vineri, 16 decembrie 2022

Jurnalul (293)

💚 ... azi, vineri 16 decembrie, ora 10,56.

💚 ... este când ploaie măruntă, când este ceață... a mai zâmbit puțin soarele... primăvara de la prânz !... pe urmă frig...

💚 ... este perioada denumită înainte, iarnă... ce să fac ?! cu ce să îmi umplu timpul liber ?! reflectez... cum s-a ajuns la superficialitatea de azi din societate, de sus în jos, și invers ?...nu sunt "lupul moralist"... (https://www.povesti-pentru-copii.com/fabule/grigore-alexandrescu/lupul-moralist.html)

... dar cred că s-a rostogolit ceva, încet-încet, de la libertatea câștigată în acel decembrie... de la noțiunea de "libertate", în mod voit infiltrată în mințile oamenilor: că pot face orice... doar sunt liberi !!! liber fără să ai respect față de nimic... liber fără să ai vreo răspundere... generații au crescut așa... a fost bine, a fost rău ?!.. dacă spun că a fost rău (oftez...), trebuie să aduc argumente... rezultatul clar se vede acum: oameni care s-au rupt de meleagurile strămoșești în căutarea libertății mai bune de la alții... căsătorii care nu durează din dorința de a-și redobândi libertatea... lipsa unor căsătorii, traiul în relații libere... accidente și morți pe toate drumurile...  gânduri, gânduri... din lecturile ultimilor ani, am înțeles ce lipsește (nu numai la noi în țară...): fundamentul spiritual (nu cel religios...)!

💚 ... urmăream un film SF, "După impact", și la un moment dat se vorbește despre o stație spațială, Solstar2, care urma să producă pentru pământeni energie în locul exploatărilor terestre... dar care devine o armă împotriva planetei... oare noi știm acum cu ce se ocupă atâția sateliți, stația spațială...? ... interesant, nu?!

💚 ...am descoperit câteva informații date de un specialist privind vederea... să faci anumite mișcări cu ochii, mai multe minute, zilnic...ok ! dar apoi a vorbit despre febra musculară a mușchilor ochiului...wow ! știu cum este când fac febră musculară la spart lemne dar să fac febră musculară și la mușchii ochiului ? 🙃🙂... nu, mersi ! tot aici am aflat că morcovul nu este așa de grozav pentru ochi (cum se tot spune...): totul a început după război, în Anglia, unde nu aveau decât morcovi și au inventat "rețeta morcovului salvator" pentru a se relua cu avânt consumul lui de către populația sătulă de atâta morcov... trist dar adevărat 😅....

💚 ... fără să caut în mod special, am găsit informații în cadrul emisiunii "Despre una, alta" (Euronews Ro) despre o trupă cu o muzică atipică celei promovate zilnic peste tot: "Dl Goe" (https://m.rfi.ro/emisiunile-rfi-ro-106712-2018-domnul-goe-este-un-student-care-si-inghetat-anul-locuieste-cu-chirie):

💚 ... când urmăresc la tv (uneori... pentru că de obicei este stins...) și alimentez plita cu lemne -- deci cum stăteam eu așa, am descoperit că se discuta despre doi frați ce au avut în copilărie ideea năstrușnică de a edita, manual, un ziar de familie, cu taxă de vânzare, tot în familie, de 3 lei... cel ce povestea acum, în cadrul interviului, a devenit chirurg cunoscut (nu am reținut numele...) și scriitor... 

💚 ... cred că am înțeles de ce s-au tot rulat filme la "Diva" despre tradiții și relații între oameni în perioada Crăciunului: o lecție pentru cei "repetenți" la capitolul "gesturi mărunte dar aducătoare de bucurie sufletească"... scopul: poate, poate, s-o lipi ceva de noi...

💚 ... am vizionat un film polițist pe TV5 Monde ("Suspiciuni"), apoi am descoperit, tot aici, reclama unui film de desene animate, "Opinci"... et voilà:

        (https://alecart.ro/opinci-2019/)

💚 ... am descoperit și mănuși japoneze 😃...


