vineri, 1 iulie 2016

jurnalul (155)Astăzi ... 01 iulie, ora 23.04 
A venit ... luna iulie !!! luna denumită ''cuptor'' sau, în stil modern, caniculă !!!   
Gândesc ...  demult la nişte schimbări prin aripa de nord a casei: să aşez în alt loc biblioteca ! deja am început încet-încet schimbările... deocamdată ştiu că mi-am bucurat ochii cu fiecare carte ce mi-a trecut prin mână, parcă am fost în ''n'' lumi, fiecare carte aducându-mi aminte de ceva ! nu se compară cu nimic bucuria pe care ţi-o transmite o CARTE !
Învăţ ...  din mers paşii pentru realizarea unor activităţi noi !    
Recunosc ... că fără ajutorul Bunului Dumnezeu nu aş fi putut să realizez nimic
În bucătărie ... nu este linişte - se aude peste tot gălăgia de la meciul de fotbal ce se joacă acum, la tv-ul lui ticuţu...  
Sunt ... în pijamale....     
Scriu ... cu multă plăcere acest ''jurnal'' ! scriu, beau apă şi simt cum transpir, începând cu brobonele mici pe frunte şi apoi pe toată suprafaţa corpului, într-un proces cu încetinitorul dar sigur !
Aştept ... cu şi mai multă plăcere ca ''jurnalul'' să-mi fie citit de prietenii virtuali, să le citesc comentariile -atunci când există !  
Munca mea ... este datorată sezonului - aproape trei sferturi ! de fapt, în perioada frigului sunt ca şi paralizată, mă ocup doar de lemnele pentru foc ! parcă am fi - într-o altă variantă, mult schimbată - din ''... pădurea adormită''... şi ne dezmorţim ca să muncim, până la epuizare, doar în lunile călduroase !!!  
Bodyguarzii ... dorm deja, fiecare pe preşuleţul lui... sunt îm grevă: nu au vrut ca să mănânce mâncarea care nu miroase a CARNEEEEE ! 
Prefer ... în sezonul de vară, să beau mult compot de corcoduşe !!!
Aici vă prezint ... alunele noastre - vor fi mult mai multe faţă de anul trecut !

6 comentarii:

 1. Este atat linistesi pace in randurile tale,ca le citesc pe nerasuflate.Eu am pus corcoduse la borcan,pentru a acri ciorbele iarna,dar de compot nu stiam.Am mai facut gem la Fagaras,acolo se intrebuinteaza mult la prajituri,dar mie imi plac alunele inschimb.Un weekend placut!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită !
   da. şi noi punem corcoduşe la acrit ciorba dar mami ne face compot, îl dă prin sită şi îl punem la frigider!
   şi eu îţi doresc weekend plăcut !

   Ștergere
 2. Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită 1da, avem un alun înalt şi tare rămuros !!! anul acesta este plin de alune - a fost multă ploaie !!!

   Ștergere
 3. Compotul de corcoduse este compotul copilariei mele..La fel si fructele de corcodusi pe care le mancam de verzi...Ce putin ne bucura cand eram copii..
  o seara frumoasa draga mea..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită !
   adevărat, că mă simt un adevărat copil când beau compotul de corcoduşe...
   cu drag, îţi doresc o seară cât mai plăcută !

   Ștergere