vineri, 28 octombrie 2022

Jurnalul (286)

💚 ... azi 28 octombrie, orele  7,45...

💚 ... am mai udat florile din grădină și, ca dovadă, am încă o minunăție de culoare:









💚 ... am și muncit, singură, mai mult: m-am ocupat de o zonă rămasă nefinalizată de când s-a lucrat la baie... am umplut zona cu pietriș și nisip...

... apoi am recapitulat rețeta preparării cimentului - învățată și exersată cu ticuțu - și am trecut (fără cântec dar cu elan...😃) la operațiune: am măsurat pietrișul cu nisip și l-am pus în găleată, apoi am măsurat cimentul și l-am adăugat în găleată, am amestecat bine, am adăugat apa treptat și dăi, și dăi - am învârtit manual amestecul pentru omogenizare...
... mai greu (incomod, de fapt, pentru că nu trebuia să se miște...și s-a mișcat la un moment dat...🤣) a fost să stabilizez 2 scânduri (în forma dorită) care să mențină pietrișul pus ca să umplu spațiul și deasupra cimentul preparat... greu dar ceva tot am finalizat după aproape 4 ore de muncă...

... nu am terminat toată zona...dar "m-a terminat" pe mine activitatea (😄😀) și am trecut și la pauză de o zi...👍plus gel de aloe vera pentru mâini...

💚 ... am vrut să scriu despre vizita-surpriză a călugăriței (dar am postat-o miercuri deja 🙃🙂), așa că voi scrie de o altă mare surpriză: a înflorit iar liliacul alb (celălalt, mov, nu... 😃):


💚 ... în ziua dedicată "pauzei după ciment", am descoperit, dimineața, că am ascultat cândva o melodie hazlie (ce descrie minunat ceea ce simt eu uneori...):

💚 ... pentru că mai trebuie și să mănânc, mai îmi fac și câte o delicatesă... mămăliguță cu brânză și smântână:


sau paste cu brânză:

💚 ... am bâzâit puțin, emoționată, când am auzit de plecarea la Domnul al unui membru al formației italiene, "Ricchi e Poveri"... ce-am mai dansat, adesea, singură prin casă acum mulți, mulți ani, ascultându-le melodiile:

💚 ... zilnic, ritualul meu de pornire include îngrijirea tenului cu o cremă (căutată mult...) și fardarea pleoapelor (cândva ceva mai laborios 😊...) cu rimel albastru... și, instantaneu, gândul îmi zboară la minunata "păpușă" numită gheișă ce are un machiaj atât de migălos...brrr, și cu gâtul lăsat liber (indiferent de anotimp...) ca să se vadă delicata pictură de la ceafă:

https://www.google.com/search?q=machiajul+unei+ghei%C8%99e&oq=machiajul+unei+ghei%C8%99e&aqs=chrome..69i57j33i160l2.11554j0j8&client=tablet-android-samsung-ss&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8&chrome_dse_attribution=1 

11 comentarii:

  1. Ce gradina frumoasa ai!! Se vede ca, pe langa apa, ii oferi si multa iubire :)! M-am plimbat si eu printre flori si iti multumesc pentru bucuria oferita!
    Intotdeauana mi-a placut sa fac lucruri si sa repar. :)) Cand a fost cazul. Ma intristeaza cand nu pot, din cauza unor materiale (nu stiu daca le tolerez) sau a unor persoane nu foarte binevoitoare.
    Privind cum ai reparat treapta m-am bucurat mult - stiu ca ti-a fost greu, dar uite ce ai facut! Poate parea pentru unii putin, dar eu stiu ca nu este. Mi-ai amintit de timpuri de demult, cand am facut niste trepte din pietricele si pamant, la intrarea in piscina (piscina care nu prea a fost piscina, ci mai mult depozit in timp :)))). dar trecem peste asta). sau cand am participat pe cat se putea la turnarea unor dale de ..poteca , sa ii zicem. Ce amintiri dragute!!!
    M-a distrat piesa celor de la Desperado - chiar, si uitasem de ei! :))))
    E trist cand aflam de plecari :(. Mai ales cand au legatura cu ceva ce n-e facut la un moment dat in viata sa vibram... mai intens. Si mie imi plac cantecele celor de la Ricchi e Poveri.
    Yummy ce tratatii delicioase! Si eu fac mamaliguta pentru Buni (imi place si mie, dar deocamdata nu ne intelegem.. hahaha). E preferata ei, mai ales daca vine la pachet cu smantanica stransa de pe laptele pus la prins si branzica facuta in casa (nu ar zice nu nici la telemea.. haha, dar din aia nu stiu sa fac, inca.. cine stie).
    Si pastele arata delicios. Am tot zis ca invat sa fac si eu paste.. :D. A gasit unele (in comert) artizanale si intr-adevar, gatite, sunt total diferite de cele obisnuite. se topesc in gura ... (evident ca nu am mancat inca nici din alea, dar e musai sa incerc sa fac si eu ).
    Liliacul alb este superb!!! De fapt eu iubesc liliacul. Cred ca mi-ar placea sa am toate nuantele .. :))). De fapt, paturica pe care mi-am lucrat-o cu Buni, acum cativa ani, e in culorile liliacului :D.

    Candva ma machiam si eu - simplu simplu - putin rimel (culmea, am avut tot bleumarin - era preferatul meu si aveam si un creion albastru inchis, sau negru... ca fard, tot asa, rar, poate putin verde.. ce amintiri. Am avut (culmea) si o crema preferata - nici nu stiu daca se mai face, Nivea aqua visage parca? Era a o apa... deloc grasa, cred ca nu avea nici parfum in ea.. sau daca era nu se simtea.. ziceai ca dai efectiv cu apa pe fata. Foarte placuta era...
    Ce de amintiri.

