vineri, 13 ianuarie 2023

Jurnalul (297)

💚 ... azi vineri 13 ianuarie, ora 16,43...

💚 ... nici cald, nici frig... umezeală, pot spune, aproape tot timpul... zăpada care a fost joi, azi vineri, nu mai este decât pe ici, pe colo... 

💚 ... vizitez zilnic grupul de ghiocei...stau cam înțepeniți...nu prea știu ce să mai facă, cred...

💚 ... joi seara completez cu: azi a nins !!!...ghioceii au o "plăpumică" albă...

💚 ... am mai descoperit o tendință: "parenting"...sună mai interesant orice în engleză ?!

💚 ... am reușit să mă pregătesc sufletește pentru a găti supă cu găluști...îmi amintește de ultima perioadă din viața mămicuței...am evitat mult timp... 

... acum am reușit să și mănânc supica:

💚 ... continui și cu salata de varză ca o garnitură la orice: mâncărică sau sandwich...

💚 ... lecturile mele continuă să fie variate - pe parcursul zilei și serii, uneori nopții: de la traducerea în continuare din Tassel la conferințele lui Steiner din 1914, apoi la Carlos Castaneda (cu șamanii lui yaqui - am reușit să aflu  în sfârșit și eu -🙃🙂- că există și acești indieni, yaqui, atât de decimați și ei... https://wikicro.icu/wiki/Yaqui )... am și o lectură mai ușoară: "Vraja sudului" de Jennifer Blake (cu atmosfera zbuciumată din statele sudiste ale Americii după încheierea războiului dintre Nord și Sud...)...plus romane din seria scrisă de Kerrigan Byrne...ca să zic așa, ascult pe YouTube și diverse informații (astrologie, numerologie...) despre noul an în care am pășit de ceva timp...pentru viitor, sper să ajung să citesc și "Teoria culorilor" de Johann Wolfgang von Goethe (încă ceva de care habar n-aveam că a scris ...îi știam doar latura de poet...)!

💚 ... muzică ?!... am reușit să ascult vrăjită o voce aparte (regret totuși că nu am înțeles și nu înțeleg o "boabă" din vorbirea portugheză de când mă știu...😃) : Mariza ( https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Mariza )

💚 ... săptămâna aceasta am reușit să vizionez un film despre care citisem că a fost realizat dar luată de valul evenimentelor curente ale vieții de zi cu zi, am uitat... cred că am avut momente când nu am respirat prea bine, uneori am înțepenit urmărind filmul: "Omul lui Dumnezeu" adică ecranizarea vieții Sfântului Nectarie...mă opresc să zic ceva despre mediul în care s-a zbuciumat acest spirit pentru că se zice corect că nu trebuie să judecăm pe nimeni...


Aici puteți viziona întreg filmul:

https://www.manastirea-amd.ro/film-de-exceptie-omul-lui-dumnezeu-viata-sf-ierarh-nectarie-de-eghina-facatorul-de-minuni/

💚 ... a doua zi după-amiaza, pe canalul tv Diva, am regăsit umorul puțin aiurit al lui Marleau:

 adică o variantă franceză a lui Colombo (așa zic eu...)...mai vă aduceți aminte ?!

💚 ... iar miercuri seara, tot pe canalul tv Diva, am "prins" un serial polițist (mai liniștit...): "Mistere la fotografie"...

💚 ... kawaii !

(sursa: https://www.google.com/search?q=kawaii&oq=kawaii&aqs=chrome..69i57j46i512j0i512j0i131i433i512j0i512l2j0i10i512j46i512.7515j0j8&client=tablet-android-samsung-ss&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&chrome_dse_attribution=1#imgrc=bF6XT64YDi1aJM&imgdii=dn3_gYtVJxAkuM )

12 comentarii:

  1. Am ascultat la radio niste melodii portugheze ce mi-au placut mult, insa nu m-am prins nici cine canta, nici ce!
    Am si eu niste samani necititi, nu stiu cum sa lungesc timpul. Poate doar sa ma documentez despre citirea rapida.
    Multumesc pentru linkul filmului. Poate il bag pe agenda in weekend. Nu l-am mai vazut de mult timp pe genialul Columbo!
    Sper sa nu razi de mine, insa nu am facut galusti. Poate o fi venit momentul sa incerc, cine stie!
    Seara buna si un weekend linistit, draga Prietena! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, nici eu nu fac demult găluștile...am găsit pe internet cea mai simplă rețetă și, cu încurajări de la ticuțu, am încercat - credeam că sunt dificil de realizat, dar nu, se fac așa de repede și de gustoase...(la noi ìn familie, mami era cu gătitul, specialista noastră!)
      Nu am cum să râd de cineva - referitor la orice subiect - fiecare experimentează un tip de viață unic, specific lui !
      Da, mi-ar place să am o metodă rapidă de citit - sunt atât de multe cărți în lume !!!
      Îți doresc weekend plăcut 👍
      Pupici ❤️

