sâmbătă, 16 ianuarie 2016

jurnalul (132)




Astăzi ... vineri 15 ianuarie - sâmbătă 16 ianuarie 2016 (orele 00.23)
Aleargă ... zi după zi - aproape că nu ştiu când a trecut jumătate din prima lună a acestui an... 
Gândurile ... îmi sunt zbuciumate, aproape zilnic există câte o ''probă'' pe care trebuie să o bifez cu ''bine'' şi parcă toate îmi testează răbdarea, perseverenţa şi dorinţa de a depune eforturi mari... îmi dau seama că am ales bine cuvântul anului:''munca'' !   
Zilnic ... munca mea principală este de a menţine, la nivelul normal, cheful de viaţă şi încrederea noastră ca familie că va veni o vreme când ne va fi iarăşi bine... acum şi vara este atât de departe! greu este - vara este prea sufocant şi zicem:''când o veni frigul să stăm în casă şi să ne odihnim ?'' şi mai greu este acum - iarna a venit demult şi zicem: ''nu se mai termină odată? ce bine era astă-vară, umblam când la soare, când la umbră, totul era frumos !!!'' cine o mai reuşi să ne înţeleagă ?! 
Recunosc ... că am, câteodată, aşa-zisă minte de copil: visez să am şi eu un telefon performant, cu touch screen... ar fi, aşa, un moft, o joacă ...  
În casă ... este linişte - ora este târzie... ceasul ticăie, încetişor, agăţat pe perete ... leptopul bâzâie şi este ocupat, sărăcuţul, în timp ce lucrează împreună cu mine, încercând să menţină legătura cu internetul...
Sunt îmbrăcată ... în pijamale... 
Bodyguarzii ... dorm (Leuţu mai latră câteodată, aşa ca să afle toţi duşmanii că el este vigilent, de pază chiar dacă este noapte şi este băgat până la urechi în paie, în căsuţa lui)- nu le place vremea de acum: azi a reînceput ploaia...
Weekendul acesta ... mă găseşte cam zbuciumată şi obosită... a trecut o săptămână prea grea, şi fizic şi psihic...iar acum, de 2 zile nici de somn nu am parte, sunt pe ''baricade''  vigilentă la orice deranjament de sănătate în familie!
Aş vrea ... să schimb ceva în viaţa noastră de zi cu zi... este o melodie: ''Opriţi timpul !''' dar mai degrabă aş dori să creez o ''oază de fericire'' în care eu şi familia mea (inclusiv ramura aflată la miii de km depărtare) să trăim măcar o perioadă de timp, să simţim, cum se spune, iar micile plăceri ale vieţii !!!      
Munca ... oricât de multă ar fi, mi-e drag s-o fac pentru că ajut familia astfel... nimic nu se obţine uşor!
Sufletul meu ... iubeşte atât de multe !!! de exemplu: acum iubeşte micuţii ghiocei ce au apărut în grădiniţa din faţa casei, încurcaţi de vremea atât de schimbătoare:




12 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      ghioceii par atât de fragili în grădină !

      Ștergere
  2. Intr-adevar asa este cu vara si cu iarna. Eu nu suport caldura prea mare. Asa ca, desi is friguroasa si iarna o trec cu greu, o prefer totusi. Eh, si daca pot sa aleg, raman cu toamna :)
    Sfarsit de saptamana placut, sa poti sa te odihnesti cat ai nevoie.
    M-am inscris pe blogul tau sa te pot urmari mai usor, daca vrei sa treci pe la mine, esti binevenita. Te pup!

    kadsdiary.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      mă bucur enorm că mi-ai citit ''jurnalul'' !
      mulţumesc frumos pentru urările transmise !
      cu drag, îţi doresc un weekend cât mai plăcut !

      Ștergere
  3. Imi pare rau pentru problemele tale.Trebuie sa fi tare ,sunt inevitabile.Ghioceii sunt atat de frumosi,firavi,dar rezistenti la ger.La noi a inceput ninsoarea.E bine ca stau locului.Sa ai un weekend linistit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      mulţumesc pentru încurajări - sunt o luptătoare şi autodidactă - am învăţat multe şi variate pentru a putea spera în continuare!
      şi la noi a început să ningă, acum este şi vântuleţ ... ce mai- iarnă în toată regula ! ghioceii au, acum, o plăpumioară groasă de zăpadă !!!
      cu drag, îţi doresc multă sănătate !

      Ștergere
  4. Așa e, ne dorim mereu altceva, suntem nerăbdători să avem ”ce urmează” și adesea asta nu ne lasă bucuria clipei prezente.

    Uite că și la noi s-a așternut plăpumioara de zăpadă și deja visăm la primăvară! ☺

    Să ai zile cu senin în suflet!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      da, a venit zăpada !!! este bine că a venit !!!
      m-am şi jucat în zăpadă - cea mai mare bucurie a sufletului meu de copil - dar am scuturat şi crengile pomilor din curte - se puteau rupe de atâta zăpadă ce este plină de apă!
      îţi doresc multă, multă sănătate !

      Ștergere
  5. salutari cu drag si vise implinite in 2016! :) Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      mulţumesc frumos pentru urarea transmisă!
      cu drag, îţi doresc multă, multă sănătate!

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. cred că dorm profund bieţii ghiocei, sub un strat gros de zăpadă !!!

      Ștergere