    Pupici cu drag !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că am reușit, cu jurnalul meu, să te plimb prin multe amintiri plăcute !
      La casă este tot timpul ceva de reparat, azi de exemplu am finalizat o lucrare cu tablă (cumpărată mai demult dar acum a venit meseriașul...) la acoperișul unei camere (ce reprezintă spațiul dintre cele 2 case unite)...🙃🙂
      Sunt obosită dar am reușit să mai bifez o lucrare la casă...👍
      Pupici ❤️

      Ștergere
  2. Ai avut curaj sa faci cimentul. Si mie cam imi place sa fac chestii de astea.
    Mi-ai adus aminte de o practica in constructii in care ne-au pus sa facem peretii exteriori ale unor camere, in echipe de cate doi. E adevarat ca cimentul il preparau constructorii, dar ei nu intelegeau de ce mergeam atat de incet. La capat de rand trebuia taiata caramida pe dimensiune si mergea greu. Noi puneam 'plomba' si la 10cm. Cand ne-au vazut ne-au aratat ce faceau ei: puneau ziare si ramasite de material... Noi am ramas muti...😊
    Tare mult imi plac florile. Liliac inflorit? Poate avem toamna lunga!
    Imi place si meniul. Pot adauga si omleta?
    Imi place melodia: e vesela si e bine!
    Un weekend pe placul tau, draga Prietena! Pup.❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer ?! Am făcut cimentul (așa cum m-am priceput...🙃🙂) pentru că îmi este foarte greu să aștept până își face timp pentru mine meseriașul care a mai lucrat pe la mine, pe aici...nu-mi place așteptarea...
      Au fost multe melodii vesele...
      Mă bucur că te-a amuzat melodia aleasă !
      Mi-a fost drag liliacul alb când l-am văzut înflorit !
      Weekend plăcut îți doresc !
      Pupici ❤️

      Ștergere
  3. Nu se poate! Care dintre membrii Ricchi e Poveri ne-a părăsit? La sfârșitul lunii iulie au cântat la Intenscity Craiova și au făcut adevărat spectacol...mi-au plăcut foarte mult. Transmiteau atâta bucurie și energie pozitivă încât am fost uimită că la vârsta lor au dansat pe scenă mai mult decât cei tineri care concertasera înaintea lor pe scenă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a dus la Bunul Dumnezeu Franco Gatti, cel care era mai în vârstă , slăbuț - era bolnăvior !
      Asta este viața !
      Îți doresc un weekend cât mai liniștit👍
      Pupici ❤️

      Ștergere
  4. Ai flori minunate. Prima floare, cea galben cu maro în ijloc seamăna cu floarea de napi și mi-a adus aminte că ar trebui să adun ceva petale pentru proiectul de saptamana viitoare.
    Nu am făcut eu niciodată betonul, il prepară de obicei soțul și eu îl torn, mai degrabă asez că am mai multă răbdare sa fac finisajele.
    Mamaligă cu brânză, mmm delicios. Aveam și eu în plan pentru deseară.
    ”Mi-e o lene de mă doare!” era vorba tatăluimeu cand vroia să se odihnească, după o zi de muncă. Au trecut foarte mulți ani de când a plecat la cer, dar mai sunt zile când îi simpt lipsa.
    Cred că toți am ascultat cu drag si am dansat pe muzica celor de la Ricchi e Poveri. Muzica deosebita care va rămane la fel de frumoasa si peste ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simt că ai parcurs, în mod plăcut, rândurile "jurnalului" meu !
      Nu am avut încotro cu cimentul, a trebuit să-l prepar și să-l aranjez singură ... nu am finisat încă...
      Mi-a plăcut mult muzica, acum ascult mai puțină (nu că nu-mi place...) dar multe îmi amintesc de ceea ce le plăceau și părinților și, brusc, mă întristez prea mult...și așa, citesc mai mult și mai vânez câte un film, zilnic, la TV (mai mult pe la Diva sau unde sunt mai puțin violente)!
      Îți doresc o duminică minunată !
      Pupici ❤️

      Ștergere
  5. Cât de frumos este trandafirul din a șasea fotografie😍! Ai o gradină frumoasă!
    Trebuie sa te felicit pentru "lucrarea ta", eu sigur as fi făcut un search pe google, desi și tata, Dumnezeu să îl ierte, a fost meșter.
    M-ai atins la sentimente😃cu mămăliga cu brânză și smântână, chiar nu am mai mâncat de mult!
    O cremă de față trebuie și eu să îmi achizitionez, odată cu venirea frigului simt că am nevoie de puțină hidratare!
    Te pup prietenă draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo, să vezi în realitate frumusețea fiecărei flori în realitate ! Când fotografiez, am tendința de a fotografia și buruienile - în natură totul are farmecul său !
      Nu încerc să iau locul meșterului, lucrez când nu am încotro (lipsă de bani, meșter fără timp liber, etc...)!
      Eu mi-am găsit greu, după multe încercări, crema adecvată tenului meu devenit cam uscat pentru că în ultimii ani (boala lui tăticu, apoi pierderea lui, boala mămicuței, apoi pierderea ei -- s-au dus într-o lume mai bună) am uitat de mine și ce am descoperit, brusc, nu mi-a plăcut privindu-mă în oglindă ...😃
      Mulțumesc frumos pentru cuvintele adresate, pline de căldură sufletească !
      Pupici ❤️

      Ștergere