      Ștergere
  2. Chiar saptamana trecuta mi-am luat Hekko Kitty :))). In fine sunt niste seturi foarte simpatice cu masinuta si figurina cu tematica fructe (sau dulciuri). M-au ajutat foaret mult in weekend, cu dragalasenia lor :D.
    Acum am revenit si eu in sufragerie... si sper sa pot sta cat mai mult si bine aici :) - pentru ca e altceva - in sfarsit pot sa ma bucur de cateva minute in care sa citesc ce s-amai intamplat si, cum sa incep altfel, decat cu Jurnalul :*!
    Ghioceii sunt minunati si ma bucur ca ai avut si zapada alba :*!
    Vai.. de cand nu am mai mancat supa cu galusti!!! :O Chiar ii ziceam lui Buni ca mi-e asa dor. :)))) Doar ca, nah, eu nu mai suport nici mirosul de carne fiarta .. Partea buna este ca am avut marele noroc si marea bucurie, sa prind vremuri in care mancarea era sfanta si oamenii mai responsabili cand vine vorba de materia prima.
    Arata apetisant ce ai pregatit!! :*

    Am si eu un cd cred cu Mariza.. de fapt e posibil sa am inca unul tot cu Fado (cred ca va trebui sa ma mai uit prin cd-uri.) - le-am primit acum cativa ani de la parinti. :)

    Interesant serialul frantuzesc :D - Columbo.... oh, ce de amintiri haioase :))). Cu inconfundabilul pardesiu :))) Imi aminteste automat de Nea Marin Miliardar :))) Hahahahahaha. Puiu Calinescu era mortal :).

    Va trebui sa gasesc putin timp sa ma uit la filmul pe care ni l-ai lasat. Iti multumesc :*!!

    Pupici cu drag :)




    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult că ai o papușică așa drăgălașă!
      Nu mai mănânc carne de prin primăvara anului trecut...și mi-e mult mai ușor corpul !
      Îți doresc zile liniștite 👍
      Pupici ❤️

      Ștergere
    2. :* este de fapt o mica figurina. Cand am aratat sectiunea D din puzzle-ul mare, in poza zilei cu Rukkusu se afla in bratele ei :D
      Asa nu am mai mancat eu zahar de cativa ani :). Carne mananc oricum extrem de rar (adica o data pe an, poate de doua ori, cate o tura mica de snitel - e cam singurul mod in care sa mai pot gusta) si in niciun caz din comert.
      Sa fim bine :*. Pup!!!

      Ștergere
    3. Acum merg să citesc postările la tine și sa găsesc micuța figurină (sinceră să fiu: mă deranjează că scriu un comentariu care dispare în "așteptare" undeva...nu mai pot să revin pe postările tale în altă zi pentru că nu mai știu până unde am scris un comentariu...de fapt la toate prietenele este așa pe blogul lor...)...
      Îți doresc o săptămână liniștită 👍
      Puoici ❤️

      Ștergere
    4. Eu intru in blogger si jos am reading list / probabil ca in romana e lista de lecturi - e ultima rubrica inainte de vizualizeaza blogul. Si de acolo pot vedea tot ce se publica. Chiar daca nu reusesc sa citesc si comentez zilnic, imi deschid de acolo toate articolele noi :))))). Ralu ar aprecia cum arata browserul meu hahaha. Dar altfel nu am cum tine pasul :). Eu am acum Microsoft Edge si in el pot face grup de file si cand se fac multe le grupez asa si il strang si restrang in functie de cand am sau nu treaba cu respectivul grup. Poate te ajuta. O alta varianta ar fi sa imi notez data pe o hartiuta (numele blogului si data).
      Eu am comentariile intr-adevar moderate - deobicei le dau drumul imediat ce ajung la laptop (De pe tel uneori imi da eroare) - nu le las libere ca ma umplu de tot felul de spam-uri. Si asa pot sa le am si mai usor in evidenta. :D
      Pupici cu drag :*
      (PS aici e pisicuta: < a href="http://www.blog.copilarim.ro/2023/01/hello-kitty-si-puzzle-vine-trenul-in.html"> Hello Kitty - va trebui sa le fac poze la toate ca sunt prea dragute :)).

      Ștergere
    5. < a href="http://www.blog.copilarim.ro/2023/01/hello-kitty-si-puzzle-vine-trenul-in.html"> Hello Kitty evident trebuia sa uit sa inchid codul.

      Ștergere
    6. De fapt nu am uitat dar nu vrea blogger sa ma lase in pace. Te rog sa ma ierti :* Nu stiu de ce nu a mers. (inainte puteam da previzualizare dar acum nu merge. Sper a treia oara sa fie cu noroc.

      Hello Kitty

      Ștergere
    7. Acum am o tabletă primita cadou de la sora mea...atât pot face cu tableta ! (și este bine că acum mă înțeleg bine cu ea...uneori este țâfnoasă și îmi șterge textul scris sau îmi schimbă cuvintele cum vrea ea...eu sunt mulțumită 🙃🙂)!
      Pupici ❤️

      Ștergere
  3. Zapada! Da, acum s-a topit, dar macar ai simtit-o. n fapt, am avut si aici parte de zapada, dar nu mai stiu cand! :)) Era o zi de 15 (cred) in noiembrie, in decembrie?! Ma lasa memoria. 😊
    Ghioceii rezista! Ii incalzesti si tu, cred, cu razele inimii tale.
    Buuuna supa cu galusti!
    Columbo mi-ar placea sa re-revad. Am revazut serialul pe net, cu ceva ani in urma, dar de curand l-am cautat si n-am mai dat de el. Capitanul Marleau ma amuza! 😊 Mi-ar placea sa fie si un nou sezon - deocamdata am dat numai de episoade pe care le-am vazut.
    Pentru mine, kawaii sunt - intre altele - motanelul, gugustiucul din balcon, catelusa. ❤
    Zile senine iti doresc! Pupici! ❤

    RăspundețiȘtergere