duminică, 6 decembrie 2015

o seară minunată...

... seara de Sfântul Nicolae ...
... o atmosferă frumoasă, plină de căldura sobei dar, mai ales, de căldura sufletelor familiei noastre...
... casa răsună de muzică populară ! focul trosneşte, jucăuş, lemnele în sobă ... 
... la un moment dat, mami şi-a adus aminte de perioada când era tânără şi lucra, împreună cu alte fete de vârsta ei, la ferma comunei ... aceste plăcute amintiri i le-a împrospătat o melodie minunată, de pe plaiurile noastre de origine: ''Când eram pe Ialomiţa'':
 ... apoi, mai târziu m-a încântat tăticu pentru că a fost o melodie ce i-a atins o coardă a sufleţelului lui - 'Cu ce m-am ales în viaţă'' -, şi a cântat cu cei din tv gândindu-se, bineînţeles, la fetele strânse în braţe, în viaţa lui:
 ... iar eu eram dj la sobă - menţineam flacăra aprinsă - şi alergam şi la tv, ori de câte ori mami şi ticu ascultau o altă melodie ce le plăcea şi mă chemau, cu mult drag, să o ascult şi eu !!!
... mulţumesc frumos, Sfinte Nicolae, pentru cadou: seara minunată care ne-a înveselit sufletele !!!

4 comentarii:

 1. chiar o seara minunata!
  si parintii mei, ambii sunt din Ialomita, chiar tata si-a dorit sa se intoarca acolo si a facut o casa cand a iesit la pensie...din pacate cand a terminat-o ca lumea, l-am pierdut...pastrez insa casa, chiar daca ajung rar!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   ştiu că înţelegi ce este distanţa mare faţă de locurile natale ale rădăcinilor familiei !!! noi avem ochii umezi ori de câte ori povestim de plaiurile natale - am vrut cândva să revenim pe acolo dar soarta a hotărât altceva !
   şi aşa ne ducem traiul pe plaiuri străine cu care, chiar dacă locuim de mult timp, nu avem obiceiuri comune - ne diferenţiem enorm şi asta ne doare !!!

   Ștergere
 2. Și noi ne-am înstrăinat...
  Important e ce păstrăm în suflet.
  Acum unde locuiți?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită !
   da, am descoperit că multe dintre prietenele mele virtuale locuiesc acum departe de locurile natale...
   acum, suntem între olteni...

   Ștergere