vineri, 1 ianuarie 2016

jurnalul (130)Astăzi ... vineri 01 ianuarie 2016, orele 21.36
Zi de început de an ... geroasă ... friggggggg... dar sufletele noastre sunt calde: este ziua Sfântului Vasile, al cărui nume îl poartă, cu drag, tăticu !!! Vasile - Basil - Rege ! şi cum a fost ofiţer ani mulţi, şi acum, după atâţia ani, cunoaşte cum să dea un ordin... apropo de ordine şi stilul militar, o bucurie am avut astă seară revăzându-l pe Jean-Luc Picard, comandantul din ''Star Trek-The Next Generation''  ( https://en.wikipedia.org/wiki/Jean-Luc_Picard ),  într-o nouă acţiune stelară, împreună cu minunaţii lui subordonaţi - nu am mai vizionat de mulţi ani serialele acestea!!!  
M-am gândit ... la o prezentare a ceva ce-mi place ... şi cum îmi place mult să visez - sunt un veşnic copil - ce poate fi mai frumos decât aurora boreală şi spectacolul cerului înstelat:

Am reuşit ... oare să mă pregătesc pentru a intra fizic şi spiritual în noul an ?! sunt încă la nivelul întrebărilor, încă nu îmi este clar care va fi direcţia mea în acest nou an...
Recunosc ... că îmi place mult să visez, cu ochii deschişi, călătorind pe teritorii numai de mine imaginate, atemporală... doar realitatea înconjurătoare - mai bine zis, responsabilitatea asumată faţă de familie - mă trezeşte - delicat sau aproape delicat - şi mă întăreşte fizic pregătindu-mă pentru realizarea acţiunilor necesare, cât mai corect şi cât se poate de fair-play!  
În bucătărie ... a fost cald şi anul trecut, aşa este şi acum în noul an de-abia început - mulţumim Bunului Dumnezeu şi bunilor îngeraşi - a se înţelege aici atât ajutorul bunilor îngeraşi, cât şi al scumpei mele surioare -  ce ne-au ajutat faptic să avem lemne ! 
Sunt îmbrăcată ... în ciorapi lungi, nuanţă închisă la culoare; pulovăr cu mânecă lungă - superb cadou de la surioara mea - negru; pe piele am un tricou roşu, cu mânecă scurtă... 
Bodyguarzii ... s-au mai obişnuit cu frigul brusc ce a apărut... îi ajută şi culcuşurile lor cu paie multe... îmi pare rău că nu pot să-i ţin în casă, la căldură - cine ne-ar mai apăra de cei răi ?! şi se spune că va veni zăpadă multă şi viscol...Bunul Dumnezeu să ne proteje !
Weekendul acesta ... este primul din acest an !!! şi este sub semnul sărbătorilor pe care le simţim în continuare...
Nu vreau ... să vorbesc de muncă în acest ''jurnal''! 
Sărbătorile de AN NOU ... încep, de obicei, cu un minunat spectacol de la Orchestra din Viena ce ne încântă cu cele mai iubite melodii dintre care la loc de cinste sunt valsurile...anul acesta nu l-am vizionat la tv dar am reuşit să urmăresc, prin televiziunea ''Realitatea'' spectacolul filarmonice române din Bucureşti - reuşit spectacol de început de an ! de aceea am găsit că este elegant să prezint şi eu, aici, pe pagina de ''jurnal'', un minunat vals din filmul ''Război şi pace'' - iubesc valsul, de la tăticu am învăţat valsul şi tangoul:

6 comentarii:

 1. Happy New Year 2 016 !!

  Je prie pour vous et les vôtres à la paix. Et, la paix de la terre.  Du Japon, ruma ❃

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   din toată inima mea: La mulţi ani!

   Ștergere
 2. Am si uitat ca e vineri, ca e zi de completat jurnalul!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   mi-a fost cam greu să scriu ''jurnalul'', m-am decis cu greutate asupra subiectelor abordate!

   Ștergere
 3. Anul Nou cu bine, draga mea japoneza ! La multi ani si multa sanatate tatalui tau si intregii familii ! Cu mult drag !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   mulţumesc frumos pentru urările transmise, le voi transmite mai departe şi părinţilor !
   cu drag, îţi doresc multă, multă sănătate !

   Ștergere