    (sursa: https://www.fruugo.ro/femeile-japoneze-funny-model-de-unghii-broderie-manusi-de-iarna-ingrosa-faux-lana-ciclism-de-conducere-solid-culoare-completa-finger-mittens-mana-mai-cald/p-80177219-166074115?language=ro&ac=KelkooCSS&gclid=CjwKCAiA-dCcBhBQEiwAeWidtfKzLqphUAr5D82thIkD_PtIpzes_BIsM3geEqcpToqs0apAbANNoxoCeFsQAvD_BwE )

5 comentarii:

  1. Imi place sa mai aud TV5 pentru limba, insa nu sunt consecventa. Interesante ideile aduse in discutie. Doar ca oamenii cred ca nu realizeaza cu adevarat ce este libertatea. In nici un caz sa faci orice iti trece prin creieras. Din pacate, asa cum am mai citit si am spus si eu, observ doar reactii la diversi stimuli si mai putina gandire... Sa stii ca anumite exercitii oculare sunt bune. Daca gasesti: 'Sistemul complet de autovindecare - exercitii interne' de dr. Stephen T. Chang, e acolo un capitol despre subiect.
    Poate fac niste poze si ti le trimit.
    Ma gandesc cum era tara noastra inainte de '89 si cum e acum. Ar trebui sa ne fie clare cauzele evenimentelor si consecintelor. Se vede si de Luna!

    Pupici si multumesc pentru ideile noi! Totusi, fara legatura, mie imi plac morcovii ca mancare! 😘❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, mai trebuie să scriu o dată comentariul...
      Am glumit când am scris amuzată de "marii mușchi" ai ochiului... mulțumesc frumos pentru recomandare dar eu folosesc, ori de câte ori am nevoie de ceva "raparații", presopunctura...
      Iar referitor la TV5 Monde, mă distrează când sunt transmisii din Canada de unde vine o franceză "păsărească"...
      Weekend cât mai plăcut 👍
      Pupici ❤️

      Ștergere
  2. Inseara asta a plouat cu tunere si fulgere... Intai am zis ca mi se pare mie cand a fulgerat prima data... :O. Si apoi s-a pus pe un rapait... ca in verile de demult :)))).
    Ehhh.ce sa se urmareasca, nu voiau toti sa fie ca in alte tari? :) Asta e rezultatul.
    Piesa aceea mi-a amintit un pic de Pink Floyd, ceva de la Queen, ceva la de la The Doors. si inca ceva ce nu am reusit eu sa identific clar :))). oricum a fost interesant!
    Morcovi - am primit si eu cativa dupa vreo 3-4 ani de cand nu mai vazusem. Nu iti zic ca nu am apucat sa gust inca - e aici un copil care, de cate ori iau cate unul sa curat, se infiinteaza langa mine de oriunde ar fi :))). Si sa doarma adanc si sa vezi cum se activeaza la morcov.

    Libertate.... fara responsabilitate, nu prea avem de-a face cu libertate. Doar cu o pseudo... si multi o prefera, nu-i asa, ca vorba aceea cu muschiul lor, ca tot ai zis de muschi. Oare la muschiul ala nu se face o febra musculara ?

    Pupici cu drag!! :*

    ps: eu nu am vazut film, dar am vazut o reclama la un film cu Clive Owens (Children of Men, parca, SF) si ce mi s-a parut super tare e ca joaca Oana Pellea in film ... :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo, așa au anunțat: unele ploi mai puternice...dar cu tunete și fulgere ?!
      Da, ar fi interesant dar sunt atâția ani de când își "încordează mușchiul" și nu au făcut încă febră musculară...😃
      Mă bucur că facem schimb de informații - mulțumesc frumos pentru că nu știam de acest film cu Oana Pellea...👍
      Îți doresc, din toată inima, să ai parte de liniște din partea vecinătăți...👍
      Pupici ❤️

      Ștergere
  3. Imi place "Dl Goe"! Multumesc ca i-ai amintit (nu stiam ca exista). "Liberi si frumosi" (cum zice cantecul) e altceva decat "liberi si urati", dar despre libertate este vorba in ambele cazuri, mdeh. 😊

    Diva are filme "de Craciun" de prin vara! Oricate astfel de filme ar difuza oricine, oriunde, nu sunt prea sigura ca sunt urmarite de cine "trebuie". 😊
    Pe TV5 mi-a placut mult o emisiune "La grande librairie" unde se intalnesc diversi autori si discuta despre carti si multe altele - foarte interesanta emisiune (in ultimul timp nu am mai reusit s-o urmaresc - parca au schimbat si realizatorul). Si m-a distrat serialul "Capitanul Marleau". Tot pe TV5 mi-a placut, pana la un punct, serialul "Cherif".

    Aici e frig ca iarna, de cateva zile, dar zapada nu e... :(
    Pupici! ❤

    RăspundețiȘtergere