vineri, 21 octombrie 2022

Jurnalul (285)

💚 ... azi, 21 octombrie, orele 9,52...

💚 ... citesc zilnic, cam în salturi: am mai multe cărți începute și citesc după cum mă trage inima... nu am terminat încă de tradus cărțile lui Van Tassel, mai am ceva din a doua... 

💚 .... am fost la oraș... la terminarea activităților, m-am delectat cu o clătită cu ciocolată (șervețelul era în mâna mea, nu pe jos...😃):

💚 ... că veni vorba de mâncare... doar sâmbăta, pe aici, se fac pomenile pentru cei plecați din lumea aceasta...sâmbăta trecută am fost la pomană, pe la ora 9...😀 tocmai îmi terminasem prima cafeluță cu 2 biscuiți...să  mănânci mâncare  așa de dimineață...greu... varză cu costiță;  ciorbă cu perișoare... noroc că a  primit pentru acasă, la casoletă, piureul de cartofi cu șnițel, prăjiturile, un păhărel cu colivă, un colăcel cu o brănză topită și o bomboană... erau 10 grade și bătea și un vântuleț, la masă afară...cam simpatic, nu 🙃🙂 ? noroc că m-am echipat bine și am luat și o pernuță ca s-o pun pe bancă (la o altă pomană, am cam răcit, am "zăcut" toată ziua în casă.. ... de mers la pomană, trebuie să merg: sunt vecini cu mine, la stânga casei mele și în față...)... dar apoi a început "distracția", acasă, cu un stomac atât de plin si cu o mâncare cu carne... toată ziua am fost ca o basculantă plină cu pietriș și căzută pe spate de prea multă greutate 😃😃😃😃...

💚 ... zilnic, când este vreme însorită, alerg (nu prea tare, aproape îi imit pe colocatarii mei, melcișorii... 😀) cu telefonul după mine, încercând să descopăr diverși "lucrători" prin grădină:


💚 ... am muncit săptămâna trecută și am uitat să mă laud (😉)...o variantă de "pompier în stil propriu"...adică am cumpărat dotarea pentru apa reziduală-baie (pompă, furtun...) și rubrica mea, efectivă, a fost: întins furtunul, supravegherea golirii apei, scurgerea apei din furtun, rularea și împachetarea furtunului (adică munca de "jos", necalificată 😉)...cu montarea pompei, etc a fost meseriașul !


💚 ... să vă prezint zona de incinerare (realizată de mine, așa cum m-am priceput): hârtii, ierburi uscate, plase plastic... inițial am vrut să fie zona pentru grătar dar cum nu mă mai tentează carnea... 😇

💚 ... am descoperit într-una din zile că un greiere patrula la ușa băii... mă păzea sau... era viitor infractor ?!:


💚 ... am reușit să mă ocup de florile gen tufă, devenite grele și căzute la pământ...le-am prins de o sârmă și cu 3 stâlpișori metalici:


am curățat (cu ceva mișcare: mersul piticului...) cu forfecuța fiecare tufă de uscături, până s-a întunecat și nu am mai văzut ce tai (degetul, floare bună sau uscătură 😀), apoi, a doua zi, am udat grădina... )

💚 ... pentru că am discutat un piculeț despre "fenomenul roboților" în lumea reală, m-am gândit că este util să citiți un articol despre aventurile roboțicăi Ai-da prin lume...

https://m.digi24.ro/stiri/sci-tech/gadget/un-robot-audiat-in-premiera-in-camera-lorzilor-le-da-cosmaruri-parlamentarilor-2116919

Hm... lumea reacționează fiecare în felul său, nu-i așa ?!

💚 ... pentru că am vorbit de lumea reală, să vă descriu o scenetă: lucram în curte pe lângă gard, se oprește o mașină albă aproape de poarta mea, la șanț, se deschide portiera mașinii, eu privesc printre uluci curioasă, și...un bărbat cu părul alb își golește scrumiera mașinii, destul de calm, în șanțul meu...🤔...vă dați seama ce "surpriză" pentru mine, da ?!...l-am întrebat calm (Toma Caragiu era minunat în astfel de scenetă...):"ce faceți în șanțul meu?" ...el se uită la mine, total surprins că eu sunt la gard și l-am văzut..."credeam că nu locuiește nimeni..."...eu i-am zis "eu nu fac așa ceva lângă poarta dvs..." (nici nu știam unde stă, puțin îmi era cunoscut...)...nu mai știu ce a mai bâlbâit (ceva că alături de mine nu locuiește nimeni...), a adunat toate mucurile de țigări aruncate, a pornit mașina și... puțin mai încolo, în șanțul de lângă mine, aud că oprește iar mașina și...cred că aruncat acolo mucurile...ce comportament !!!

