sâmbătă, 2 iunie 2012

nalangâte

            ...prin părţile noastre de origine, se mâncau cu mare plăcere gogoşele numite ''nalangâte'' ...
            ... din compoziţia de mai jos vor rezulta în jur de 24 gogoşele...
            ... compoziţia va fi moale...
            ... compozitia se prepară din 1 cană faină (aproximativ 11 linguri cu vârf), drojdie, 1 ou, coajă de portocala rasă, aproximativ 100 ml lapte.
            ... compoziţia se lasă la dospit 10-15 minute, la loc cald.
            ... aluatul se ia cu linguriţa.
            ...se încinge, pe foc, uleiul într-un vas (special pentru prăjit gogoşi).
            ...când s-a încins uleiul, se ia aluatul cu linguriţa şi se pune în uleiul încins.
            ...gogoşelele se scot repede din uleiul încins ...
            ...după gust, se pot pudra cu zahăr pudră, vanilat...
            ...de asemenea, după gust, se pot pune în compoziţia de aluat 2-3 mere rase mărunt...
            ...sunt gogoşele tare gustoase !!!

2 comentarii:

  1. Si bunicul meu le prepara (si numai el )si erau nemaipomenite .Acum mi-am adus aminte de ele.Abia aștept să le fac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mă bucur că rândurile scrise de mine îţi aduc aproape amintirile copilăriei !
      cu drag, te mai aştept pe la mine !

      Ștergere