vineri, 1 mai 2015

jurnalul (95)




Astăzi (data/ora)... vineri, 1 mai, ora 21.28
Ziua ... de azi îmi aduce aminte de alte timpuri ... nu era mai bine sau mai frumos ... dar oamenii - îmbrăcaţi cu haine de sărbătoare - în mod organizat, se adunau, discutau prietenoşi, se distrau defilând pe străzi purtând drapele colorate sau baloane colorate, e drept că unii purtau şi lozinci scrise pe pancarte cam greu de purtat ... apoi se aduna toată lumea la iarbă verde, se mânca şi se bea bere, se asculta muzică şi jucau ... acum?! lumea se grăbeşte spre a se distra în ... cluburi  !!!  
Mă gândesc ... că suntem în anul 2015 dar aceasta nu înseamnă că am evoluat faţă de strămoşii noştri !!!
Învăţ ... să desfăşor prin grădină activităţi noi dar acum doar o ajut pe mami - de exemplu la sădirea răsadurilor de roşii, eu asigur aracii ..   
Fizic ... am o deosebită plăcere când sunt obosită bine de tot - înseamnă că am avut o activitate bună !
Bucătăria ... este liniştită -  cred că este ''ruptă de oboseală'' : mami a bucătărit de toate, inclusiv a preparat 2 tăvi de plăcintă cu brânză - eu le-am copt - !
Sunt îmbrăcată ...  în haine mai puţin groase - ziua este foarte cald afară, în casă este răcoare, iar seara este o atmosferă nici prea caldă, nici prea răcoroasă !
Am mai citit ... la minunata carte primită cadou de la cele două bune prietene - cam un sfert ! triste timpuri erau şi puţini ştiau cu adevărat ce se întâmpla cu unii dintre semeni ... 
Aştept ... ca mâine să fie o zi şi mai călduroasă - ticuţu s-a programat ca să-l tund !
Ca realizări ... fiind 1 Mai, pot să raportez, cu mândrie, că am terminat de săpat toate parceluţele din grădini, grădina este veselă, se simte că este o gospodărie bine îngrijită !!!  mi-e drag să merg prin grădini, totul este plin de viaţă: fasolea a crescut, porumbul este ceva mai îndrăzneţ, pomii sunt mândri de florile lor, căpşunile se întrec în floricele, lalelele galbene şi lila se întrec în frumuseţe... ceapa şi usturoiul sunt de încredere, ca soldăţeii încolonaţi ... bâzâie musculiţe, ciripesc vrăbiuţele - ''nepoatele'' lui ticuţu -, muncesc de zor şi albine ... au apărut şi fluturaşii ... noroc că am avut parte şi de ploaie, altfel ar fi fost totul trist, chiar dacă noi am udat tot ce am putut zilnic...          
Ascult ,.. emisiuni diverse: ticuţu urmăreşte şi emisiuni de politică dar şi despre fotbal ... 
În casă ... se aşterne încet-încet noaptea... mami doarme deja, este prea obosită ... se scoală pe la ora 5 şi pe la ora 20 este gata în pijamale, în pat...      
Am preferat ... şi prefer să avem zile frumoase, pline de soare când este sărbătoare, să pregătim mici la grătar ... anul acesta nu am mai făcut mici la grătar din milă pentru bodyguarzii noştri: stau pe lângă foc, păzesc micii de pe grătar, iar la final li se pare că e prea puţin de mâncat după atâta ''poftă''... deci azi am pregătit mici la cuptor şi când le-am dat porţia lor (ca de obicei, nu putem să mâncăm fără ca ei să aibă porţia lor...), au fost foarte surprinşi, au fost tare încântaţi deşi nu au văzut focul...  
Speranţe? ... sănătate pentru familia noastră dar şi pentru toţi oamenii, în general, există atâta potenţial de bine pentru toţi !
Postez ... fotografii realizate, în grădină, imediat după ploaia care a înviorat totul: melcii porniseră veseli la plimbare...




