sâmbătă, 18 aprilie 2015

jurnalul (93)




Astăzi (data/ora)... vineri-sâmbătă, 17-18 aprilie, ora 21.24 - 10.58 
Odată ... cu Sfintele Paşti a venit şi primăvara - de fapt VARA ! 
Descopăr ... cu uimire că avem doar zile calde sau, brusc, zile reci ! şi bate un vânt!
Trăim ... în timpuri atât de complicate, un amestec de bune şi rele din care puţini mai înţeleg ceva sau ce să mai aleagă corect... 
A învăţa ... fără a avea şi o practică - este greu în orice domeniu !
Recunoştinţa ... este rar întâlnită în zilele noastre ...
În bucătărie ... este linişte - tocmai am luat micul dejun - am fost întâi să udăm plăntuţele prin grădini pentru că ploaia ne-a ocolit, la noi bate ... drăguţul de vânt !
Îmbrăcamintea ... mea este cum am fost în grădină: pantaloni lungi, albaştri, de flaneluţă; bluza albastră, cu mânecuţă trei sferturi; şosetuţe negre; şi nelipsitul batic - legată ca un adevărat japonez ce munceşte cu spor! 
Avem multe speranţe ... că o să reuşim, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, să avem şi noi plante frumoase prin grădini, cu o recoltă bună.
Timpul ... trece, în continuare, destul de repede dar şi noi am muncit mult, chiar dacă nu avem aceeaşi viteză, am reuşit sa săpăm mult, să punem seminţe, să prăşim iarba ce a crescut (mai mult decât plantele dorite...) ... sigur că mai avem câte ceva de finalizat dar greul a trecut!   
''Meşteresc'' ... sau mai bine zis ieri am meşterit -- pentru că a fost mare sărbătoare creştină -, aşezată pe iarbă, sub cais (am fost şi pe sub corcoduş dar acolo iarba era umedă şi a trecut răceala prin pătură la spatele meu) - lângă banca noastră unde stătea mami - şi lângă şezlongul lui ticuţu --, ascultând muzică -- de la aparatul aşezat mai departe, lângă fântână unde avem o priză -- la alune şi nuci: am spart la ele, m-am jucat cu Leuţu dar şi mai mult cu Puiu, cel mai jucăuş şi mai inventiv la jocuri...
Ascult ...  cum bate vântul şi scriu aici ... cred că ne usucă toată apa care am pus-o şi noi la plăntuţe!!! 
În casă ... se aude tic-tac-ul ceasului din perete ... ticu se odihneşte puţin, mami este plecată la cumpărături şi eu scriu şi aştept reîntoarcerea ei pentru că nu am voie să merg fără ea la sapat în grădina mare, ea o ia ca pe o întrecere şi zice :''să nu mi-o iei înainte!'' deci, ce să fac!? o aştept !  
Preferinţele ... noastre, ca familie, s-au îndreptat şi se îndreaptă - chiar dacă nu cu aceeşi intensitate - spre muncă multă dar şi spre odihnă şi distracţie când avem pauză (adică zi de sărbătoare)!  
Am ascultat ... multe aseară la tv, unele mi-au plăcut, altele nu! ce să faci, astea sunt programele tv de la noi! de multe ori singura relaxare, cu adevărat, sunt filmuleţele găsite despre meleagurile dragi mie dar atât de îndepărtate: 




8 comentarii:

  1. Sa dea Dumnezeu o recolta bogata pe masura grijii si dragostei voastre! :) Sunt sigura ca e foarte grea munca uneori, dar si rezultatele sunt pe masura! :) cu drag, Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      mulţumesc pentru urări ! într-adevăr este muncă multă !
      cu drag, îţi doresc o seară plăcută!

      Ștergere
  2. Bine, ca mama nu te lasa sa intri fara ea in gradina.Asa mai faci cate o pauza. Numi bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mami nu m-a lăsat dar nu este fair play, a zis ''hai să bem o cafeluţă'', a băut puţină cafea şi a şi fugit în grădină, ca să fie ea prima, este o mică ambiţioasă... dacă ar fi la un concurs de alergări, cred că ar lua startul înainte de a se fluiera pornirea - ca să fie prima - sau ar deja la punctul de sosire !
      când zice ''hai să facem pauză'', imediat îşi aduce aminte că mai are ceva şi reîncepe munca, iar la sfârşit se plânge că a muncit prea mult !!! ce să-i facem, îi place activitatea continuă, câteodată se plânge că nu-i place că vine seara!
      cu drag, îţi doresc o seară plăcută!

      Ștergere
  3. sigur o sa aveti plante minunate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      ne ocoleşte ploaia - trebuie să udăm mult!
      cu drag, îţi doresc multă sănătate!

      Ștergere
  4. Si noi am plantat citeva fiere de rosii si castraveti in ograda, atit cit am putut, speram sa avem o recolta buna. Puiu parca e frate cu Labus al nostru toata ziua cauta joaca si atentie. O saptamina minunata sa aveti cu multe bucurii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      sperăm să fie o vreme cât de cât bună, la noi nu a plouat de ceva vreme, doar bate vântul puternic!
      da, Puiu este foarte activ - doar în perioada de dimineaţă când este ora lui de pază, stă în funduleţ şi cucăie, dar nu se lasă, păzeşte !
      cu drag, îţi doresc multă sănătate şi spor în toate activităţile !

      Ștergere