💚 ... puțin roz din grădină:

💚 ... iar din minunatul tărâm japonez:

https://www.ziarulnational.md/viata-in-japonia-imagini-din-alta-lume/

12 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos pentru vizită și că ți-a plăcut ceea ce ai citit !
      ❤👍

      Ștergere
  2. Foarte urât acest comportament, de a arunca gunoiul altundeva în afară de coșul de gunoi. În Japonia, dacă nu mă înșel, gunoiul reprezintă ceva intim și nu se aruncă pe oriunde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, comportament răspândit pe la noi...pe unde mergi în excursie, dai de urmele lui...
      De aceea eu admir Japonia - are un popor civilizat !
      Pupici ❤

      Ștergere
  3. Mi-a placut mult jurnalul tau! E dinamic si interesant Si e un lucru bun investitia cu pompa, furtun etc. Cu incineratorul nu mi-e clar. Nu ar trebui sa aiba si un fel de cos pentru tiraj? Chiar daca nu are decat trei 'pereti'? Nu ma pricep. Poate confund cu ceva.
    Greierul canta? Eu am avut odata unul in balcon, insa la etajul trei nu stiu cum a ajuns... Canta seara, pana a plecat, ca nu l-am mai auzit.
    Multumesc pentru linkul cu robotica. Din ce in ce mai bizar.
    "Momente de iluminare"? Cred ca oamenii aia au niste circuite inversate...
    Frumoase si interesante imaginile de pe taram japonez.

    Seara buna, draga Prietena! Un final de saptamana cu spor si pe placul tau! Pupici!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ha, ha: micul meu incinerator este încropit din cărămizi, nu are nevoie de coș că nu este închis, are spațiul înconjurat, de jur împrejur ca un gard, cu tablă ca să nu ajungă focul prin alte părți...
      Nu este grozav dar îmi fac treaba cu el 👍
      A dispărut greierele...am avut, demultișor, un greiere în casă dar nu a cântat toată iarna...
      Și eu îți doresc o seară bună !
      Pupici ❤

      Ștergere
  4. Ai o gradină încă verde. Rozul trandafirilor este superb.
    Chiar dacă nu ai consumi carne, ai putea face un gratar cu legume. Frigăruile cu legume amestecate ( dovlecel, vânătă, ardei, ceapă, ciperci) la mine au mare căutare. Dar facem și vinete sau dovleci felii. Sau cartofi copți în folie de aluminiu. Iar de curând am aflat că se pot face și mere coapte pe bețe de frigăruie. Încă nu am încercat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai dreptate ! Se pot pregăti multe pe foc, afară, pe grătar...dar nu mă trage inima singură...
      Să ai unbweekend plăcut !
      Pupici ❤

      Ștergere
  5. Heeeei. in sfarsit ajung si eu sa comentez :). la noi in bloc se aud zgomote ciudate - de parca cineva tot trage, tranteste,arunca.. :))). Ma distrage. Vrand nevrand.
    Ce frumos ai aranjat in gradina! Sper sa reusesc si eu sa imi aranjez la floricele - tot ce am reusit sa fac in ultimul timp a fost sa le ud (filtrez apa si pentru ele - am observat ca cea de la robinet le-a cam scurtat viata... clorul si ce mai baga).
    Ce harnicuta esti! pai tu ai facut greul :).
    Iti tin pumnii sa reusesti sa termin de tradus :* (stiu ca am fuga de idei, dar ti-am zis motivul... :) ).
    Am citit si articolul cu robotica - e chiar draguta asa la fata. Domeniul este fascinant.... (mi-ar trebui acum un mic robotel pe care sa il trimit in recunoastere - tocmai s-a auzit cum cade un obiect greu... ).

    Eu am sesizat ca nu mai suport tocaturile. Cel putin chiftelutele - si vorba aia gatite din carne de pasare de curte (teoretic crescuta cu grane si iarba), facute in cuptor si apoi cu sos de rosii). :(

    Dar imi amintesc ca era dragut cand se faceau pomeni in copilarie. La noi in bloc se facea si printre vecini - erau oameni foarte faini si chiar iti facea placere cand venea cineva sau mergeai tu cu farfuriuta si lumanare... ohhh... si puteam manca de toate in voie. Ce bune erau... :)

    Doamne .... ce sceneta rupta din Caragiale. Vorba aia... bine ca nu a sarit la tine :)))). sa iti zica ceva de gen.. dar ce cucoana, l-ai facut tu santul? :)))) Ca sunt si din acestia...

    Cat de frumoasa este gheisa aceea in zapada :O .....
    Wow

    te pup cu drag !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viața este plină de surprize, mai ales când nu te aștepți ! Parcă ești pândit și când lași garda jos, pam !!!
      Pupici ❤
      (M-am obișnuit să caut și pe la spam-uri...acolo intră adesea comentariul tău...ciudat 🙃🙂)

      Ștergere
    2. :* nu stiu de ce - si mie mi se intampla si e ciudat, mai ales cand intra de la prieteni. Eu am oricum setat din blogger sa primesc mail cand comenteaza cineva - dar chiar si asa mai scapa cate unul acolo. ce dragut - se pare ca ne-am intersectat acum pe net, chiar incercam sa citesc povestile :D (desi cred ca va trebui sa o laspe mai tarziu si sa pun mancarea la cuptor... :D)
      pupici

      Ștergere