14 comentarii:

  1. nu multi isi aduc aminte de pancartele acelea! eu cu siguranta, da! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      ştii că ieri m-am trezit cântându-i lui ticuţu fragmente din cântece patriotice - credeam că le-am uitat!!!

      Ștergere
  2. Am plantat si eu in gradina cateva legume ieri.Am sarbatorit prin munca prima zi de mai .Am facut si mici la gratar,pe balcon.De mult timp nu mai mancasem,pentru ca nu ne omoram cu ei,dar imi facusem pofta cu atatea reclame.In gradina,cand termin intr-o parte,se ivesc balarii in alta.Tu esti o harnicuta,sti ca te admir.O zi buna sa ai azi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      azi, este 2 mai - ziua dedicată tineretului - şi am făcut curăţenie în grădiniţa din faţa casei, am tuns tulpinile de lalele şi de viorele. am învăţat că fiecare activitate are timpul său optim de realizare!
      ştiu că ai flori frumoase, o grădină de vis !
      îţi doresc un weekend plăcut în continuare!

      Ștergere
  3. Frumos articolul,ce păcat că nu se mai ține cont de 1Mai!
    Un weekend frumos și liniștit îți doresc!
    Pupicei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      adevărat, ar trebui ca societatea noastră să organizeze mai bine zilele ce urmează să le sărbătorească !
      cu drag, îţi doresc o duminică cât mai plăcută!

      Ștergere
  4. La evolución,nos muestra cada dia sus maravillas

    RăspundețiȘtergere
  5. Noi o sarbatorim cu flori, ziua de 1 Mai. E obiceiul sa se impleteasca coronite de flori care raman atarnate pe balcoane sau langa intrarea casei pana de Sf. Ion dupa solstitiul de vara, cand se aprind focuri seara si cununile sunt aruncate in foc. Asa ca, mi se pare ca traditia de 1 Mai nu e legata doar de sarbatoarea muncii, desi n-am cautat sa vad de unde porneste obiceiul cu cununa de Mai.
    Imi inchipui ce satisfactie ai sa privesti gradinile bine lucrate si plantutele noi :) Bravo ! Iti urez sa culegi roade pe masura !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      frumos obicei, cel cu coroniţele!
      mulţumesc pentru urări!
      cu drag, îţi doresc multă sănătate !

      Ștergere
  6. Ce adevăr spui..."...că suntem în anul 2015 dar aceasta nu înseamnă că am evoluat faţă de strămoşii noştri !!!". Eu spun că am regresat. Progresul nu înseamnă neapărat evoluţie în tehnică - nu ştiu a câta generaţie de telefoane inteligente, computere, zbor cosmic...progresul pentru om înseamnă să creşti spre desăvârşire, pentru că viaţa nu e numai ce vedem aici, cu ochii-aceştia pervertiţi de tot ce-i nou şi ce sclipeşte...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită!
      mă bucur că eşti de aceeaşi părere cu ceea ce am scris şi eu!
      cred că s-ar speria strămoşii noştri dacă ar reveni printre noi!

      Ștergere
  7. Mă bucur că îţi place cartea. Am fost şi eu, citind-o, foarte impresionată de tot ce am găsit acolo. Şi sunt mâhnită că pe nimeni nu interesează să facă cunoscută adevărata istorie a românilor, care s-a scris şi-n temniţele comnuniste, cu sânge nevinovat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. adevărat ce ai scris: lumea de acum nu mai are nevoie de trecut - nici cel îndepărtat, nici cel de acum câţiva zeci de ani -... nici oamenii, nici televiziunile nu mai prezintă informaţii din acest domeniu ... au fost câteva procese cu cei ce au bătut, chinuit, omorât oameni nevinovaţi prin închisori - nimeni nu a popularizat cum s-au terminat ... trist, trist, trist !!!

      Ștergere