luni, 11 septembrie 2017

your name...

... astă seară am descoperit un film de desene animate ce mi-a plăcut şi ca subiect şi ca realizare:
       ''YOUR NAME'' !
... povestea este din categoria SF aşa cum îmi place mie !!! dar important este că se şi termină cu bine (aşa am înţeles eu acţiunea filmului)!
... ca să vă faceţi o idee, am găsit şi trailer-ul: 

... întregul film se poate vedea aici:


... mai multe despre acest film găsiţi aici:
             https://fr.wikipedia.org/wiki/Your_Name.
    traducerea pe scurt:
'''Mitsuha - elevă, de șaptesprezece ani - din satul de pe malul lacului Itomori - orfană de mamă, locuieşte cu sora ei mai mică, Yotsuha, și bunica lui, Hitoha. Tatăl său a plecat de acasă pentru a intra în politică și pentru a deveni primar.
   Taki - elev la un liceu din Tokyo, timid și talentat la desen; în timpul liber lucrează într-un restaurant italian ca ospătar -  este îndrăgostit de o colegă mai mare, Miki, fără a avea vreodată îndrăzneala de a-i declara asta.
   O cometa trece pe cer şi soarta celor doi - Mitsuha şi Taki -  se schimbă pentru că vor descoperi că încep să se găsească fiecare în corpul celuilalt, cam două sau trei zile pe săptămână. Ei încearcă să comunice și să se cunoască prin mesaje scrise pe corpurile lor și în telefoanele lor mobile, stabilind reguli ca să nu-şi perturbe viața celuilalt. 
   Cu toate acestea, Mitsuha în corpul lui Taki, reușește să o seducă pe Miki dar întâlnirea nu are succes deoarece Taki este atât de ruşinos - deşi Miki este amabilă - şi aceasta crede că el iubeşte altă fată.
   După această întâmplare, nu mai are loc nici un schimb și Taki decide să plece în căutarea lui Mitsuha. Neştiind dacă ea trăiește, el încearcă să identifice schița din Itomori. Tocmai când începe să-și piardă speranța, un proprietar de restaurant recunoaşte desenele sale și îi dă o veste teribilă: Itomori a fost distrus în urmă cu trei ani, de un meteorit rupt din cometă, și mulți dintre locuitorii săi sunt morți. Căutând, Taki găseşte numele Mitsuha, familia și prietenii săi în lista victimelor. El descoperă că atât schimburile lor nu mai funcționează dar vede şi cum mesajele de pe telefonul său mobil dispar treptat.
   Disperat, tânărul își amintește de un templu care oferă un ritual de a putea trăi iar în pielea altcuiva. El bea sake-ul sacru cerându-i lui Dumnezeu să-l ducă la momentul când prietena lui era încă în viață și este aruncat în labirintul timpului. Retrăind ultimele zile ale lui Mitsuha și căderea cometei, el își dă seama că fata a încercat să-l găsească în Tokyo cu o zi înainte de dezastru dar negăsindu-l ea îi lasă o panglică ce o ţinea la încheietura mâinii.
    Înainte de căderea meteoritului, Taki - încă în pielea lui Mitsuha - încearcă să realizeze un plan de a evacua populația, dar primarul nu este de acord. Taki se duce la sanctuar, Mitsuha se trezeşte în corpul prietenului său, şi află despre craterul creat de meteorit. În amurg, ghidaţi de vocea lor, ei se întâlnesc dincolo de timp și îşi vorbesc câteva momente; tânărul desface panglica de la prietena lui, și ca să nu-şi uite numele, el îi scrie numele său dar nu reuşeşte ca Mitsuka să-l scrie pe al său pentru că ea dispare, fiecare regăsindu-se în timpul său şi în corpul său, pierzând amintirile celuilalt.
   Revenită înapoi în sat, Mitsuha se uită la mâna sa și constată că Taki a scris „Te iubesc“; ea reușşeşte în cele din urmă să-l convingă pe tatăl său să organizeze un exercițiu de evacuare, care ajută la salvarea populației satului unde va cade meteoritul.
  Opt ani mai târziu, Taki caută de lucru în Tokyo; Miki ar dori să fie împreună cu Taki dar nu reuşeşte pentru că el simte în mod constant o lipsă, întrebându-se de ce a fost foarte interesat de catastrofa Itomori la un moment dat și a ajuns să se trezească singur în munți în apropierea satului. 
  Mitsuha, de asemenea, a venit în Tokyo şi drumurile lor se intersectează uneori fără ca ei să se recunoască. 
  Într-o zi, trenurile lor merg în direcții opuse, ochii lor se întâlnesc privindu-se prin ferestrele trenurilor, şi ei simt o emoție puternică. La următoarea stație, amândoi coboară din tren şi se întâlnesc pe o scară. In timp ce ei nu par să se recunoască, Taki îi spune că o știe; ea spune că are același sentiment; şi îşi află numele cu ochii plini de lacrimi.''

8 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mă bucur că ţi-a plăcut subiectul postării !
      pupic !

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      sigur că îţi trebuie imaginaţie pentru acest gen de filme - ador filmele de desene animate !
      pupic !

      Ștergere
  3. Trebuie sa fie un film dragut. :) E genul de SF care-mi place.
    (pe YT imi da mesaj: "video indisponibil")
    Iti doresc, cu drag, zile fericite! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      mă bucur că te-a atras povestirea filmului !
      într-adevăr eu am avut răbdare şi l-am privit pe youtube, la adresa dată de mine dar se vedea puţin indirect...-probabil că acum nu s-o mai vedea ... îmi pare rău, sincer!
      pupic !

      Ștergere
  4. totul este bine cand se termina cu bine :)
    iubesc desenele animate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mulţumesc frumos pentru vizită !
      da, şi eu mă bucur ca un copilaş când descopăr un film nou de desene animate, mai ales când nu este cu personaje groteşti şi - mai ales !- când se termină cu bine !
      pupic !

      Ștergere