vineri, 22 iulie 2016

jurnalul (158)


Astăzi ... 22 iulie, ora 22.43 
O zi de vineri ... călduroasă !      
Am gândit ...  toată ziua la cât de nedreaptă este această lume în care trăiesc ! o lume a bărbaţilor de când este lumea lume !!! oare când va fi o societate organizată şi coordonată de femei ? mi-ar place să trăiesc în acea lume, cred că totul ar fi altfel în toate domeniile !!!    
Am descoperit ...  că şi în scrierile sfinte ale bisericii există această nedreptate la adresa femeii ! ce exemplu mai bun să dau decât că azi a fost scris în calendarul creştin ortodox: ''Sf Mironosiţă, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena'' (http://www.doxologia.ro/sfanta-mironosita-intocmai-cu-apostolii-maria-magdale )... deşi scrie ''întocmai cu Apostolii'', totuşi Maria Magdalena nu are o zi de sărbătoare cu cruce roşie, în calendar... ciudat !  
Recunosc ... că de când ştiu despre Maria Magdalena, am avut ceva special în inimă pentru ea !
În bucătărie ... este linişte, cu excepţia mea care ţup-ţup, bat în tastele leptopului (tv-ul meu nu are sonor, este pe ''Travel Channel'' - azi noapte am avut o surpriză vizionând şi o vizită prin România, în căutarea vampirirlor ajungând la strigoi, în Oltenia...)...     
Sunt ... în pijamale...     
Scriu ... aici, ''jurnalul''  şi mai ciugulesc la nişte seminţe prăjite (pe timpurile îndepărtate le spuneau ''bomboane agricole'')... aşa au zburat acele timpuri, s-au îndepărtat aşa de mult că parcă nu au fost...parcă prea s-au şters cu buretele toate realizările societăţii de atunci ca şi când nimic nu ar fi fost util în continuare societăţii de acum!!!    
Am aşteptat ... mult ca florile răsădite de mami să înflorească, au întârziat incredibil de mult...au crescut subţirici şi înalte, ca nişte ierburi - de-abia acum au început să apară, cu emoţie, mici bobocei:
    

Munca mea ... este zi luminăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă... când reuşesc să stau puţin în fotoliul din bucătărie, adorm în câteva secunde ! sunt atât de multe de făcut şi timpul nu-mi ajunge ! mi-e drag de tot ceea ce realizez! 
Bodyguarzii ... sunt şmecheri: umblă după mami peste tot, ca nişte pisici - mami uită că le-a dat de mâncare şi le dă iar !!!
Preferinţa mea ... uneori este de a căuta informaţii despre ceva prea puţin aprofundat în cunoştinţele mele !!! 
Vă prezint ... ceea ce am găsit pe youtube, destul de interesant, despre Maria Magdalena:

6 comentarii:

 1. un weekend minunat iti doresc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită !
   sper să te răcoreşti în ... mare şi pentru mine!

   Ștergere
 2. :) nici apostolii nu au, cu exceptia lui Petru:), si mie imi place Maria Magdalena:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită !
   sunt mai mulţi ... am găsit în calendar mai multe zile cu cruce roşie pentru Sf. Apostoli: Ioan, Petru, Iacob, Andrei, Ştefan...

   Ștergere
 3. Zi de munca pana-n seara ... Si mai ai rabdare sa butonezi pe-aici :)
  Sunt frumoase florile mamei tale, chiar daca sunt subtirele. Ochiul boului le zice, nu ? Asa imi amintesc ca le zicea bunica.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. munca este multă... încerc să scriu şi pe blog câte ceva... nu reuşesc ca să intru mai des pentru că uneori de-abia stau, cu telecomanda în mână, aşezată în fotoliu la tv... oboseala îşi spune cuvântul !
   florile suferă de razele arzătoare ale soarelui, de căldura insuportabilă... au fost zile întregi în care trandafirii nu au mai avut flori, au suferit mult !
   de exemplu, ''ochiul boului'' au întârziat, ca niciodată, la înflorire !!!

   Ștergere