vineri, 16 octombrie 2015

jurnalul (119)



Astăzi (data/ora)... vineri 16 octombrie, orele 20.20
Afară ...  este tot frig ... cred că nu va mai veni vreo bucăţică de vreme mai caldă ... 
Mă gândesc ... că a sosit prea din timp anotimpul rece !   
Am învăţat ...  de anul trecut cum este în perioada rece... am cărat crengi, am cumpărat lemne - am încercat să ne dotăm mai bine anul acesta, pentru a ajunge cu bine în primăvara viitoare - sperăm !
Recunosc ... că ne place la căldurică !!!
În bucătărie ...  sunt la leptop şi îmi scriu ''jurnalul'' iar lângă mine, în dreapta, se află televizorul cel mic - urmăresc o emisiune ce îmi place:''Vânătorii de case internaţionale'' !!! 
Sunt îmbrăcată ... în pijamale groase, bluză gălbuie şi pantaloni albi ... şi stau pe o perniţă, jos, la măsuţa mică ... sunt legată la cap (ca un japonez...) cu nelipsitul meu baticuţ verde...
Bodyguarzii ...  au făcut grevă deşi le-am pus interdicţii la paie ... iarăşi Leuţu a stricat tot, a împrăştiat paiele undeva sus şi el este în mijlocul lor, ca o găină ce cloceşte... la fel a făcut şi Puiu, s-a enervat şi a împrăştiat paiele ce se aflau sus, pe cutiuţa lui, şi el şi-a făcut cum a dorit patul, în stânga uşii, cu adâncime ca să se scufunde în mijloc şi, din când în când se duce şi tot ''bate'' paiele din cutia-pătuţ - cred că aici va dormi când va fi zăpadă - ...   
Aştept ... să vină ziua de duminică pentru că o să mergem la târgul de săptămână ca să facem aprovizionarea cu ce nu avem !
Azi ... m-am ocupat de butelie - am predat-o şi am preluat-o -, am spart lemne toată ziua, între timp !!!   
Am terminat ... programul de ziuă dar nu ştiu ce voi viziona în seara aceasta - ştiu că voi face şi un somnic plăcut lângă plita fierbinte, în fotoliu şi cu ochii în tv !!!  
Spaţiul terasei ... este mai gol acum pentru că mami s-a ocupat de varză, a tăiat-o şi a pus-o la butoi - eu am fost şefă la găleţile cu apă pe care le-am transportat în pivniţă, la mami - şefă în toate cele !!! 
Prefer ... să lucrez singură, liniştită . mami este ca ... taifunul !!!
Planuri pentru sfârșitul săptămânii ... nu ştiu ... am văzut atâtea ciori astăzi după-amiază !!! sper să avem un weekend cât mai plăcut ! 
Aici este o prezentare pe care m-am gândit să o împărtășesc:  un interviu care te ajută să înţelegi, puţin mai bine, ce este ''un japonez'': dl Yoshihiro Katayama, de la ambasada Japoniei în România:


11 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      sigur am muncit dar nu atât cât aş fi dorit - vremea ploioasă mi-a cam încurcat activitatea !

      Ștergere
  2. M-am regăsit în multe dintre cele spuse de tine. A sosit prea devreme frigul. Mai vreau soare. Îmi place și mie emisiunea cu vânătorii de case și îmi plac și toate emisiunile lui Cătălin Ștefănescu.
    Mâine vrem și noi să mergem la târgul de vechituri. Săptămâna trecută am montat pentru prima dată o butelie la aragaz, e foarte ușor. Încă nu știu să sparg lemne. Am încercat, dar nu am tehnică, sunt caraghioasă. :)
    Anul ăsta vreau să pun și eu un bidonaș cu varză (sunt intrigată, că în grădină, varza mea nu a făcut căpățână; frunzele au crescut uriașe și atât - oare de ce?).

    Nouă ne plac ciorile. Poate că aduc ele vreme rea, dar altfel sunt foarte inteligente, le-am văzut cum aruncă nucile de la înălțime să le spargă, după care vin și mănâncă miezul. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      la noi în gospodărie este loc pentru păsările cerului - nu avem pisică -, vrăbiile, guguştiucile, coţofenele vin la resturile de mâncare ale bodyguarzilor noştri ... ciorile sunt mai sălbatice, croncăne dar nu staţionează pe la noi... ştiu că sunt deştepte !
      poate sămânşa de varză nu a fost ok, noi cumpărăm plicul cu ''varză de Buzău'' !
      nici eu nu am fost mai grozavă la început de spart lemne dar nici acum nu sunt expertă - dar sunt mulţumită că le sparg, sunt un ajutor al familiei !!!
      cu drag, te mai aştept pe la mine ! îţi doresc multă sănătate !

      Ștergere
  3. Tu amas a la cultura japoesa,pero también a la occidental
    Saludos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      iubesc cultura japoneză şi caut să cunosc cât mai multe despre traiul japonezilor !
      îţi doresc o duminică plăcută !

      Ștergere
  4. Bună draga mea!
    Îți doresc o duminică frumoasă și caldă!
    Te îmbrățișez cu drag și mulțumesc de vizită!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mulţumesc frumos pentru urări - contează mult pentru sufleţelul meu !
      cu drag, îţi doresc o duminică cât mai plăcută !

      Ștergere
  5. -`❀´-

    Boa semana, bem cheia de alegrias!
    Beijinhos.
    ❀❀ه° ·.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      îţi doresc, cu drag, o săptămână minunată !

      Ștergere
  6. mulţumesc frumos pentru vizită !
    da, mă simt bine când sparg lemne - mă doare spatele a doua zi !
    te aştept, cu drag, să mai vii la mine !
    multă sănătate !!!

    RăspundețiȘtergere