... i-am căutat şi pe creştinii japonezi şi am găsit un articol emoţionant ce prezintă devotamentul japonezilor !
... aici ( http://www.crestinortodox.ro/biserica-lume/catedrala-urakami-67493.html ) veţi găsi întreg articolul şi minunate fotografii - eu am preluat articolul scris pentru a putea fi citit mai uşor :
''Catedrala Urakami
Urakami este o suburbie din
Dupa secole, in 1850, cand in Japonia au aparut din nou semne ale deschiderii catre exterior, un grup de misionari catolici francezi a sosit la Nagasaki. Considerand ca aici crestinismul fusese total eradicat, ei au fost amuzati cand intr-o zi un japonez a venit si le-a pus trei intrebari: daca se inchina Fecioarei Maria ca Nascatoare de Dumnezeu, daca sunt casatoriti si daca se supun papei. Raspunsurile fiind cele asteptate, misionarii au fost apoi stupefiati cand o mare comunitate de "crestini ascunsi" au inceput sa apara si sa-si manifeste public credinta catolica. Timp de trei sute de ani crestinii catolici japonezi supravietuiscra in ilegalitate, fara preoti, fara sa indrazneasca sa posede carti de cult, ci doar transmitandu-si credinta crestina din generatie in generatie si incercand sa o practice cat mai corect. Abia in anul 1873 japonezii cresti au fost liberi sa-si practice credinta, aparitia lor fiind mai mult decat surprinzatoare.
Simbolul devotiunii crestinilor din Nagasaki a devenii catedrala din Urakami, finalizata in
1915. Construita in stil romanic, din caramida si piatra, era cea mai mare din Extremul Orient la acel timp. La 9 august 1945 la ora 11:02 Urakami a fost devastata de cea de a doua bomba atomica americana ce a cazut la 1 doar trei sute de metri de ea si care, in mod ironic, a ucis mai multi crestini (aproximativ 8500 ) decat persecutiile care durasera timp de secole. Restaurarea catedralei a durat pana in 1959.
Noua biserica din Urakami are o fatada asemanatoare celei vechi, dar in fata sa exista acum un spatiu modern unde pot sta peste 2000 de persoane. Intrarea este flancata de doua turnuri mai inalte decat nava principala, la baza carora sunt incastrate, in doua nise, statuile Fecioarei Maria si sfantului Ioan Botezatorul, care au rezistat exploziei atomice, pastrand insa urmele acesteia. Interiorul, frumos impodobit nu are insa foarte multe asemanari cu vechea catedrala, fiind captusit cu un material ce reduce rezonanta spatiului foarte vast.
In partea de vest se afla o galerie care traverseaza intreaga latime a cladirii. Galeria este mai inalta decat e nevoie pentru a face loc atractiei principale a acestei catedrale, si anume orga de tip frantuzesc, a carei constructie este dedicata celor 26 de crestini japonezi din Nagasaki martirizati in 1596. In apropierea catedralei se afla un frumos parc unde se pot vedea statui de sfinti, multe din ele negre, datorita radiatiilor raspandite inca multi ani dupa impact.
Marturie a tenacitatii crestinilor japonezi a caror credinta si nadejde este un model demn de urmat, catedrala din Urakami este totodata; un simbol al prezentei crestinismului la capatul lumii. ''
... am descoperit şi un site deosebit de interesant ce prezintă ''Japonia - impresii de călătorie'' ce merită a fi citit:
http://www.academia.edu/2919313/Japonia-impresii_de_calatorie
cred ca o sa intru pe site, daca este despre calatorii sunt mare fan!
RăspundețiȘtergereo zi frumoasa iti doresc!
mulţumesc frumos pentru vizită!
Ștergeremă bucur că ţi-am prezentat un site ce poate că îţi va place !