vineri, 4 septembrie 2015

jurnalul (113)Astăzi (data/ora)... vineri, 04 septembrie, orele 22.15
A venit ... şi luna septembrie ... afară este tot foarte cald, toată familia este obosită - psihic şi fizic - de atâta timp de când suntem ''fierţi'' în suc propriu ...  
Ziua ... este foarte lungă cred că timpul se dilată şi el de atâta căldură - ca o alviţă topită ! 
Când ... în grădină se face răcoare şi o atmosferă foarte plăcută - seara, după ora 21 -, noi încheiem activitatea şi ne retragem în casă ... ar trebui să rămânem şi să ne bucurăm de o minunată relaxare, împreună cu toată suflarea grădinilor - dar noi suntem atât de obosiţi de munca după-amiezii !!! bieţii greieri au spectacol seară de seară, cântă şi noi îi auzim doar din depărtare...mai este puţin şi se duce vremea frumoasă şi noi nu am reuşit să stăm ore multe noaptea pe afară ca să admirăm minunatele stele - am pierdut şi ''ploaia de stele'', meteoriţii din iulie ...        
Bodyguarzii ... sunt şi ei obosiţi de atâta căldură dar nu cred că se vor bucura prea tare nici când va veni frigul... mai ales că atunci noi vom sta mai puţin pe afară (şi ei se plictisesc fără noi) ! ah, mi-am adus aminte! azi eram printre rândurile de roşii şi legam la ele (au mai crescut), când, aud gălăgie mare în căsuţa fântânii şi mi-am dat seama că Leuţu are război cu zecile de bidoane goale (în aşteptare pentru a fi umplute când terminam de legat roşiile) ce i-au ocupat zona lui de obicei de relaxare, mai ales că era nervos că mami i-a dat afară de pe terasă... am strigat la el, s-a făcut puţină linişte şi iar am auzit războiul lui cu şi mai mare forţă ! când am ajuns acolo, el bătuse bidoanele, călcase în picioare unul din bidoane care îl enervase, probabil, mai tare - i-o fi răspuns obraznic !!! ca să îi fac pe plac (Leuţu s-a învârtit prin zonă ca să văd clar ce zonă vrea el), i-am făcut loc liber ca să aibă la dispoziţie jumătate din spaţiul de la fântână şi, la final, la invitaţia mea, Leuţu şi-a ocupat liniştit ca o cloşcă locul stabilit de el!       
Bucătăria ... este curată, singură la această oră ! am făcut o mică ''haltă'', ca să mâncăm astă-seaă, doar eu şi mami - ticuţu nu a mai venit la masă, îi este frică de tendinţa organismului lui de a se îngrăşa...
Sunt îmbrăcată ... în cămăşuţă scurtă şi fără mâneci, albă ...
Săptămâna ... a trecut totuşi repede ...când a venit şi ziua de vineri ?! 
Muncesc ... dar nu planificat... ar fi prea obositor să mai gândesc şi la aşa ceva ! dar, culmea, în fiecare zi realizăm ceea ce trebuia şi efortul depus este mare - sunt ore în şir când apa - ce o elimin din corp - se transformă din brobonele mici în apă aproape ca la duş, care îmi udă hainele (maieu şi pantaloni scurţi)... bine că am o structură tare, rezist ! şi mai ales legată la cap, cu un batic verde, că doar sunt japoneză !    
La tv-ul ... lui ticuţu este meci de fotbal: Ungaria - România... mami a făcut ceva timp galerie pe lângă ticu, la fazele meciului dar ... acum se aude încet, respiraţia: a adormit, este atât de obosită !!!   
Mâine ... va fi, cred eu, o nouă zi de căldură deşi ticuţu ne-a spus că poate va veni vreo ploicică şi speră, el, că se va mai răcori aerul !!! cine ştie?! vom trăi şi vom vedea !    
Sper ... să reuşim în actiunea demarată, cu toată căldura şi apa curgând pe noi la fiecare efort mai mare: eu am curăţat şi săpat la cazma o bucată mare de pământ din grădina mare - sub vişini -, am curăţat căpşunile vechi (aflate în altă parte a grădinii) şi mami a trasat şiruri drepte (cu sfoara) şi a plantat o nouă colonie de căpşuni ! acum udăm noua colonie de căpşuni şi dimineaţa şi seara - ca să se finalizeze cu succes, să se prindă de pământ !!!  
Am ales ... să vă o arăt pe mami în plină acţiune la noua colonie de căpşuni - pe care am prelungit-o,între timp, la cererea lui ticuţu, cu încă 2 metri, faţă de ceea ce se vede în fotografie -:6 comentarii:

 1. doar 2 zile de canicula, atat! apoi, din ce in ce mai racoare!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   ce bine ar fi, doar 2 zile de caniculă !
   cu drag, îţi doresc un weekend minunat !

   Ștergere
 2. Am plecat si le-am lasat in grija Domnului .Poate va ploua si va fi bine pentru omenire.Atata munca pe tine ma ingrijoreaza.Tu ce zici?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   este bună şi varianta ta - pentru că ai unde evada !
   într-adevăr este muncă multă, gospodăria este mare... dar să mă fi văzut azi cum curgea apa pe mine -în timp ce prelungeam zona dedicată noii colonii de căpşuni-săpând cu cazmaua o bucată de pământ tare ca cimentul !!! am aplicat şi metoda de a uda anumite porţiuni !!! dar nu m-am lăsat !!!
   cu drag, îţi doresc să ai clipe minunate alături de minunata ta nepoţică !

   Ștergere
 3. Sa se prinda capsunii si sa aveti recolte bogate de la ei ! Si eu va trebui sa plantez macar doua randuri noi. Anul asta au rodit slabut de tot ... O sa ma gandesc la tine cand o voi face :) Zile frumoase de toamna, tie si parintilor !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. mulţumesc frumos pentru vizită!
   mă bucur că avem unele preocupări apropiate - şi eu mă voi gândi la căpşunile tale când le voi uda pe ale mele (cele vechi şi cele noi) ...
   mulţumesc frumos pentru urări !
   ca de obicei, mi-ai făcut o mare bucurie vizitându-mi ''jurnalul'' !!!
   cu drag, îţi doresc multă sănătate !

   Ștergere