furtunul din butoiul cu varză (pregătit de mami)...      
Aş vrea ... să am momente mai multe din ziuă în care să pot face ce îmi doresc... 
În casă ... se aud comentariile de pe tv-ul lui ticuţu, la mine tv-ul este fără sonor... mami a adormit demult!
Nu este ... o noutate dar îmi place să deschid dimineaţa leptopul, să vizitez facebook-ul şi pagina de blog pentru mesajele de la prietenii mei virtuali - este cea mai mai mare bucurie a mea !  
Uneori ne place ... să avem câte un mic răsfăţ... părinţii mei au poftit în ultima perioadă la salam - noi nu am mai mâncat demult... aşa că azi am cumpărat, şi astă seară când mami a vrut ceva deosebit, am pregătit: felii de pâine unse cu brânză topită şi feliuţe de salam... am mâncat cu toţii cu mare plăcere fiecare gândindu-se la câte ceva - de exemplu mami cred că s-a visat la oraş, în apartamentul în care am stat atâţia ani... 
Aici este un filmuleţ : ce m-a lăsat fără cuvinte:

4 comentarii:

 1. Când citesc jurnalul tau, ma încarc cu multa energie pozitiva.Ești deosebita,muncitoare si foarte atenta cu părinții tai.O duminica plăcută si liniștită sa ai!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită !
   mă bucur mult că îţi place cum scriu în ''jurnal'' ! uneori am inspiraţie, uneori sunt mai obosită după o zi mai încărcată dar îmi place să scriu !
   cu drag, şi eu îţi doresc multă sănătate !

   Ștergere
 2. Si eu care ziceam ca o sa te odihnesti acum ca nu ai treaba cu gradina ... Dar tu spargi buturugi ! Asta e un exercitiu pe care nu m-as incumeta sa il fac :) Bravo !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită !
   duminica am şi eu un pic de relaxare - programul este lejer !
   încolo, mă bucur că nu plouă şi pot să sparg la lemne - le-am cumpărat cam târziu şi trebuie să le termin cât mai este vreme frumoasă - nu-mi place să sparg pe noroi !
   după cum am mai scris sau s-a subînţeles din ceea ce am scris prin ''jurnal'', am responsabilitatea de a avea grijă de cât mai multe din gospodărie, ca un băiat, de când ticuţu s-a îmbolnăvit şi nu l-am mai lăsat să facă nimic pentru a se proteja !
   cu drag, îţi doresc multă sănătate !

   Ștergere