duminică, 10 iunie 2012

spanac cu lapte...

        ... de când mă ştiu, când vine primăvara, mănânc cu plăcere spanacul proaspăt, gătit de micuţa mea, pentru că are un gust deosebit!!!
        compoziţia: 1/2 kg spanac proaspăt, 1 l lapte, 2 linguri ulei, 1 lingură făină, sare /delikat (cât un vârf de cuţit, după gustul fiecăruia)...
            ... se fierbe spanacul... se strecoară...se toacă mărunt spanacul...
            ... se pune pe foc vasul cu puţin ulei (2 linguri) şi se încinge uleiul...
            ... se adaugă apoi spanacul şi se încinge puţin pe foc (nu se prăjeşte!)...
            ... se adaugă 1 lingură rasă de făină, sare/delikat (cât un vărf de cuţit, după gust) .,..
            ... se adaugă apoi treptat laptele călduţ (fiert înainte) până se obţine o compoziţia subţiată (ca o ciulama)...
            ... se consumă caldă sau rece...

2 comentarii:

  1. Cam asa il fac si eu, dar pun si un catel de usturoi ras si un ou la final, ca sa iasa ca un piure si il servesc la carne, cu cartofi copti sau prajiti. Merge si cu urzici :)

    RăspundețiȘtergere
  2. mulţumesc frumos pentru comentariu ... cu prima ocazie, vom încerca şi varianta propusă ...

    RăspundețiȘtergere